Oldal: 2 / 11 ElsőElső 1234 ... UtolsóUtolsó
Eredmény: 11 - 20 (103) összesen

Téma: Vásárlók totális lesz.rása

  1. #11
    Bölcs Vittore1982 logója
    Csatlakozott
    10-06-07
    Hozzászólás
    2.873
    Begyűjtött 1.411 köszönetet
    960 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Vásárlók totális lesz.rása

    Idézet earnnet eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Nem sznob, tudatos vásárló változatos étrenddel. Csak a korszellem nem ez. Fecó megmondta annak idején, csirkefarhát nagyhatalom vagyunk, ez az igazi hungaricum.

    Egész biztos vagyok benn, hogy meg fogod találni a jó helyeket idővel. Gotthárdon nem tudom, milyen sűrűn jársz, a Kossuth utcai hentesnél időnként ki lehet fogni olyan húsokat, amit máshol nem kapsz, pl. hasaalja, marhahús pl. Nem mondom, hogy mindig, de általában van valami plusz, ami nem csirkeszárny kategória. Szombathelyen meg a Metróban érdemes időnként megfordulni, ott tényleg van minden.
    Metróról Bombardil Toma blogjában hallottam, ő is ott szerez be sok jó dolgot, kösz, hogy emlékeztettél. Sajnos nem most fogok Gotthárdon járni Amúgy még a nagy FEZO bolt is jó hely, mert rendelésre bármit, bármekkora mennyiségben beszereznek.

    Idézet Contu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    én senkit sem küldök külföldre, csak aki menni akar. Sajnos rendkívül jó a memóriám és ha jól emlékszem, tucatszor hangoztattad már, hogy Ausztriába akartok költözni, mert ott minden rózsaszín. De javíts ki ha rosszul rémlene.
    A rózsaszínt nem szeretem, úgyhogy valószínűleg nem ezt a színt használtam. A 2017-es KATÁs változások miatt jelenleg érdemesebb Magyarországon vállalkozni, mint Ausztriában. Így most a pénzt gyűjtjük, és kivárunk, az üzletet fejlesztjük. Részemről 1 hét alatt bármikor bárhova el tudnék költözni, nehézséget max. az okoz, hogy a gyerek költözését be kell jelenteni, meg lepapírozni.



  2. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

    Contu (2017-01-29)

  3. #12
    Bölcs vidirita logója
    Csatlakozott
    07-05-09
    Hely
    Equilibrium
    Hozzászólás
    1.673
    Begyűjtött 404 köszönetet
    277 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Vásárlók totális lesz.rása

    Idézet Vittore1982 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    t a színt használtam. A 2017-es KATÁs változások miatt jelenleg érdemesebb Magyarországon vállalkozni, mint Ausztriában. Így most a pénzt gyűjtjük, és kivárunk, az üzletet fejlesztjük. Részemről 1 hét alatt bármikor bárhova el tudnék költözni, nehézséget max. az okoz, hogy a gyerek költözését be kell jelenteni, meg lepapírozni.
    nem kell bejelenteni és lepapírozni csak akkor, ha a szülők elváltak, és csak egyikük megy külföldre a gyerekkel. Hol hallottad te ezt?



  4. #13
    Bölcs vidirita logója
    Csatlakozott
    07-05-09
    Hely
    Equilibrium
    Hozzászólás
    1.673
    Begyűjtött 404 köszönetet
    277 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Vásárlók totális lesz.rása

    A témához: millió ilyet tudnék sorolni, amiket Vittore felvázolt. Van egy olyan hülye tulajdonságom - ez ilyen vállalkozói mellékhatás -, hogy észreveszem a hibákat, amiket pofonegyszerű lenne megjavítani, de nyilvánvalóan emberi "leszaromságomból" erednek.
    Pl. hogy az uszodában az egyik úszómester soha nincs benn az uszodatérben. Ha ő van szolgálatban, akkor kinn ül az előtérben és trécsel a takarítókkal, egyéb személyzettel, és ha szólni merek neki valamiért, akkor ******ösködik, és odaveti flegmán, hogy "kösz, hogy szólt..." Anyád.
    Soroljak még ilyeneket vagy negyvenet hirtelen?
    Minőségbiztosítós voltam... számomra ilyeneket látni abszolút kiábrándító, mert tudom, milyen apró változtatások, milyen kis pluszok tudnak óriási eredményeket hozni. De nem, mi itt azt imádjuk, hogy mindenért morogni kell. Ez az alap. Én magamban ezt igyekszem úgy lerendezni, hogy én is leszarom, és ez az egészben a legdurvább De belefáradtam már, hogy harcolok, mikor mindenki hátradőlve a lábát lógatja és a száját húzgálja.

    Siralmas az egész. Persze csak akkor, ha igényeid vannak.

    Én már vagyok annyi idős, hogy emlékszem azokra az időkre, amikor bementünk a boltba és nem volt semmi. És Hofinak is volt ilyen vicce, hogy "ki az aki ennyire válogat?"

    Egyébként itt vidéken az a zseniális, hogy a maszek hentes itt van három háznyira, rendszeresen vág, olyan hurkát-kolbászt veszel, hogy rendesen függő leszel tőle Ha kell, van minden, ami füstölt cucc, csak a vágás hetében előre kell megrendelni.
    Itt van a sajtkészítő a másik utcában, házi csirkét megint egy másik utcában lehet venni, a házi tejről meg ne is beszéljünk, és egész évben a primőr cuccok is alapok (savanyúkáposzta egész évben, stb.). (mondjuk ez egy nagy település, de hivatalosan község, nem város)

    Tescoban én egyébként gyönyörű répákat szoktam venni. Auchanban dolgozott ismerősünk a zöldség-gyümölcs osztályon, SOHA nem hozott onnan haza semmit Inkább vásárolt a falu zöldségesénél. Azt mondta, azért, mert egyrészt tudja, hogy hogyan érkezik a cucc, másrészt pedig látja, hogy kik fogdossák végig napokon keresztül. És elmondta, hogy azért rohadnak meg a termékek, mert már annyian megfogták, és annyi baci van rajtuk, hogy ő csak kesztyűben nyúl hozzájuk. Jó étvágyat!

    Ui.: közeli sajtkészítő ismerős most posztolta ki, hogy ma reggel 16 liter tejet adott a tehén Na, felénk így mennek a dolgok.



  5. The Following 3 Users Say Thank You to vidirita For This Useful Post:

    Contu (2017-01-29), flaszlo (2017-01-29), Vittore1982 (2017-01-30)

  6. #14
    Bölcs tolerancia logója
    Csatlakozott
    08-11-29
    Hely
    Szeged
    Hozzászólás
    509
    Begyűjtött 220 köszönetet
    109 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Vásárlók totális lesz.rása

    Sziasztok!

    Akkor, ezek szerint ez a hozzáállás elég általános, mert én is sok hasonlót tapasztaltam, pl mikor autós kompresszort vettünk a Tescoba, de az már eleve sérült csomagolású volt (látszott, hogy már visszahozott áru), de mivel az utolsó darab volt és szükségünk volt rá bevállaltam. Aztán derült ki hogy pár alkotó elem hiányzik belőle és repedt az egész, így használhatatlan. Szerencsére minden blokkot elteszek, így egy plusz úttal vissza is vittem és szerencsére kötekedés nélkül vissza is vették. Az más kérdés, hogy aztán végül megint kikerült-e a polcra, mindaddig még valakin rajta nem marad.

    Annyival viszont kiegészíteném a felvetést, hogy nem csak a "nagyok" merik ezeket megtenni. Itt Szegeden például amikor véletlenül úgy felejtettem az autómban a lámpát pár órára, teljesen lemerült az aksim. Így aggódtam, hogy hogyan jutok haza. De szerencsére pont az utca túl oldalán (kb 10 méterre) volt egy neves Szegedi autóműhely, falára nagy betűkkel kiírva többek között a gyorsszervíz is (amit mint kiderült én értettem félre). Ugyanis mikor bementem és kivártam a soromat a sok éppen fizető vendég után, már csak kb fél óra volt a zárásig. Megkérdeztem, hogy tudnak-e nekem segíteni, hogy kb itt parkolok az üzletük előtt és nem gyullad. Kifizetném, csak egy 2 perces "bikázásra" lenne szükségem. Azt mondta ők ilyennel nem foglalkoznak és amúgy is mindjárt zárnak. Elhajtott. Azt mondta, hívjak egy taxit és majd azok megoldják... no comment (illetve részemről volt a FB-on )...

    A másik mostanában történt esetem pedig egy pékség láncolathoz kapcsolódik. Nekik több üzletük is van Szegeden. Mint utólag kiderült a FB kommentekből, értékelésekből, az adott üzletben az eladók modorával nem csak nekem volt gondom. Az én hibám mindössze annyi volt, hogy nem tudtam egy pillanat alatt eldönteni, hogy pontosan melyik kenyeret kérem és csak odamutattam, hogy egy olyan nagy kenyeret szeretnék (tök kis betűvel és számokkal írta egyébként is az alatta lévő cetlin a jellemzőket amit a pult másik feléből nem is tudtam leolvasni). Az addig békésen mobilon Facebookozgató hölgyemény ekkor kiakadt rám, hogy próbáljam már meg normálisan összeszedni magam és döntsem el, hogy mit akarok és értelmesen beszéljek. Akkor aztán olyat tettem amit tényleg egy vásárló soha nem tenne: meg mertem kérdezni a véleményét, hogy ő melyik kenyeret ajánlaná. Ezért is leoltott, hogy nehogy már ő döntse el, hogy én mit veszek majd. Mondjam meg én. Én még ilyet nem tapasztaltam életemben, hogy tanácsot kérek az eladótól és az ahelyett hogy segítene vagy tájékoztatna, nekem esik, rám förmed és durva hangon kioktat és leszid mert kérdezni mertem. A pontot az I-re azt tette be, amikor a végén felhozta, hogy tán nem tudok olvasni vagy nehezemre esik és itt mutogatok, meg hogy "nagy" kenyeret kérek. Komolyan, analfabétának titulált és én meg köpni-nyelni nem tudtam ott... csak az járt a fejemben, hogy a szüleim tuti nem ezért fizették a főiskolát és én sem ezért szereztem diplomát hogy egy kenyér nevét vagy árát ne tudnám leolvasni. Olyan sz#rul esett hogy így leoltott meg hülyének állított be a nő.... Persze erre is negatív értékelést írtam FB-on és az előző céggel ellentétben itt legalább kaptam egy választ (pont ugyanazt ctrl+c, ctrl+v módon mint mindenki más). Következménye nem hiszem hogy lett egyébként itt sem (max annyi, hogy nem járok azóta sem oda).

    A múlt héten pedig ismét a kocsim miatt szívtam. Sajnos a nagy hideg miatt nem indult, így már pár hete gyalog járok dolgozni. Gondoltam veszek egy 30 napos helyi bérletet (mely országos szinten is rekord összegű). De mivel nem a hónap elején kellett, szinte sehol nem tudtam beszerezni. Legalább 6 helyen jártam (ami persze nem a város összes helye) de hogy kb nyomozni kell, hogy hol vásárolhatok (nem havi, hanem 30 napos bérletet) az már nevetséges. Főleg, hogy a hivatalos weboldaluk alapján néztem meg hogy a közelemben hol van "bérletárusító" üzlet vagy kirendeltség. A legtöbb helyen már 3, fél 4-kor bezártak, de csak 9-kor nyitottak, így aki dolgozik az sajnos nem tud venni semmit. A még nyitva lévő helyeken pedig csak minden hónap 5-éig adnak bérletet. A központban lévő (Mars tér) automatán persze csak hibaüzenet fogadott (napokig), hogy nem működik és amikor az otthonunk közelében lévő automatát (Tarján víztorony tér) kerestem fel, ugyanez volt a helyzet. Így sem "bérletes" üzletben, sem lottózókban, sem automatákban és sem a kirendeltségeken nem kaptam bérletet. Ekkor döntöttem úgy, hogy gyalogolok minden nap inkább (nekik mondjuk nem írtam levelet, sem Fb posztot, mert a cég, ahol dolgozom, ők készítették az oldalukat, bár már korábban ezt megtettem, amikor a terhes feleségemet hagyta ott a busz, mikor neki fontos kivizsgálásra kellett mennie, időben. Ekkor utána néztek, valóban látták, a GPS adatok alapján hogy a busz továbbhajtott annak ellenére, hogy egy láthatóan terhes nő áll ott a tűző napon... kaptam egy "bocsi, szóltunk a sofőrnek, hogy legközelebb figyeljen" jellegű levelet és ennyi. közben éppen a múlt héten tettek fel egy képek egy szegedi nagy FB csoportba, ahogy egy sofőr fülhallgatóját bedugva, mobilon filmet néz vezetés közben... ) Viszont végül csak arra kényszerültem, hogy legalább egy jegyet vegyek, mivel korán dokihoz kellett mennem és gyalog esélytelen volt, a taxi pedig kizárva (kb két saroknyi útért fizettünk egyszer 2000-et és azóta inkább hanyagolom) de mivel a város másik feléig kellett mennem venni akartam egy jegyet. Ezt az Árkádos lottózóban gondoltam megtenni (mivel a buszon kb 30%-al drágább), ahol betérve szépen köszöntem az éppen lefelé hajoló (olvasó vagy FB-ozó asszonyságnak) és mikor felnézett megkérdeztem, hogy itt kapható-e jegy, de mikor rám nézett, robot hangon kezdett el beszélni és csak egyetlen egy mondatot ismételgetett kb 8-10x ami igencsak kellemetlen helyzetbe hozott és nem tudtam mire vélni. Egyfolytában csak azt mondogatta, hogy '"Jó napot...jó napot..jó napot" miközben én mondtam, hogy szeretnék egy jegyet venni... és kb pislogás nélkül csak ezt szajkózta. Egyszer csak közbe szóltam már, hogy azt ugye tudja, hogy én mikor bejöttem, köszöntem. Ekkor hagyta abba és azt mondta, hogy szerinte én nem köszöntem, de igen, lehet jegyet kapni és végül meg is vehettem (blokkot mondjuk nem adott róla, de ez már nem is érdekelt). A végén mielőtt elköszöntem azért megint tisztáztam vele, hogy én tényleg köszöntem de látszott rajta, hogy nem hiszi el és flegmán még ő vágta hozzám hogy jól van, akkor majd még ő kér elnézést...

    Komolyan, mostanában mindenki meg van őrülve és sehol senki nem normális?!



  7. The Following 2 Users Say Thank You to tolerancia For This Useful Post:

    password (2017-01-31), vidirita (2017-01-30)

  8. #15
    Bölcs vidirita logója
    Csatlakozott
    07-05-09
    Hely
    Equilibrium
    Hozzászólás
    1.673
    Begyűjtött 404 köszönetet
    277 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Vásárlók totális lesz.rása

    Karácsony előtt szem és fültanúja voltam, ahogy az IKEÁban két nő először csak morgott egymással, majd veszekedni kezdtek.
    Hogy miért? Azért, mert aki hátulról jött nagy swunggal, az azért morgott, hogy mások miatt tötyörésznie kell, aki meg előtte tötyörészett, azért morgott, mert mások sietnek.
    Nagyon ritkán járok ilyen helyekre - jó, ikeába azért rendszeresen -, de szemem-szám tátvamaradt a dologtól, és még vagy 30 ember állt ott lemeredve egy percre.

    Barátnőmmel egymásra néztünk, és egyszerre mondtuk egy kis iróniával: kellemes ünnepeket.
    De ami a lényeg: utána negyven embernek voltunk útjában, mert mi is szeretünk tötyörészni .
    És mindenkire mosolyogtunk, és visszamosolyogtak!

    Ennyin múlnak nagy dolgok.

    Nemrégiben nálunk a fogorvost üldözte el a közfelháborodás, mert ugyan megvette a praxist néhány éve, de kevés ilyen antiszociális és bunkó embert hord a hátán a föld. A fogfájással szenvedőket konkrétan elzavarta, hogy miért nem mennek rendszeresen inkább fogászatra (pont olyat is elzavart, aki rendszeresen járt hozzá!)

    Na, ennek "páran" hangot adtak a fb-on, a helyi csoportban napokig ment erről a téma. Egyetlen ember állt a doki mellé, az asszisztense.
    Eltelt pár hét azóta - kb. 6 -, és most kaptuk a hírt, hogy az ominózus doki kizárólag egy fél napot rendel már csak itt, átadta a helyet két másik fogorvosnak.

    Most látom azt is, hogy a volánbusz áldatlan állapotai kapcsán szervezkednek az emberek itt felénk. Lerobbanó, alig vánszorgó buszok, és persze 50- kilométeren keresztül állniuk kell utazás közben, az autópályán, mert nincs ülőhely már évek óta.
    Kíváncsi vagyok, mi lesz ebből.

    Bár az volt a munkám 13 évig, hogy rávettem az embereket arra, hogy igyekezzenek tökéletesen dolgozni, most egyszerűen inkább elballagok csendben, mintsem szólnék bármiért is.

    Ui: Szeged... hú, mire én ott fizetni tudtam a parkolásért, te jó ég Az külön könyvbe illő sztori



  9. #16
    Bölcs tolerancia logója
    Csatlakozott
    08-11-29
    Hely
    Szeged
    Hozzászólás
    509
    Begyűjtött 220 köszönetet
    109 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Vásárlók totális lesz.rása

    Idézet vidirita eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Ui: Szeged... hú, mire én ott fizetni tudtam a parkolásért, te jó ég Az külön könyvbe illő sztori
    No igen, ez tényleg egy külön történet. Általában nem is szoktam olyankor kocsival jönni a központba ha még fizetni kell a parkolásért (08:00-18:00) de egyszer-kétszer rákényszerül az ember.
    Fizetni akartam a Széchenyi téren (a város központja). Oda is mentem a táblához a parkolóban de esküszöm én vagyok a hibás hogy ekkorának születtem de a 167 cm magasságommal akármilyen közel is mentem a táblához, egyszerűen nem tudtam elolvasni a rajta lévő instrukciókat és telefonszámokat, olyan magasan voltak és olyan apró betűkkel írták rá. Ráadásul egyetemi diploma kell ahhoz is, hogy éppen meghatározd, hogy egy-egy zónában (van belőle 3 különböző színű) éppen egy-egy más színű jeggyel (ami nem azonos a zónák színével!) éppen mennyi ideig parkolhatsz. Nekem már megy (és tanulva a hibámból, már elmentett telefonszámra küldök mindig SMS-t a parkoláshoz) de egy idősebb pár ha kocsival látogatja meg a várost, szinte garantált a büntetés. Főleg, hogy ahhoz külön nyomozót kell fogadni, ha valahol parkoló szelvényt akar az ember szerezni magának...



  10. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

    vidirita (2017-01-30)

  11. #17
    csótány
    Vendég

    Alapbeállítás re: Vásárlók totális lesz.rása

    Akkor nem csak én furcsállom az otthoni kiszolgálás minőségét, vagy annak hiányát. Karácsony előtt mentem a sparba szülőknek valamilyen csontot vagy mit venni, az L alakú pult rövidebb felénél pont kiszolgált az eladó de a hosszabbik felénél vártak még 3an, ugyan ránézésre láttam, hogy ami nekem kell az a rövidebb felén van ahol éppen az eladó kiszolgál, de gondoltam a módi az, hogy a másik résznél állok sorba, mivel ott voltak többen. Szépen kivártam a sorom a hosszabbik résznél közben jött egy másik kollega nő is és kérdezte mit kérek, mire elmondtam, egymásra néznek kb mintha olyant nem is árulnának amit szeretnék (mivel nem vagyok jártas az ilyen húsos dolgokban gondoltam valamit rosszul jegyeztem meg) erre közlik velem, hogy az a másik felén van a rövidebb oldalon nem pedig itt ahol állok, hát mondom elnézést kérek, hogy szépen beálltam a sorba és kivártam a soromat, ha lett volna ott valaki oda álltam volna, de így hogy nincs ott senki aki kiszolgáljon akkor mégis mit várt? Közel 5 éve élek Londonban és elég sok nemzetiségű eladóval és helyen volt dolgom, ahol rendre azzal kezdik, hogy milyen a napom, és mosolyognak, még ha tudom, hogy ezt kötelezően teszik is, nem pedig mert érdekli őket az én napi történetem, de ami otthon megy.. aztán elmeséltem otthon mire szülők felvilágosítottak, hogy sokat ne várjak mert ilyen fizetés mellett nem fognak mosolyogni.. meg a spar is örül, ha talál alkalmazottat.. hihetelen

    Gondolkozom a hazaköltözésen és míg otthon voltam is néztem a pro és kontra érveket a hazaköltözés mellett, amikor kijöttem az utcánkban volt egy elég nagy lyuk az úton, mondanom se kell még mindig ott volt 5 évvel később is, csak már 2x akkora, pár nappal ezelőtt feltűnt itt kinn Londonban a főúton egy elég nagy gödör az úton, mondtam is a páromnak, hogy látod itt is van kátyú, hát tegnap éjjel melózás közben hallottam, hogy valami van odakinn, kijött két kocsi, pont azt a lyukat vágták éppen, kisteheratúra visszatolták a gépet, egyszer csak jött egy platós, arról kitömték a lyukat, másik gép egy másik kocsiról elegyengette, és készen is voltak, kb 1 óra alatt mindennel megvoltak. Mondanom sem kell, hogy elszomorodtam, hogy itt egy ilyen forgalmas úton ez ilyen egyszerűen ment, otthon meg évek alatt nem változik semmi. Lehet mondani erre is, hogy pénz kérdése, de azért láthatjuk, hogy otthon is van pénz, csak maximum nem erre.



  12. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

    vidirita (2017-01-31)

  13. #18
    Bölcs vidirita logója
    Csatlakozott
    07-05-09
    Hely
    Equilibrium
    Hozzászólás
    1.673
    Begyűjtött 404 köszönetet
    277 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Vásárlók totális lesz.rása

    Idézet csótány eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Akkor nem csak én furcsállom az otthoni kiszolgálás minőségét, vagy annak hiányát. Karácsony előtt mentem a sparba szülőknek valamilyen csontot vagy mit venni, az L alakú pult rövidebb felénél pont kiszolgált az eladó de a hosszabbik felénél vártak még 3an, ugyan ránézésre láttam, hogy ami nekem kell az a rövidebb felén van ahol éppen az eladó kiszolgál, de gondoltam a módi az, hogy a másik résznél állok sorba, mivel ott voltak többen. Szépen kivártam a sorom a hosszabbik résznél közben jött egy másik kollega nő is és kérdezte mit kérek, mire elmondtam, egymásra néznek kb mintha olyant nem is árulnának amit szeretnék (mivel nem vagyok jártas az ilyen húsos dolgokban gondoltam valamit rosszul jegyeztem meg) erre közlik velem, hogy az a másik felén van a rövidebb oldalon nem pedig itt ahol állok, hát mondom elnézést kérek, hogy szépen beálltam a sorba és kivártam a soromat, ha lett volna ott valaki oda álltam volna, de így hogy nincs ott senki aki kiszolgáljon akkor mégis mit várt? Közel 5 éve élek Londonban és elég sok nemzetiségű eladóval és helyen volt dolgom, ahol rendre azzal kezdik, hogy milyen a napom, és mosolyognak, még ha tudom, hogy ezt kötelezően teszik is, nem pedig mert érdekli őket az én napi történetem, de ami otthon megy.. aztán elmeséltem otthon mire szülők felvilágosítottak, hogy sokat ne várjak mert ilyen fizetés mellett nem fognak mosolyogni.. meg a spar is örül, ha talál alkalmazottat.. hihetelen

    Gondolkozom a hazaköltözésen és míg otthon voltam is néztem a pro és kontra érveket a hazaköltözés mellett, amikor kijöttem az utcánkban volt egy elég nagy lyuk az úton, mondanom se kell még mindig ott volt 5 évvel később is, csak már 2x akkora, pár nappal ezelőtt feltűnt itt kinn Londonban a főúton egy elég nagy gödör az úton, mondtam is a páromnak, hogy látod itt is van kátyú, hát tegnap éjjel melózás közben hallottam, hogy valami van odakinn, kijött két kocsi, pont azt a lyukat vágták éppen, kisteheratúra visszatolták a gépet, egyszer csak jött egy platós, arról kitömték a lyukat, másik gép egy másik kocsiról elegyengette, és készen is voltak, kb 1 óra alatt mindennel megvoltak. Mondanom sem kell, hogy elszomorodtam, hogy itt egy ilyen forgalmas úton ez ilyen egyszerűen ment, otthon meg évek alatt nem változik semmi. Lehet mondani erre is, hogy pénz kérdése, de azért láthatjuk, hogy otthon is van pénz, csak maximum nem erre.
    Magyarországon az a módi, hogy azért írják ki a boltok bejáratához, hogy köszöntjük kedves vásárlóinkat, hogy az eladóknak már ne kelljen köszönniük :P
    (nem vicc, kereskedelmi iskolákban ezt tanítják).
    Nehogy véletlenül emberi interakcióba keveredjenek a fejükben kizárólag problémaként szereplő vásárlókkal, mert a végén még valaki kifáradna :P

    A kátyúktól meg a falnak megyek, komolyan... Itt, ahol mi lakunk, a kátyúzás az 2 évente egyszer van - főúton -, és azt is úgy csinálják, hogy este nem látod már, hogy hol az út, mert egybefolyik a padkával, a rengeteg toldozástól-foltozástól. (az, hogy kivágják a lyukat körbe? Álom.)
    Továbbá 6 éve nem festettek fel csíkokat. Van videóm arról, hogy egyszerűen semmit nem látsz este - de már szürkületben sem -, mert oké, az út szélére nem hagyatkozhatsz, mert az már nincs, de a közepére se, mert azt meg semmi nem jelzi.
    És ezek azok a dolgok, amik nehezítik az életedet, és naponta felteszik benned a kérdést: ezt mi a szarért nem lehet jól csinálni basszus?



  14. #19
    Bölcs Vittore1982 logója
    Csatlakozott
    10-06-07
    Hozzászólás
    2.873
    Begyűjtött 1.411 köszönetet
    960 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Vásárlók totális lesz.rása

    Most megyek a feleségem szülőfalujába orvoshoz, sajnos ott van a nagyon jó orvosunk. Amint lehajtok a 32-esről, jéggé taposott úton fogok menni, aminek ráadásul a jobb oldalán akkora kátyúk vannak, hogy néha nyáron is, ha rossz nyomvonalat fogok, 40 km/h-nál leér a kocsi alja. Ami azért nem kis teljesítmény.

    De a rettentően forgalmas 4-es úton sem sokkal jobb a helyzet, 2 hete volt 2 halálos baleset, néztem a képeket, s az út szélén a záróvonal mellett már végig jégpáncél volt, néha egy-egy ér ráért az úttestre is. És ez az egyik legforgalmasabb és legveszélyesebb út Magyarországon.

    Nem akarom megint Ausztriát felhozni példaként, de amikor 20 éve Ausztriában dolgoztam vendégmunkásként, reggel 6:30-kor áthaladtunk Güssing kisvárosán, ahol a fél úttest le volt zárva, mert épp vágták az aszfaltot. Nem tudom, mikor végeztek, de mi olyan este fél nyolckor mentünk hazafelé, akkor már minden készen volt, a javítást csak egy sötétebb négyzet mutatta az aszfaltban. Nagybátyám erre azt mondta, hogy nem kell csodálkozni az utak minőségén. Amikor az osztrákok már a szocializmus alatt is 1 km utat építettek, mi 1 km határzárat vagy a hozzá tartozó dolgokat építettünk helyette. Most nem tudom, mit építünk, mert nyáron is 2 hónapig építették a 32-es egy kb. 10 km-es szakaszát, s csak le kellett marni a tetejét és újra húzni, meg újra padkázni.



  15. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

    vidirita (2017-01-31)

  16. #20
    Bölcs vidirita logója
    Csatlakozott
    07-05-09
    Hely
    Equilibrium
    Hozzászólás
    1.673
    Begyűjtött 404 köszönetet
    277 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Vásárlók totális lesz.rása

    Tél elején még én is vártam a havat, olyan régen volt már fehér telünk, hát most már szentségelek minden nap. Az összes ismerős családban összetörte már magát valaki autóval vagy akár gyalog a nem takarított utak és járdák miatt. Ha megállok valahol kocsival, iszonyú lutri, hogy ki tudok-e jönni, olyan jég van mindenhol.
    Úszni el se indulok inkább, megvárom a tavaszt :P

    Azt vallom, amit Oscar Wilde: Nincsenek nagy igényeim. Beérem a legjobbal.



Oldal: 2 / 11 ElsőElső 1234 ... UtolsóUtolsó

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •