Oldal: 3 / 5 ElsőElső 12345 UtolsóUtolsó
Eredmény: 21 - 30 (44) összesen

Téma: webshop 0-ról

  1. #21
    Rubyist Geri logója
    Csatlakozott
    07-12-15
    Hely
    \x90
    Hozzászólás
    5.749
    Begyűjtött 1.432 köszönetet
    895 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: webshop 0-ról

    Idézet Freedom eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Jó van már, kritika helyett lehetne egy (ellen)példa saját referenciára?
    Pl. tesco.hu webáruház elkészítése, működtetése? például... Csak egy példát fiúk, az nem sok, igaz? Csak egyet! Na?

    És még ha igazatok is van, akkor meg annak azért milyen üzenete van számotokra, ha a BAUHAUS - minden bizonnyal kompromisszumukkal ugyan -, de az aionhill.com tették le a voksukat? Tehát akkor képzeljük most el a többi webáruház készítő cég munkáját
    Te ezt komolyan gondolod hogy a bauhaus vagy a tesco magyar webes projektjeit a szakmai hozzaertes alapjan adjak ki valakinek? Ok egyebkent is csak annyit latna belole mint te, hogy csilli-villi a design(az hogy 70 kulonallo javascriptnek kell betoltodni(amit egy hozzaerto megold hogy ossze legyen egybe fuzve) a laikus szamara nem latszik), nameg naluk pl a seo se szamit, mert eleg eros brandjuk van.
    En referenciat nem tudok mutatni, mert csak a szam jar, sose dolgoztam meg komoly projekten Bar minek is mutogatnek, ha ugysem keresek megbizasokat senkitol.


    Idézet Freedom eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Egyébként is, egy webáruház elkészítése, működtetése, kezelése nem merül ki csak is kizárólag a technikai kivitelezésben. Ha valaki csak ebben (programozási kritika) tud gondolkodni, az simán (dupla, vagy tripla) kocka, és nem való egy projekt menedzselésére.
    Persze, biztosan ok manegelik a szervert(ja, megsem, hanem a nemet anyaceg ), ok managelik a termekeket, az akciokat, a kiszallitast.
    Igazabol emelem a kalapom, mert valoban keves ember van a vilagon, aki egy magentot fel tud telepiteni el tud hozza kesziteni egy egyedi sablont es atadni az ugyfelnek. Annyira jo lenne ha en is erthetnek hozza, csak nincs mar ra par evem hogy megtanuljam, de sebaj, majd csak lesz valahogy.


    If debugging is the process of removing software bugs, then programming must be the process of putting them in.
    Ruby blog
    Give a man a fish and you feed him for a day. Teach a man to fish and you feed him for a lifetime.
    Respect all, fear none

  2. The Following 2 Users Say Thank You to Geri For This Useful Post:

    Freedom (2016-10-10), Janko (2016-10-10)

  3. #22
    wpdanielakos
    Vendég

    Alapbeállítás re: webshop 0-ról

    Koszi, megfogtad a lenyeget Ha ismered a Magentot, tudod, hany JS-t huz be alapbol, ez pedig egy enterprise raadasul. Nyilvan befogjuk kapcsolni a js/css/ merge-t is idovel. Ha fejleszto vagy, tudhatod, egy webshop mogott kismillio hatterfolyamat van (ERP, stb..) egy referencia (nem csak) a 100%-os pagespeedtol lehet jo


    Utoljára módosítva: wpdanielakos által : 2016-10-10 09:02

  4. #23
    Bölcs Gregory Stone logója
    Csatlakozott
    09-09-27
    Hely
    Nyíregyháza
    Hozzászólás
    1.319
    Begyűjtött 530 köszönetet
    317 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: webshop 0-ról

    Idézet sparcohu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Kicsit offos, de ebben a válaszban jött fel a téma, ezért gondoltam itt feltenni.
    Látom te általában a WP ellen vagy, és inkább az egyedi fejlesztések felé hajlasz. Gondoltam akkor megnézem valamelyik egyedi fejlesztésű oldalad miben különbözik egy WPstől.
    https://seoceros.com/hu/nopeatech.hu - ezt a seoceros 48%-ra hozta ki, és sok olyan dolgot dobott ki, amik elvileg a betöltődési sebességet lassítják. Most akkor a seoceros nem ad pontos képet, vagy annyira az egyedi fejlesztés sem 100%-os?
    Mi mikor átadunk egy oldalt igyekszünk legjobb tudásunkat beletenni és többet adni mint amit az ügyfél elvár.. a sok kis plusszal pedig fejlődünk. Ez egy régebbi referencia, ennek ellenére egyik kedvencünk is. Mikor átadunk egy honlapot és az ügyfél is partner a legjobb minőségben és hisz a szakmaiságunkban akkor sebességnél is (pl google speed teszt is)90% fölött lesz. Viszont utána mikor elkezdik használni esetek többségében romlik a minőség, a fő okozó jelen esetben a képek mérete. 10 perc alatt megtudnám oldani hogy 90% fölött legyen de mivel az ügyfél használja már, így lényegtelen.

    Hozzáteszem van olyan referenciánk ami legjobb projektjeink közt van fejlesztés szempontjából de az ügyfél annyira fafejű volt designt illetően hogy nem tesszük ki..

    A WP- álláspontomat pedig tartom továbbra is. Tudni kel helyén kezelni hova való és akkor nincs vele gond. Amit linkeltél és van több ellen példa is persze (ahogy egyedi szar lap ellen is) olyan fejlesztők csinálták ahol nem

    + Avada kerül használatra (vagy ehhez hasonló megoldás)
    - Mert szép és jó és egyszerű használni de annyi extrát tesz a nézet fájlokba hogy lassú körülményes honlapot kapunk. (ez az ára?!)
    + Nem sablon lett letöltve és beállítva
    - Sablonból mindenki tud dolgozni, mi is dolgozunk néha. WP esetén egy összetett sablont beállítani nem sok idő, viszont külön ,még optimalizálni na ez kimarad az esetek 90%-ban.
    + Nem a pluginok halmozása a cél
    - Gyakran olvasom, mindenre van egy plugin! Fejlesztők menjenek jó messszííííre. Nos ki fejlesztette ha nem valós fejlesztők? Na igen! Egyébként pedig ezernyi extra lekérdezés történik ami miatt lassabb a rendszer. Továbbá a feltörések legtöbb oka a sablonok és a pluginok.

    Továbbá több lemaradása van is biztonság terén. Szép és jó dobálózni azzal hogy ezernyi fejlesztő csinálja nem egy kis csapat vagy egy ember. Vagy hogy mennyien használják. Attól hogy valamit sok légy száll még nem jó.
    Elterjedésének oka a könnyen kezelhetőség és beállítási lehetőség. Egyfajta B terv sokak számára akik akarnak farigcsálni maguknak egy honlapot de nem szánnak rá pénzt inkább saját időt. Tudják hogy nem lesz minőségi, viszont a kapott lehetőségekkel (sablon és pluginok) egész tetszetős honlapot tud csinálni magának. (és mivel jón néz ki, minden más másodlagos) És mivel egyre elterjedtebb MEGÉRI RÁ FEJLESZTENI. Ezért van rá ennyi minden. Nem a szakmaiság miatt. Kicsit sem. Na és ezért van ennyi "webfejlesztő is" akik alapvető kérdésekkel bombázzák a fejlesztői csoportokat mert egy css kódot nem tud kiszedni. De ők fejlesztők, nem kevés ügyféllel és vesszen az egyedi szemlélettel fertőzik az ügyfelek agyát. Miért? mert azt nem tudná megcsinálni.
    Egy igazi előnyt azért adok neki, hogy egységes alapot ad ezért jobban eladható. (aki égette már meg magát fejlesztővel az utána nem mer még egy egyedit kérni..) Hozzáteszem egy kokányolt wp-t sem lehet csak úgy átvenni de könnyebb ez tény.

    Viszont ismerek olyan fejlesztőt fórumon és hazai piacon is akik egy deka templit és plugint nem használnak (maximum sajátot.) Egyedi biztonsági modulokat fejlesztettek a wp-hez stb stb. Ők is azért választották mert jobban eladható (külföldön is). Aki ért hozzá nem erőltet komolyabb webáruház igényre WP-t.



  5. #24
    Bölcs Gregory Stone logója
    Csatlakozott
    09-09-27
    Hely
    Nyíregyháza
    Hozzászólás
    1.319
    Begyűjtött 530 köszönetet
    317 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: webshop 0-ról

    ... kiegészíteném hogy én is wp-ben kezdtem pályafutásom. Saját magazinok, oldalak, fejlesztések. Kezdésnek megfelelő. Viszont van aki kinővi van aki nem.
    (Talán nem véletlen hogy itthon is főként a marketingesek és SEO-sok nyomják a wp-t. Arra nem gondolva hogy ez nem az ő szakterületük. Persze a szolgáltatást többért el lehet így adni)



  6. #25
    ɯopǝǝɹɟ Freedom logója
    Csatlakozott
    09-11-02
    Hozzászólás
    5.974
    Begyűjtött 2.174 köszönetet
    1.396 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: webshop 0-ról

    Idézet Geri eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Te ezt komolyan gondolod hogy a bauhaus vagy a tesco magyar webes projektjeit a szakmai hozzaertes alapjan adjak ki valakinek?
    És te komolyan gondolod, hogy jobban értesz hozzá, mint a Bauhaus? Mármint, ha te helyettük lennél, például.
    Mindent (de tényleg mindent!) tudsz, ami alapján ilyenkor mérlegelnek?

    Ez nekem olyan, mintha Jóska Pista egyéni vállalkozó marketing-guru, egy másik fórumon azt vitatná, hogy a legutóbbi Coca Cola marketing jobb is lehetne volna... sőt, ő tudja az igazságot, és a többi és a többi.

    Vaze, nem egy kismiska webáruházáról beszélünk, hanem egy Bauhaus-ról! De ti jobban értenétek hozzá, mint a Bauhaus Kacag a vakbelem



  7. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

    morta (2016-10-10)

  8. #26
    Törzsvendég
    Csatlakozott
    14-08-26
    Hozzászólás
    167
    Begyűjtött 97 köszönetet
    66 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: webshop 0-ról

    Nyilván egy jó nevű cég maga is egyfajta referencia. Egy webshop-nak azonban az a célja, hogy minél több terméket értékesítsenek rajta keresztül.

    Az oldal sebessége itt nem csak rangsorolási szempont, hanem igen erős korrelációban van a konverziós aránnyal is. Ezt persze a megrendelőnek is illene tudni és elvárni az elkészült webáruháztól, hogy az optimalizálva legyen betöltési idő szempontból is.

    A konverzió az egyik legfontosabb szempont egy webáruháznál, így ha én webshopkészítést árulnék, nem raknék ki olyan referenciát, ahol az optimális betöltési időre vonatkozólag még a legalapvetőbb beállítások se lettek elvégezve.

    Világos persze, hogy ez már át van adva, megvették így is és kész. Viszont ha én keresnék webshop fejlesztőt, és meglátnám ezt, akkor magasról tojnék a bauhaus-ra, mert az érdekelne, hogy +1 másodperc betöltési idő hány %-al kevesebb vevőt fog nekem jelenteni.

    Idézet wpdanielakos eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Koszi, megfogtad a lenyeget Ha ismered a Magentot, tudod, hany JS-t huz be alapbol, ez pedig egy enterprise raadasul. Nyilvan befogjuk kapcsolni a js/css/ merge-t is idovel. Ha fejleszto vagy, tudhatod, egy webshop mogott kismillio hatterfolyamat van (ERP, stb..) egy referencia (nem csak) a 100%-os pagespeedtol lehet jo




  9. #27
    Bölcs Baross Ferenc logója
    Csatlakozott
    09-04-06
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    2.208
    Begyűjtött 845 köszönetet
    574 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: webshop 0-ról

    Dolgoztam már több multival, nagy céggel is. Egészen más folyamatok zajlanak egy ilyen cégnél, mint egy kvv-nál - s ez néha egészen megdöbbentő. Nagyok, lassan mozdulnak és számtalan módon meg lehet kötve a kezük.

    Pl. egy multinak csináltam SEO elemzést, kiderült pár hiba, ami akár jelentős hatással is lehet a pozíciókra és 1 perc megoldani. Persze nem lehet, mert a regionális fejlesztők a felelősek, feléjük kell kérelmeket benyújtani, ők priorizálják az országokat, feladatokat. Lassan 2 éve nem történt meg a javítás.



  10. #28
    Szerkesztő morta logója
    Csatlakozott
    14-04-05
    Hozzászólás
    261
    Begyűjtött 95 köszönetet
    75 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: webshop 0-ról

    Idézet Baross Ferenc eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Dolgoztam már több multival, nagy céggel is. Egészen más folyamatok zajlanak egy ilyen cégnél, mint egy kvv-nál - s ez néha egészen megdöbbentő. Nagyok, lassan mozdulnak és számtalan módon meg lehet kötve a kezük.

    Pl. egy multinak csináltam SEO elemzést, kiderült pár hiba, ami akár jelentős hatással is lehet a pozíciókra és 1 perc megoldani. Persze nem lehet, mert a regionális fejlesztők a felelősek, feléjük kell kérelmeket benyújtani, ők priorizálják az országokat, feladatokat. Lassan 2 éve nem történt meg a javítás.
    True story. Dolgozom olyan multival, aki a mai napig nem épített be semmilyen UI-jal rendelkező analitikai eszközt a napi több-ezres látogatottságú oldalába, mert pl egy google analytics-et (vagy bármilyen más alternatívát) 3 országon keresztül kell engedélyeztetni. 2016-ban. Mikor rákérdeztem, hogy "akkor nem mértek semmit?", az volt a válasz, hogy az oldal mögött az SAP logol, és ha valakinek kell valami adat, akkor azt a fejlesztők össze tudják állítani egy riport formájában.

    Szóval tetszik, nem tetszik, a multik igenis totálisan más szempontok alapján döntenek egy fejlesztő cég mellett, mint egy kkv. Tény és való, hogy ez pl seo és konverzió szempontból nem biztos, hogy jó, de ez nem feltétlenül a helyi erők hibája.



  11. #29
    Törzsvendég
    Csatlakozott
    14-08-26
    Hozzászólás
    167
    Begyűjtött 97 köszönetet
    66 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: webshop 0-ról

    Meglehet ez így van, de ez nem magyarázza, hogy a javascript file-ok miért nincsenek eleve összefűzve akkor, amikor az oldal átadásra kerül.

    Idézet morta eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    True story. Dolgozom olyan multival, aki a mai napig nem épített be semmilyen UI-jal rendelkező analitikai eszközt a napi több-ezres látogatottságú oldalába, mert pl egy google analytics-et (vagy bármilyen más alternatívát) 3 országon keresztül kell engedélyeztetni. 2016-ban. Mikor rákérdeztem, hogy "akkor nem mértek semmit?", az volt a válasz, hogy az oldal mögött az SAP logol, és ha valakinek kell valami adat, akkor azt a fejlesztők össze tudják állítani egy riport formájában.

    Szóval tetszik, nem tetszik, a multik igenis totálisan más szempontok alapján döntenek egy fejlesztő cég mellett, mint egy kkv. Tény és való, hogy ez pl seo és konverzió szempontból nem biztos, hogy jó, de ez nem feltétlenül a helyi erők hibája.




  12. #30
    Bölcs
    Csatlakozott
    11-12-21
    Hozzászólás
    763
    Begyűjtött 116 köszönetet
    100 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: webshop 0-ról

    Idézet wpdanielakos eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Koszi, megfogtad a lenyeget Ha ismered a Magentot, tudod, hany JS-t huz be alapbol, ez pedig egy enterprise raadasul. Nyilvan befogjuk kapcsolni a js/css/ merge-t is idovel. Ha fejleszto vagy, tudhatod, egy webshop mogott kismillio hatterfolyamat van (ERP, stb..) egy referencia (nem csak) a 100%-os pagespeedtol lehet jo
    Huh, na ez mán tényleg fáj!!!



Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •