Oldal: 5 / 7 ElsőElső ... 34567 UtolsóUtolsó
Eredmény: 41 - 50 (66) összesen

Téma: [tanulmány] Hogyan lehet 22.750 olvasód 90 perc alatt?

 1. #41
  Bölcs esotanc logója
  Csatlakozott
  11-02-08
  Hely
  Törökszentmiklós
  Hozzászólás
  1.934
  Begyűjtött 1.169 köszönetet
  595 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: [tanulmány] Hogyan lehet 22.750 olvasód 90 perc alatt?

  Ez egy győri cég, győri ügyfelekkel. Miért ne hirdethetne helyben óriásplakáton? Szerintem nincs ezzel gond.
  Amitől nekem kihullik a hajam, hogy az online marketinges cégek többségénél nincs semmi érdemi információ arról, hogy kik is ők. Nincs cégnév, nincs utca házszám, de ha ez van is akkor tuti nincs egy "ember név" és fénykép.
  Én olyan céggel aki nem adja a személyes nevét és esetleg (de ebben megengedőbb vagyok) a fényképét nem tudok megbízni. 2. #42
  Bölcs DomainFlotta logója
  Csatlakozott
  12-05-20
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  2.792
  Begyűjtött 1.135 köszönetet
  650 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: [tanulmány] Hogyan lehet 22.750 olvasód 90 perc alatt?

  Idézet Lachazi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Sziasztok!

  Nos, kezdjük ott, hogy az ilyen jellegű oldalakat én kapásból zárom és feledem, nem tetszik, a puritánul fogalmazva: hülyének nézés! Be kell látnom viszont, hogy mint hasonló vállalkozó, előítélettel szemlélem az ilyen oldalakat és miután az érem másik oldalán állunk, rám és ránk nézve nem releváns az oldal üzenete. Következésképpen szerintem ez tutira betalált összeállításra sikeredett! De tényleg, jól átgondolt, kellően lépcsőzetes és a célig tereli az olvasót - kiaknázva annak együgyűségét és "kapzsiságát". Szóval gratulálok hozzá és - ha nem is őszintén - de sok sikert kívánok!

  Valahogy ez elkerülte eddig a figyelmem. Most reagálok

  Köszönöm.

  Eleinte azt hittem van az a réteg, akinek úgy írhatok bonyolult stratégiákról, hogy átlátják azt. Most már azt gondolom, hogy túlbecsültem. Valahogy túl sokan leragadnak az indexes címlapos cikknél, és csak kevesen látják, hogy ez az első lépcső volt, és itt nem a cikk tartalma a lényeg, hanem az, hogy kellett egy hivatkozási alap.

  Pont az volt az egész lényege, hogy megmutassam milyen egyszerűen lehet szerezni több, mint 40.000 olvasót, és mennyire kevés üzleti eredményt hoz. Ez most sem tűnik túl bonyolult stratégiának nekem.
  Mindent csak azért csináltam, azért dolgoztam vele, hogy megírhassam ezt a cikket: Így hozott 945 810 Ft bevételt egy sima cikk, reklám és hírlevél nélkül.
  És hivatkozni tudjak rá a könyvemben.


  Hát azért, mert sajnálattal konstatálom már egy ideje, hogy a világ alacsony szellemi szintre degenerálódott - ami noha kitűnő bevételi forrás lehet az élelmes és kényszerű vállalkozásoknak, de tovább süllyeszti a "társadalmi" szintet.
  Egyébként, szerintem némiképp a szerencsének is betudható az index címoldali megjelenés, amibe persze társtettes a kidomborodó genetikai előnyökkel megáldott leányzó fotója is...
  Nem jó stratégia lenézni az embereket a fogyasztási szokásaik alapján. Van ilyen típus és van olyan típus. Azok is végig pörgetik a napiszar oldalát, akik tudományos cikkeket is olvasnak angolul. Az agyunk ezer és ezer év alatt alakult ilyenné és tökéletesen ellátja a ráosztott szerepét. Kiszűri a számára érdektelent és maximalizálja a túlélés esélyét.

  A cikk írója alaposan megfontolta a stratégiát és ráérzett az egyszerű ösztönléten alapuló kíváncsiságra, ráadásul akárhonnan nézzük is, potenciális célközönséget ért el, hiszen bárki foglalhat domaint, akár a saját nevére is, hogy ne kelljen ingyenes e-mail címmekkel vergődnie és kiszolgáltatottá lennie a szolgáltatóknak.
  Nem a célpiacomat értem el, és nem is ez volt a célom.


  Ami viszont érdekelne: Jó jó, az ilyen megmozdulásokkal lehet pénzt keresni, de van ennek jövője?
  Nem. Nem lehet

  Vagyis igen, mert ha tartalomszolgáltató vagy és reklámokból élsz, akkor igen csak szép pénzeket tudsz keresni ilyen megmozdulásokkal, de nem a blog.hu rendszerében.

  Úgy értem, az ember 60 évesen is lehet innovatív és kor szellemhez igazodó, fáradtság nélkül? Lesz ebből nyugdíj?
  Lehet. Édesapám 65 éves és most kezdi el az üzleti blogolást, mert épp szakmát vált. Kipróbál egy új területet, ahol mindent fel kell építeni elölről.

  Kissé olybá tűnik számomra, hogy hullámvölgyeken-hegyeken utaznak, hánykolódnak a ma vállalkozói, és ebben a megterhelő evezésben nem látnak előre 10, 20 évvel...
  Félreértés ne essék, ezt magamra is igaznak vélem. Szóval megéri ilyenekre összpontosítani az amúgy is kopó és drága szürkeállományt?
  Valóban nem lehet előre látni. Nézd meg a mostani piacvezető cégek alapítási dátumát és azt, hogyan mentek csődbe a régi stabilnak hitt mamutcégek. A piac hihetetlenül gyorsan változik. Gyors sikerek és gyors kudarcok váltogatják egymást. Soha nem volt ilyen fontos a gyors reagálás és alkalmazkodás.

  Megtetszett az ötlet. Ellenkező irányba megy ugyan az elveimmel, ezért köztes úton gondolkodom. 10 év újságírói múlttal és állítólag jó retorikai készséggel nem okozna problémát bármely témában írnom, ám nem szeretném meglovagolni az egyszerűséget, mert morálisan nehéz ezzel egyetértenem. Szerintetek érdemes tárgyilagosan és reálisan írni, vagy azt a kutya sem fogja olvasni, és nem hogy napi 20 ezren, de még ketten sem fogják a blogot olvasni...?
  Érdemes. Lásd a linket, amit kitettem.

  A kérdés inkább a monetizáció.
  Miből lesz a bevételed?

  Egyre nagyobb kereslet van szövegírókra. Pusztán azzal, hogy bedolgozol másoknak - akár nekem -, szép pénzeket kereshetsz .
  Indíthatsz saját üzleti blogot is, de akkor kell valami termék vagy szolgáltatás, amit értékesítesz.

  A komoly témák nem igazán vonzanak tömeget, tömeg nélkül pedig kicsi a reklámbevétel.
  Esetleg az angolnyelvű piacon lenne érdemes ezzel próbálkoznod. Én viszont továbbra sem a reklámokban látom a blogolás legjobb bevételi forrását.


  Úgy értem, hogyan lehet lealacsonyodás nélkül címlapra kerülni? Jó lenne egy ilyen kísérlet is a domain flotta részéről, ezt is örömmel tanulmányoznám, mert úgy vélem, ilyen aspektusból az igazán nehéz jó eredményeket elérni. Minden esetre csak gratulálni tudok, kreativitás volt benne, az tuti!
  Nagyon sok témával lehet címlapra kerülni. Sokszor voltam már címlapon, de a 8000 olvasó nem az a szám, ami átlépi az ingerküszöböt és arra sarkal, hogy akár te is megírd ezt a posztot. Ezért kellett egy kiugróan magas szám.
  Alapvetően az index címlap nem a legjobb arra, hogy blogolásból bevételt szerezz.

  Van egy csomó minden, amire jó, de én max kiegészítésnek használnám. Csak egy része lenne a teljes stratégiámnak.


  Idézet esotanc eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Ez egy győri cég, győri ügyfelekkel. Miért ne hirdethetne helyben óriásplakáton? Szerintem nincs ezzel gond.
  Amitől nekem kihullik a hajam, hogy az online marketinges cégek többségénél nincs semmi érdemi információ arról, hogy kik is ők. Nincs cégnév, nincs utca házszám, de ha ez van is akkor tuti nincs egy "ember név" és fénykép.
  Én olyan céggel aki nem adja a személyes nevét és esetleg (de ebben megengedőbb vagyok) a fényképét nem tudok megbízni.
  Az "ncoreon hirdetési történet" óta máshogy állok hozzá ezekhez a dolgokhoz. Most azt gondolom, hogy ez a plakát ingyen került ki oda. Talán bartelben, mert így fizetett a hely, a marketing szakinak, akinek a nyomda csinált ingyen molinót. Minden ingyen volt, így a "jólvanazúgy" rá is nyomta az egészre a bélyegét.

  Azt se felejtsd el, hogy a 3 millió online marketinges országa vagyunk. Ahogyan, mindenki ért a focihoz, aki már látott meccset és mindenki személyi edző, aki már 3x vett kondibérletet. A seo szakikról nem is beszélve


  Utoljára módosítva: DomainFlotta által : 2016-10-04 15:38
  Stabil növekedési pályára állítanád a vállalkozásod?
  Tartalommarketing a Gyakorlatban Könyv

 3. #43
  Bölcs
  Csatlakozott
  11-06-24
  Hozzászólás
  1.099
  Begyűjtött 526 köszönetet
  339 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: [tanulmány] Hogyan lehet 22.750 olvasód 90 perc alatt?

  Idézet DomainFlotta eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

  Azt se felejtsd el, hogy a 3 millió online marketinges országa vagyunk.
  Aki olvasgatja ezt a fórumot, annak esélye sincs elfelejteni ezt. 4. #44
  Bölcs djarni logója
  Csatlakozott
  08-05-08
  Hely
  Székesfehérvár
  Hozzászólás
  5.177
  Begyűjtött 558 köszönetet
  427 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: [tanulmány] Hogyan lehet 22.750 olvasód 90 perc alatt?

  Idézet Akka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Soha nem láttam eddig még 0/100-as oldalt, de végre valakinek összejött mobilon és desktop-on is (többször is lepróbáltam):
  Pedig nem nehéz, csak nézz körül az amatőr módon elkészített fotós honlapok között

  Telepakolja nagy fájlméretű képekkel az oldalt és kész.
  Van, hogy a főoldal 30 MB méretű, így nem csak a pagespeed tesztjén rossz, hanem te is várhatsz rá..


  Prémium Linképítés - sikerek, kockázatok nélkül - Linképítés számokban.

 5. #45
  Bölcs
  Csatlakozott
  07-04-28
  Hozzászólás
  1.115
  Begyűjtött 241 köszönetet
  176 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: [tanulmány] Hogyan lehet 22.750 olvasód 90 perc alatt?

  Idézet DomainFlotta eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  A piac hihetetlenül gyorsan változik.
  Ezzel vitatkoznék. Csak Neked tűnik úgy, hogy gyorsan változik, mert már régóta benne vagy. Egy ifjú titánnak ez a tempó csigalassú. Ez azt mutatja, hogy már kezdesz öregedeni. Hidd el tapasztalatból mondom és én is ezt érzem 6. #46
  Bölcs vidirita logója
  Csatlakozott
  07-05-09
  Hely
  Equilibrium
  Hozzászólás
  1.632
  Begyűjtött 388 köszönetet
  266 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: [tanulmány] Hogyan lehet 22.750 olvasód 90 perc alatt?

  Idézet DomainFlotta eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

  Azt se felejtsd el, hogy a 3 millió online marketinges országa vagyunk. Ahogyan, mindenki ért a focihoz, aki már látott meccset és mindenki személyi edző, aki már 3x vett kondibérletet. A seo szakikról nem is beszélve
  Ez abszolút illúzió. Iszonyúan kicsi a piaci szereplők száma, csak azok látják nagynak, akik éppen benne mozgolódnak, és ilyen ügyekben - online marketing, seo - tájékozottak.
  Meglepődnétek, mennyire kicsik ezek a piacok, és mennyire zsugorodnak is ráadásul.

  Kicsit nárcisztikus azt gondolni 2-300 emberről, hogy 3millió, de ez csak úgy mellékesen jutott eszembe 7. #47
  Bölcs Baross Ferenc logója
  Csatlakozott
  09-04-06
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  2.082
  Begyűjtött 753 köszönetet
  510 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: [tanulmány] Hogyan lehet 22.750 olvasód 90 perc alatt?

  Idézet vidirita eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Kicsit nárcisztikus azt gondolni 2-300 emberről, hogy 3millió, de ez csak úgy mellékesen jutott eszembe
  Ha megnézed a KKV vállalkozók nevű FB csoportot, ott 6-7000 ember hiszi magáról, hogy marketing ász. Ha megnézed a Startup vállalkozók csoportot, ott 15.000 ember hiszi magát startup innovátornak, online marketingesnek, fejlesztőnek és growth hackernek - és mindezt egyszerre. 8. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

  DomainFlotta (2016-10-05)

 9. #48
  Bölcs
  Csatlakozott
  12-08-31
  Hozzászólás
  1.003
  Begyűjtött 344 köszönetet
  235 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: [tanulmány] Hogyan lehet 22.750 olvasód 90 perc alatt?

  A Startup vállalkozók csoportot tagja vagyok én is, de még nem posztoltam ki oda és nem is állítottam magamról, hogy innovátor lennék. Mindössze azért csatlakoztam, hogy körbenézzek és értesüljek. És szerintem nem én vagyok az egyedüli ilyen tagjuk 10. #49
  Bölcs Gregory Stone logója
  Csatlakozott
  09-09-28
  Hely
  Nyíregyháza
  Hozzászólás
  1.306
  Begyűjtött 514 köszönetet
  311 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: [tanulmány] Hogyan lehet 22.750 olvasód 90 perc alatt?

  Programozó csoport tagjainak több mint fele wp kattintásnál kimerül és még html-t sem ismeri. De örül hogy egy közösség tagja.. 11. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

  DomainFlotta (2016-10-05)

 12. #50
  Bölcs DomainFlotta logója
  Csatlakozott
  12-05-20
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  2.792
  Begyűjtött 1.135 köszönetet
  650 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: [tanulmány] Hogyan lehet 22.750 olvasód 90 perc alatt?

  Tényleg az fog történni ezután, hogy írok valamit, kiszedtek belőle mondatokat és teljesen szabad értelmezésben reagáltok rá?

  csakkérdezem? 13. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

  Freedom (2016-10-05)

Oldal: 5 / 7 ElsőElső ... 34567 UtolsóUtolsó

A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •