Oldal: 1 / 4 123 ... UtolsóUtolsó
Eredmény: 1 - 10 (40) összesen

Téma: Pálmalevelek

 1. #1
  Bölcs Petya0426 logója
  Csatlakozott
  12-05-15
  Hozzászólás
  514
  Begyűjtött 74 köszönetet
  49 hozzászólásával

  Alapbeállítás Pálmalevelek

  Sziasztok !
  Bizonyára ti is hallottatok már a pálmalevelekről, ami szerint az embereknek előre meg van írva a sorsuk, s indiai könyvtárakban pálmalevélre vésve ezek az iratok el vannak raktározva. Bizonyos összegért pedig elő lehet őket kerestetni..
  Engem már régóta érdekel ez a dolog, s most látom, hogy a tv-ben is nagyon elkezdték ezt reklámozni (TV2).
  Nektek mi a véleményetek róla ? Hisztek benne ? Áldoznátok erre pénzt?


  Facebook megosztást és oldal növelést vállalok !

 2. #2
  Bölcs BoGyesz logója
  Csatlakozott
  07-09-17
  Hely
  Sydney
  Hozzászólás
  1.067
  Begyűjtött 435 köszönetet
  198 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Pálmalevelek

  Ugy hivjak, hogy Nadi astrology es ez a cikk eleg jol osszefoglalja, hogyan mukodik. 3. #3
  Törzsvendég
  Csatlakozott
  10-04-14
  Hely
  Székesfehérvár, Hungary
  Hozzászólás
  122
  Begyűjtött 19 köszönetet
  14 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Pálmalevelek

  Szia!

  Szerintem a sorsod Te magad írod, minden percben te döntesz arról, merre menjen az életed. Én személyesen nem hiszek abban, hogy bármi is előre el lenne rendelve. Ez teljesen képtelenség, mert akkor hol lenne a szabad akarat? 4. The Following 2 Users Say Thank You to giyandeva For This Useful Post:

  djarni (2013-05-24), Sanyi49 (2013-05-24)

 5. #4
  Bölcs DomainFlotta logója
  Csatlakozott
  12-05-20
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  2.809
  Begyűjtött 1.146 köszönetet
  659 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Pálmalevelek

  Idézet Petya0426 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Sziasztok !
  Bizonyára ti is hallottatok már a pálmalevelekről, ami szerint az embereknek előre meg van írva a sorsuk, s indiai könyvtárakban pálmalevélre vésve ezek az iratok el vannak raktározva. Bizonyos összegért pedig elő lehet őket kerestetni..
  Engem már régóta érdekel ez a dolog, s most látom, hogy a tv-ben is nagyon elkezdték ezt reklámozni (TV2).
  Nektek mi a véleményetek róla ? Hisztek benne ? Áldoznátok erre pénzt?

  Voltam kint Indiában és el Lartam menni az egyik Pálma könyvtárba. Aztán két hét után rájöttem h ők a két lábon járó pénzeszsákot látják bennünk és rengeteg trükköt vetnek be, h megkönnyítésenek.

  A két hét is csak azért kellet mert akkor találkoztam egy európai bácsikával aki évek óta ott él. Ő mondta h itt mindenki a barátodnak akar látszani, de egy barát sincs köztük.

  India csodálatos hely és ha a tanácsot megfogadja az ember akkor nem éri csalódás sem.

  Öszeségében ez egy ügyes pénzszerzési módszer. Egyik a sok közül.


  Stabil növekedési pályára állítanád a vállalkozásod?
  Tartalommarketing a Gyakorlatban Könyv

 6. #5
  Bölcs S. Zoltán logója
  Csatlakozott
  10-12-04
  Hely
  Budapest, Hungary, Hungary
  Hozzászólás
  1.338
  Begyűjtött 623 köszönetet
  241 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Pálmalevelek

  A jóslás okkultizmus s mint ilyen, kerülendő, mert nem a világos oldal játékszere. Nem az a kérdés, működik-e a jóslás, hanem az, hogy ha igen, etikus-e. S mivel nem az, a továbbiakban nem is vizsgálom a valóságtartalmát. 7. #6
  búgócsiga Akka logója
  Csatlakozott
  10-05-06
  Hozzászólás
  3.826
  Begyűjtött 1.429 köszönetet
  732 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Pálmalevelek

  Egy ismerősöm megcsináltatta, nem volt olcsó, de nem bánta meg. Elég jó jövőképet vetítettek elé, és ő már dolgozik azon, hogy megvalósítsa. Ilyen szempontból neki hasznos volt, mert törekszik a jobb életre.

  @Zoli:
  A világ népességének 60%-a nem keresztény, vagyis másképp gondolkodik, másképp hisz, de még a kereszténységen belül is akkor eltérések vannak, hogy ihajj.
  "A hitnél nincs szubjektívebb dolog a világon."
  Ezzel állítással egyetlen hívő sem ért egyet.
  Maguk a hívők is csak nagy dolgokban értenek egyet, de azt is csak adott felekezeten belül.
  Kis dolgokban maguk az egy felekezetben lévő hívők sem értenek egyet.
  Különböző felekezetek sem a kis, sem a nagy dolgokban nem értenek egyet.

  Ezek után tegyen valaki hiteles, nem csak a saját hitvilág síkján bizonyítható objektív kijelentéseket a világos és a sötét oldalról... 8. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:


 9. #7
  'Say Hello To My Little Friend'
  Csatlakozott
  10-04-13
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  2.784
  Begyűjtött 863 köszönetet
  659 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Pálmalevelek

  Idézet giyandeva eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Ez teljesen képtelenség, mert akkor hol lenne a szabad akarat?
  Olvastam egyszer valahol egy cikket egy kutatásról, amiben ezzel kapcsolatban volt pár érdeskesség. A cikk azt fejtegette, hogy az agyunk is úgy huzalozott, mint egy számítógép, csak jóval bonyolultabb (ami speciel még igaz is), ennek következtében elképzelhető, hogy ugyan nagyon bonyolultan jut el az eredményhez, de azonos bemenetekre mindig determinisztikusan azonos kimenetet ad. Magyarán pontosan ugyan olyan helyzetben, állapotban, ugyan azokra a dolgokra ugyan úgy reagálunk. Tesztelni ezt nehéz, de én spec. ezt elképzelhetőnek tartom. Innentől kezdve pedig nincs is igazán szabad akarat, vagyok a szabad akarat nem más, mint előre az agyunka programozott algoritmus, ami gyakorlatilag mindig egy lehetséges kimenenetet generál.

  Csak érdekességként megjegyeztem. 10. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:


 11. #8
  scs
  Vendég

  Alapbeállítás re: Pálmalevelek

  A jóslás/jövőbelátás egy igen érdekes kérdés már önmagában is.
  Ha emberként nézzük, és nem robotként, akkor alapvetően hibás már a felvetése is. Hiszen bármi, amit valaki előre tud, egyből kizárja az ember szabad akaratát, mint lehetőséget. Márpedig az embert nagy részben ez teszi emberré. Alapvetően ez az egyik legérdekesebb és legerősebb érv bármely istenség mindenható mivolta + szabad akarat ellen. Ugyanis ha egy isten tudja előre a jövőt (mert ugye mindenható), akkor a jövő fix, nem változtatható. Ez pedig egyből kizárja a szabad akarat lehetőségét, hiszen ha előre meg van írva a jövőnk, akkor nincs szabad akarata az embernek. De ugyanez igaz bármely jóslásra, jövőbelátásra is, legyen szó a bibliai apokalipszisről, a Delphoi jóslásairól, a sámánok okosságairól. Ha én tudnám előre a jövőt, akkor sem lenne szabad akarata senkinek, mert a jövő fix és megmásíthatatlan lenne.

  Ugyanakkor amit Emphus felvetett, az sem butaság. Az emberi agy, de mondhatjuk, maga az egész ember egy genetikai program és annak csatolmányai. Ha úgy tetszik, egy kód, aminek a lényege talán az, hogy legyen (vagy valami más?). Ezzel kapcsolatban érdemes elolvasni Richard Dawkins: Az önző gén c. irományát. Ebben az embert (és minden más élőlényt) egyfajta túlélőgépnek tekinti, amely azt a célt szolgálja, hogy a génjeink (olyan vegyületek, amelyek önmagukat tudják másolni, ezáltal "örök életűvé" tudnak válni - replikátorok) számára megfelelő hátteret biztosítson. Ergo ő nem a fajt tekinti az élet alapegységének, sőt, nem is az egyedet. Hanem a géneket, amelyek még egymással is harcolnak a fennmaradásért, túlélésért (sok esetben akár az adott egyed szervezetén belül is). Ergo ez alapján mi biorobotok vagyunk, amelyet a génjeink programoztak, és akik pont úgy cselekszenek, ahogy a programjukban írva van. tehát ha így nézzük, nincs szabad akaratunk, ergo lehetséges lenne a jövőbelátás minden további nélkül.
  Ugyanakkor ezek a biorobotok, sőt, hosszú távon az őket irányító gének is, képesek tanulni (fejlődni, átalakulni). Magyarán olyan robotok vagyunk, amelyeknél talán mégiscsak előfordulhat néha a programjától való eltérés (még csak ha nagyon ritkán is).
  A kérdés már csak az, hogy hol a határ a programozott viselkedés, és az önálló gondolat/tudat között. Mert ez kulcskérdés abban, hogy egyáltalán tényleg van-e szabad akaratunk. (A másik kérdés, hogy a génjeinket mi készteti a fennmaradásra. Hiszen azért nehezen képzelhető el, hogy egy vegyületnek akarata legyen.)
  Ha ezekre tudjuk a választ, akkor meg tudjuk mondani, hogy egyáltalán lehetséges-e a jövőbelátás.
  (Kicsit elkalandoztam, de talán annyira nem zavaros a fentebb írt pár sor.)

  Külön érdekes az időkép.hu két cikke, amelyben feszegetik az idő, mint egy egy irányú folyamat tényét (meg sok más dolgot is). Felvetik, hogy nem csak az okból következhet az okozat, hanem néha akár visszafelé is működhet a dolog. Mindkét cikk jó hosszú, de érdemes elolvasni.
  Egyik cikk: A fénynél is gyorsabban
  Másik cikk: Kvantum-radar

  A fentiek miatt nem tartom kizártnak, hogy működhet egyfajta jövőbelátás. De szerintem ha lehetséges is, hogy valaki a jövőbe lásson, akkor sem egy fix jövőt, hanem csak egy lehetséges opciót láthat a sok közül. Viszont a pálmalevelekre megírt életünk szerintem egy bazi nagy kamu.
  Hinni bármelyikben is? Kizárt:
  "Hinni kényelmes. Tudni hasznos. Kételkedni szükségszerű."
  /Balla D. Károly/ 12. #9
  búgócsiga Akka logója
  Csatlakozott
  10-05-06
  Hozzászólás
  3.826
  Begyűjtött 1.429 köszönetet
  732 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Pálmalevelek

  Szabad akarat szerintem csak akkor létezik, ha a jövőt tudó illető, és a jövőkép alanya nem érintkeznek semmilyen formában.
  Vagyis én akár meg is álmodhatom xy jövőjét előre, ha nem determinálom azzal, hogy elmondom neki. Mert akkor valóban miattam következik be az adott jövő az illetőnek, ha afféle igyekszik.

  Vagyis a jövőbelátás és a szabad akarat alapban nem zárja ki egymást, ahogy egy istenség létét sem.
  Ők tudhatják előre az én lépéseimet anélkül is, hogy beavatkoznának.

  Mint amikor pl. egy hangya megy a méz felé. Én tudom előre, hogy bele fog ragadni és elpusztul. Attól, hogy én tudom a hangya jövőjét, ő meg nem, én még létezem.
  Sánta példa, de talán szemléltetni jó valamennyire. Más kérdés, hogy ha tudom, hogy el fog pusztulni, akkor miért nem avatkozok be. Ez viszont más téma. 13. #10
  Bölcs esotanc logója
  Csatlakozott
  11-02-08
  Hely
  Törökszentmiklós
  Hozzászólás
  1.951
  Begyűjtött 1.181 köszönetet
  605 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Pálmalevelek

  Figyelem! Konzervatív poszt következik! :-)
  Volt egy barátom, egyébként atomfiztikus, aki azt mondta, hogy a tízparancsolat és Jézus tanítása nem kötelező. Amikor a Jóisten leküldött a Földre ezt adta térképként ehhez a világhoz. Ha betartod boldog leszel (a mennybe jutsz). Nagyjából így hangzottak a szavai.
  Azt hiszem alapvetően amit a nagy egyházak és a hagyomány tanít egy lényegű, és valami döbbenetesen mély kiérlelt igazságokat mutat és iránytűt a jó élethez. Lehet, hogy ezt nem a jelenlegi fogyasztó társdalomra írták, de alapvetően működik. Gondoljatok bele, az ember lényegében néhány százezer éve nem változott. Ez ennek az időszaknak az eredménye. A felvilágosodás óta meg eltelt mennyi év is?
  Emiatt alapvetően igazat adok S. Zoltánnak.
  Anno nagyon érdekelt a csillagászat, és éppen ezért kiváncsi voltam az asztrológiára is. A születési horoszkópban van valami. Pedig nagyon nem akartam hinni bene akkor. Sokat kamaszként nem értettem belőle, meg azt mondtam ez nem is igaz rám. 15 évvel később pedig azt mondom hogy kicsit talán ijesztő is a pontossága. És most ne a bulvármédia asztrológusaira gondolj, de a jellemed fő vonásai, és az életlehetőségeid, csapásaid kirajzolódnak. Nem függeszti fel az akaratot, de azért a pályát nagy ívben felrajzolja.
  Ettől függetlenül továbbra is igazat adok S. Zolinak. Sem a feleségem, sem a gyerekeim szülétesi horoszkópját nem néztem meg. Nem az én sorsom nem is érteném meg. Meg amúgy se. Tényleg nem a világos oldal játékszere. Pláne nem a mai korban, amikor úgy nyúlunk mindenhez mint az elefánt a porcelénboltban.Oldal: 1 / 4 123 ... UtolsóUtolsó

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •