Nekem mindenféle honlaphálózatokon szoktak felbukkani régi és új cikkeim, és ezeket is úgy találom meg, hogy a webmaster tools-ban látom, hogy bejövő link... ezeknek nem szoktam szólni, sőt, hálás is vagyok.

Van olyan is, hogy a hírlevelemet kiteszik egy az egyben, reklámmal, linkkel, mindennel
Ezért sem szoktam szólni.

De volt már olyan is jó párszor, mikor találok egy király cikket valami holt idegen oldalon, olvasom-olvasom, közben elkezd bennem derengeni, hogy húbakker, ezt pont így írnám meg én is, és aztán BAMM, ott vannak benne az én tipikus szavaim, amiket azért is használok, hogy fel tudjam ismerni a kismillió cikkemet máshol is.
És rájövök, hogy jé, hát ezt meg én írtam, 15 milliárd karakterrel ezelőtt.

Link sehol. Nevem sehol.
Na, az ilyeneknek megy az ejnyebejnye levél tőlem. Ha nem veszik le, ügyvéd készenlétben áll. De ügyvédre ilyen esetek miatt még nem volt szükség (leveszik az ejnyebejnyére is).

Viszont volt egyszer egy pasas, az egyik fizetős oktaóanyagomat telibe kirakta leckénként az oldalára. Nevemet persze diszkréten lefelejtve. Ráadásul előttem volt a tartalom minősége miatt a találati listában is.
Sőt, nem tudtam kinyomozni, hogy ki ő...
Így aztán kénytelen voltam trükközni...
Végül ingyenessé tettem az anyagot - kb. másfél évre rá -, és azóta nekem feliratkozókat hoz, az illető tolvaj meg eltűnt a süllyesztőben.

Ezek kb. örök problémák, és azt mondják a szakik, hogy ha kiírod az ászf-be, hogy az átvett tartalmakat karakterenként teszem azt 50ezer forintért lehet átvenni, akkor az anyagaid átvétele a szerződés elfogadásának minősül, akkor csak számláznod kell...
És be is tudod hajtatni...
De ezt még sosem próbáltam, és amilyen a személyiségem, sosem fogom.

Tőlem durvább dolgokat, értékesebb dolgokat is lopnak, sőt, most van valaki, aki jogosulatlanul használja a nevemet a saját cuccainak reklámozására, hát ilyenkor ügyvéd, és ha kell,akkor per.