Oldal: 11 / 13 ElsőElső ... 910111213 UtolsóUtolsó
Eredmény: 101 - 110 (121) összesen

Téma: Edzés, Sportolás

  1. #101
    Bölcs Bruk logója
    Csatlakozott
    12-04-06
    Hozzászólás
    704
    Begyűjtött 251 köszönetet
    184 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Edzés, Sportolás

    Szoktunk járni túrázni a hegyekbe, legutóbb a Lorenz-hágót (Magas-Tátra) másztuk meg. Szerintem ez a legtutibb lábedzés (kb. havi 1 alkalom). Készült is róla videó, 3:11-nél éppen egy precízen kidolgozott szökkenés látható tőlem.



    Tervben vannak komolyabb csúcsok is a nyárra, pl. Mont Blanc.


    -

  2. The Following 4 Users Say Thank You to Bruk For This Useful Post:

    DomainFlotta (2013-10-06), Geri (2013-10-06), magic (2013-10-06), Petya0426 (2013-10-07)

  3. #102
    Szerkesztő 12vereb logója
    Csatlakozott
    10-09-06
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    261
    Begyűjtött 65 köszönetet
    45 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Edzés, Sportolás

    Jártam edzésre sokáig, ahol húzódzkodás, fekvőtámasz és sok hasonló gyakorlattal kellett dolgozni 1 órát, majd különböző zárt öklös gyakorlatokkal kesztyűztünk még 1 órát. Szálkásításra, állóképességre javulni lehet, de ez egyáltalán nem látszott meg rajtam.


    Idézet lexxx7 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Azért ebben a gondolatban benne van a média által kialakított kép.

    Egy nyújtó és egy párhuzamos korlát sokkal alaposabb edzést tesz lehetővé, mint azt általában gondolják. Egy nyújtó nem csak arra jó, hogy 3 módon felhúzd magad (nyak mögé, előre és hátra néző tenyérrel), hanem sokkal több gyakorlatra alkalmas akár a rúd fölött, akár különböző vízszintes tartásokban. Csak hát ez egy másik szint. A párhuzamos korlát szintén sokféle módon használható a mell-, has- és hátizmok edzésében. A lábizmok erősítéséhez pedig ott a talaj és esetleg egy betonkocka vagy farönk.

    Egy sétaerdőbe járok tornázgatni és futkározni. Van ott néhány címlaptestű példány, ők gyakorlatilag csak a nyújtót és a talajt használják edzésre.

    Ezt nem nevezném kellően felszerelt konditeremnek (teremnek meg pláne nem, mert ilyen cuccokat általában sétaerdőkben, parkokban, népligetekben találunk). Nyilván nem így kell egy testépítő versenyre felkészülni, de erősítésre, sportolásra, némi tömegnövelésre tökéletesen alkalmas.

    A saját testsúllyal való edzés sokkal inkább állóképességet javít, és a fő izomcsoportok mellett jelentősebb megterhelést adnak át a kiegészítő izmoknak. Aki edzés típust választ magának, az előirányzottan testalkatot is választ. Az izom növekedést az izom erőkifejtéssel való stimulálásával lehet elérni, amely szépen felrakódik a két edzés közti pihenőnapokon. A saját testtel történő edzés akkor okoz nagyobb változásokat, amikor még a tested nehéznek tekinthető az izomzathoz képest, és kellő mértékű izomrost szakadást tudsz elérni alkalmanként. Amikor már képes vagy 50 felhúzásra és 100 fekvőtámaszra, az egész folyamat leáll, és átlép a szálkásítás felé. Súlyzós edzés során ezt úgy lehet korrigálni, hogy emelünk a súlyon, így akkor jobban ki tudjuk használni a kiszámított, precízen kialakított gyakorlatok előnyeit. A kellően felszerelt konditerem arra való, hogy minden olyan izomcsoportra lehessen feladatot végezni speciálisan, amelyre azok nélkül külön nincs lehetőség. A súlyzós edzéssel viszont nyilván az a gond, hogy ha testtömeg növelésre megyünk, akkor hiába tud valaki másfél mázsát kinyomni fekve, lehet, hogy nem tud 50 fekvőt lenyomni. A saját tömeg és az erőnlét aránya jelentősen eltér a két edzéstípusnál. Továbbá a konditerem pénzbe kerül, ki kell menni sok izomagyú közé akik gyíknak nézik azt, akinek nem 50-es a karja. Az viszont tagadhatatlan, és szerintem írtam már, hogy a kettőnek nagyjából egyszerre jelen kéne lennie az edzéstervben.

    Gondolom le sem kell írni, hogy a megtervezett gyakorlatsorok, a jól kialakított pihenő időszakok, és a megfelelő minőségű tápanyagbevitel mindennek az alapja.



  4. #103
    Rubyist Geri logója
    Csatlakozott
    07-12-15
    Hely
    \x90
    Hozzászólás
    5.749
    Begyűjtött 1.432 köszönetet
    895 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Edzés, Sportolás

    Idézet 12vereb eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Amikor már képes vagy 50 felhúzásra és 100 fekvőtámaszra, az egész folyamat leáll, és átlép a szálkásítás felé.
    Akkor all le, ha ugyanazt a gyakorlatot csinalod. Ha kicsit varialod a dolgokat, akkor sulyzo nelkul is lehet izomtomeget novelni, eleg sok pelda van erre. A masfelmazsas fekvenyomassal az a gond, hogy egy 90kilos ember izuletei nem a masfel mazsahoz vannak szokva, ezert kicsit tul vannak terhelve, aztan egy ido utan majd faj minden. Egyebkent bizonyos szint felett az izomtomeg sem egeszseges, mert a szived nem fogja birni kiszolgalni a tobbletet. Mindenkinek megvan a kb idealis testsullya es afole nem kellene menni. Dehat kinek a pap, kinek a papne .


    If debugging is the process of removing software bugs, then programming must be the process of putting them in.
    Ruby blog
    Give a man a fish and you feed him for a day. Teach a man to fish and you feed him for a lifetime.
    Respect all, fear none

  5. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

    Bruk (2013-10-07)

  6. #104
    Bölcs Bruk logója
    Csatlakozott
    12-04-06
    Hozzászólás
    704
    Begyűjtött 251 köszönetet
    184 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Edzés, Sportolás

    Húha, miért állna le? Ahogyan súlyzós edzés esetében, úgy saját testsúllyal való edzésnél is lehet nehezíten. Amikor már képes vagy azokra, amit írtál, akkor jöhet az egy pl. kezesre való áttérés vagy plusz súlyok (10-20kg) alkalmazása. Szóval nem értem, nekem hónapról-hónapra nehezedik az edzésem és folyamatosan növekedek...

    Amikor már képes vagy 50 felhúzásra és 100 fekvőtámaszra, az egész folyamat leáll, és átlép a szálkásítás felé. Súlyzós edzés során ezt úgy lehet korrigálni, hogy emelünk a súlyon, így akkor jobban ki tudjuk használni a kiszámított, precízen kialakított gyakorlatok előnyeit.
    Miért kell ilyet írni? Ezt ki mondta, hogy nem lehet kondi nélkül minden izomcsoportot átmozgatni? Csak azért kérdezem, mert úgy, ahogy van butaság. Legfeljebb 2db 1-2-3 kilós súlyzó szükséges, és olyan edzést lehet csinálni, hogy másna alig fogsz tudni mozogni az izomláztól, még akkor is, ha kondiba jársz. Ha azt mondtad volna, hogy kondi nélkül nem lehet ilyen az ember, akkor vígan bólogatok... :-)

    A kellően felszerelt konditerem arra való, hogy minden olyan izomcsoportra lehessen feladatot végezni speciálisan, amelyre azok nélkül külön nincs lehetőség.



    Utoljára módosítva: Bruk által : 2013-10-07 08:54

  7. #105
    Szerkesztő 12vereb logója
    Csatlakozott
    10-09-06
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    261
    Begyűjtött 65 köszönetet
    45 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Edzés, Sportolás

    No látom, sikerült felbőszíteni néhányotokat. Edzeni bármivel lehet. Ismét leírom, az edzés típusa határozza meg a végcélt, tehát ha megvan a cél, ahhoz kell igazítani az edzést. Továbbá az emberi szervezet kiegyenlítésre törekszik, tehát ha egy gyakorlat megszokottá válik, akkor nem az erő, hanem az ismétlésszám határozza meg az izom fejlődésének irányát, tehát egy sűrűbb (vagy minek nevezzem, tömörebb??) izomköteg alakul ki. Az étkezés is fontos, ha nem eszel rendesen, az izmot bontja le a szervezet fehérjeszükséglet esetén. Kevesen vannak akik ki tudják alakítani a legoptimálisabb edzéstervet maguknak. A termek erre adnak lehetőséget, amelyet a végletekig lehet fokozni, erre sok példát láthatunk. Lehet otthon is edzeni, de az esetek többségében az emberek hamar feladják, 1-2 év alatt teljesen leállnak vele, ez részben saját tapasztalat is. Arról nem is beszélve, hogy a sokkal lassabban várhatóak eredmények, leszámítva persze az elvégezhető gyakorlatszám növekedést. Nem tudom, hogy miért vált ki mindenkiből ellenszenvet az, ha ezt az álláspontot tartja valaki. Ha edzeni akarsz hogy izmosodj, kondiba mész, persze otthon is csinálhatod, de nem lesz ugyan az. Ha hajat akarsz vágatni, otthon is megy, még ha rondább is lesz az eredmény. Nem vagy jól, elmehetsz orvoshoz, vagy megpróbálkozol a házipatikával. Rossz az autód, hát elviszed szervizbe. Vagy tudom is én... Az viszont biztos, hogy otthon senki nem tud tanácsot adni, ha valamit rosszul csinálsz.

    A téma túl hosszú ahhoz, hogy ezen tovább vitázzunk, könyvek íródtak a témában, és lehet, hogy amit én olvastam, nem mindenben helytálló, fene tudja. Az viszont zavarba ejtő, hogy mindenki másra esküszik. Egy biztos, a konditeremnek van egy nagy hátránya, pénzbe kerül.



  8. #106
    Rubyist Geri logója
    Csatlakozott
    07-12-15
    Hely
    \x90
    Hozzászólás
    5.749
    Begyűjtött 1.432 köszönetet
    895 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Edzés, Sportolás

    Idézet 12vereb eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Nem vagy jól, elmehetsz orvoshoz, vagy megpróbálkozol a házipatikával.
    Hat en orvoshoz se megyek, mert eleg sok a rossz tapasztalat . Otthon hamarabb kikuralom magamat mindenbol.
    Idézet 12vereb eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Egy biztos, a konditeremnek van egy nagy hátránya, pénzbe kerül.
    Azert nem hiszem hogy ez nagy hatrany. Nem tudom most milyen arak vannak Pesten, de en amikor utoljora boxolni voltam egy ezres volt a napijegy, ha berletet veszel akkor ugyebar megolcsobb, es ez azert nem kellene hogy foldhozvagjon valakit.



  9. #107
    Szerkesztő 12vereb logója
    Csatlakozott
    10-09-06
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    261
    Begyűjtött 65 köszönetet
    45 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Edzés, Sportolás

    Havi bérletet lehet váltani 5.000-10.000 között, és egész jó helyeket lehet találni.



  10. #108
    Bölcs Bruk logója
    Csatlakozott
    12-04-06
    Hozzászólás
    704
    Begyűjtött 251 köszönetet
    184 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Edzés, Sportolás

    Ezzel az állásponttal csak az a gond, hogy valótlanságot állít. Írtam többet is, de inkább kitöröltem. Lásd úgy, ahogyan. Addig én és sokan mások bebizonyítjuk magunknak az ellenkezőjét (sokan már megtették). :-)



  11. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

    Geri (2013-10-08)

  12. #109
    Bölcs Gregory Stone logója
    Csatlakozott
    09-09-27
    Hely
    Nyíregyháza
    Hozzászólás
    1.319
    Begyűjtött 530 köszönetet
    317 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Edzés, Sportolás

    Squash-t ajánlom mindenkinek. Én 3 hete járok de jól átmozgat. Terembe jártam 4 évig, és elég darabos lett a mozgásom utána 1 év kihagyás után el is híztam pedig mindig cingár gyerek voltam. Most ez alatt az idő alatt máris mozgékonyabb és frissebb vagyok. Nem is drága, heti 2 alkalom bőven elég a testi-szellemi frisseséghez és még szórakoztat is.



  13. #110
    Coolfox zsolti logója
    Csatlakozott
    07-05-04
    Hozzászólás
    712
    Begyűjtött 2 köszönetet
    2 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Edzés, Sportolás

    Idézet Bruk eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Szoktunk járni túrázni a hegyekbe, legutóbb a Lorenz-hágót (Magas-Tátra) másztuk meg. Szerintem ez a legtutibb lábedzés (kb. havi 1 alkalom). Készült is róla videó, 3:11-nél éppen egy precízen kidolgozott szökkenés látható tőlem.



    Tervben vannak komolyabb csúcsok is a nyárra, pl. Mont Blanc.
    Jó ez a vidi és a többi is. Én belföldön túrázgatok, de jó lenne 1-2 hasonló helyre is eljutni a kövi évben. Pl Medve-szurdokot már kinéztem(Ausztria).



Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •