Oldal: 217 / 227 ElsőElső ... 117167207215216217218219 ... UtolsóUtolsó
Eredmény: 2.161 - 2.170 (2266) összesen

Téma: Érdekes hírek a nagyvilágból!

 1. #2161
  Bölcs Pityu logója
  Csatlakozott
  08-07-04
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  1.539
  Begyűjtött 443 köszönetet
  324 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Érdekes hírek a nagyvilágból!

  Idézet garaigergo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Pont erről beszélek, hogy csak azért vannak hatalmon, mert a kettőig számolni nem tudó vidékiek (nyilván ez egy túlzó sarkítás, nem akarok senkit megbántani) megszavazzák őket. [...]
  De miért nem hiszed el, hogy valaki tényleg meggyőződésből szavaz rájuk? Hogy valaki olyan, értelmes okfejtéssel le tudja vezetni, hogy miért őket választja, mint te, hogy miért nem? Mert mondjuk szül 3 gyereket, és nem kell visszafizetnie a hitelét. Nem akarok propagandát tolni, csak egy más aspektust megvilágítani.

  Gyökerek minden oldalon vannak, de kapásból, minden előítélettel valakit lebirkázni azért mert nincs veled egy oldalon, azért az túlzás. A 3x2/3-ból csak azt akartam kihozni, hogy rögtön ment a mucsaizás, meg a vidéken nincs internet, hogy "fogják" az indexet. Ja, igen: meg egyik mondatban az, hogy a köztévét be lehetne szántani, mert annyira gagyi, hogy a nézettsége a nullához konvergál, a másik mondatban meg az, hogy vidéken kizárólag azt nézik, és az dönti el a választásokat. Most akkor nézik vagy nem nézik?

  Az általános választójogról. Figyelj ha a mélyére nézünk, akkor ez egy full balos, a klasszikus értelemben vett liberális vívmány. Ha nem is általánosan, de alapjaiban a francia forradalom ágyazott meg az elterjedésének. Szerintem a konzervatívok simán ellettek volna a nem általános választójoggal. 2. #2162
  Rubyist Geri logója
  Csatlakozott
  07-12-15
  Hely
  \x90
  Hozzászólás
  5.684
  Begyűjtött 1.394 köszönetet
  870 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Érdekes hírek a nagyvilágból!

  Idézet earnnet eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  - megszűnne az osztalékadó, ingatlanadó és mindennemű nyereségadó ami a rendszer haszonélvezőit sújtja
  - a cserébe kialakuló gazdasági űrt a "buta" tömegektől elvett pénzzel kellene befoltozni
  Amikor az szja-nal eltoroltek a savos adozast, amivel az jar jobban aki magas fizetesert dolgozik, a szegenyek tapsoltak

  Idézet earnnet eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Mi lenne ha legalább feltételeznéd hogy a másik ember is tudhat valamit amit te nem, és lehetnek tök más szempontjai és értékrendje mint neked?
  Ezzel nincs gond, ha megvan az elni es elni hagyni. De engem pl az ertekrendek egyaltalan nem erdekelnek, az viszont igen, hogy megszabjak a gyerekem mit tanulhat. Erre eddig megoldas volt a magansuli, de mostmar az is olyan lebontasban kell hogy leadja a tananyagot mint az allami, ugyhogy ugyanaz. A magantanulosagot szinten rendesen beszabalyoztak, nagyon nehez lesz megszerezni azt a statuszt.
  Az adoemelessel se az a bajom hogy emelik, de amikor adozol ~5%-ot(amire en is azt mondom hogy nevetsegesen alacsony, bar igy is tobbet fizettem be az allamkasszaba mint sokan) es ezt felemelik ~35%-ra, akkor persze hogy nem boldog az ember. Raadasul olyan indokkal, amit csak az fogad el, aki fogalmatlan. Ha ezt meg tette volna tobb lepesben, valoszinuleg kevesbe zavart volna.
  Mondjuk en szerencses vagyok es a "határokon keresztül is mobilis" csoportba tartozom, ugyhogy van lehetosegem tovabbalni.


  If debugging is the process of removing software bugs, then programming must be the process of putting them in.
  Github Rake tutorial
  Give a man a fish and you feed him for a day. Teach a man to fish and you feed him for a lifetime.
  Respect all, fear none

 3. #2163
  Bölcs earnnet logója
  Csatlakozott
  12-08-15
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  1.719
  Begyűjtött 775 köszönetet
  548 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Érdekes hírek a nagyvilágból!

  off (mindenkinek):

  Amúgy meg biztos hogy annyira lényeges kérdés az hogy ki van kormányon?


  oké. itt vagy, van itt ez az Orbán-rendszer. úgy is a fejed felett hozzák meg a döntéseket, de ha nem ez a rendszer lenne, hanem egy másik, akkor is. megéri olyannal foglalkozni amit úgyse tudsz befolyásolni?
  mert van egy olyan opció, hogy nem nézel híreket, kikapcsolod a tévét, nem szállsz bele a politikai bulvár vasárnapi étkezőasztalra hányásába, és tök jó, kiegyensúlyozott életed lesz

  ha meg így csinálod, rájössz, hogy tulajdonképpen nem is volt olyan lényeges lemaradni arról hogy ki mit lopott meg hazudott a héten. a fontos dolgokat úgy is meg fogod tudni.
  és ezt a felszabaduló energiagejzírt akár fordíthatod arra is, hogy kihasználd a jelenlegi rendszer lehetőségeit. ami talán nem is olyan rossz, ha hagyod hogy ne mindig azt az oldalát nézd.


  Do or do not. There is no try.

 4. #2164
  Bölcs esotanc logója
  Csatlakozott
  11-02-08
  Hely
  Törökszentmiklós
  Hozzászólás
  1.981
  Begyűjtött 1.227 köszönetet
  629 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Érdekes hírek a nagyvilágból!

  Én azt gondolom, hogy teljes tévedés azt gondolni, hogy vidéken azért szavaznak többen a Fideszre, mert itt több a buta ember. Ez a dolgok végtelen leegyszerűsítése, és hibás döntések meghozatalát eredményezi (ez is oka az ellenzék vereségének).
  Én azt gondolom, hogy vidéken elsősorban azért nagyobb a Fidesz támogatottsága, mert némileg eltérő az értékrend, és értékválasztás. Az (idehaza klasszikusnak mondott) jobboldali értékek fontosabbak az itt élőknek: a család, a munka, a nemzet, stb. ez részben a vidéki élet jellegéből fakad, és nem az elmúlt 50-70 évéből, hanem szinte évszázados hagyomány átöröklése.
  Nyilván van egy réteg akit megvesznek, vagy akit sorosozással meglehet győzni, de aki kicsit idősebb az tudja, hogy nem is olyan régen pont ugyan ez a réteg cigány orbánozott, és a volt tanácselnök főzte nekik a birkát, és osztotta a krumplit. És akkor nem a munkával, hanem segéllyel lehetett manipulálni ugyan ezt a réteget. Valóban létezik ez a réteg, de ez nem fideszes, és ezt a anno az MSZP ugyan úgy megvette, mint a Fidesz. Ennek a rétegnek a kihasználása mindkét oldal sajátossága volt és a hatalom jellegéből fakad.
  De ahogy mondtam a szavazóbázis jelentős része nem ostoba ember, rengeteg értelmiségi van és rengeteg átlag ember is. És ők sem értenek sok mindennel egyet, látják a korrupciót, stb. Ugyanakkor a másik oldal értékrendje túl messze áll tőlük, és aki kicsit is idősebb az emlékszik rá, hogy a hatalom vagy a média használatában és a korrupcióban a baloldali-liberális oldal is pont ugyan azt és hasonló nagyságrendben csinálta mint a Fidesz most. Ha lenne egy potens, a jobboldali értékeket nem lábbal tipró ellenzék talán több ingadozó értelmes fidesz-es szavazó szavazna át, amig ez nincs nehéz lesz választást nyerni.
  És ne feledjük a 2006-os választást a bal oldal nyerte, az sem volt olyan régen. Igazából az abszolút szavazatok száma a két oldalra alig változik, az 5-6 millió szavazóból kb. választásonként 200 ezer ember mozdul át egyik oldalról a másikra. És ne feledjük az sem volt régen, amikor az egész ország "vörös" volt.
  1994-ben 2,840 ezer ember szavazott a ballib oldalra és 2,540 ezer az jobboldalra - >2/3-a lett a baloldali-liberális oldalnak, mert szinten az összes egyéni képviselőt vitte bal/liberális oldal.
  2006-ban 2,720 ezer ember szavazott a bal-lib oldalra, 2,660 ezer a jobboldalra
  2018-ban 2,820 ezer ember szavazott listán a jobboldalra és 2,799 ezer az ellenzéki oldalra, de a jobboldal vitte az egyéni képviselőket, tehát 2/3-a lett a jobboldalnak.

  Szó nincs itt buta vidékiekről, ez egy teljesen téves narratíva, ami hibás döntéseket eredményez. Kb. ugyan akkora mindkét oldal szavazóbázisa. Kb 1-200 ezer ember mozog a listás szavazatoknál. Alapvetően az dönt, hogy egyéni képviselőknél van-e egyetlen induló egy adott oldalon vagy nincs. 5. The Following 2 Users Say Thank You to esotanc For This Useful Post:

  fgaber3 (2020-08-10), Pityu (2020-08-07)

 6. #2165
  Bölcs Pityu logója
  Csatlakozott
  08-07-04
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  1.539
  Begyűjtött 443 köszönetet
  324 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Érdekes hírek a nagyvilágból!

  Nem idézem be esotanc minden mondatát, de tökéletesen egyetértek vele. Szerintem anno a Fidesz azt csinálta jól, hogy a vidékiekben potenciális szavazót látott, nem ellenfelet, és meg is nyerte őket maguknak.

  Ahogy amúgy a határon túli magyarokkal is tette. Senki nem tiltotta meg a baloldalnak, hogy ne karolja fel őket, ne vonja magukhoz azokat a szavazatokat. Ezt előbb ismerték fel a konzervatív oldalon, és előbb is léptek. 7. #2166
  Új tag garaigergo logója
  Csatlakozott
  16-11-03
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  28
  Begyűjtött 20 köszönetet
  12 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Érdekes hírek a nagyvilágból!

  Nagyon ráharaptunk erre a vidéki dologra, de visszaolvastam az első hozzászólásomat és én amúgy egyetlen helyen említettem vidéket, ott sem azon volt a hangsúly.

  ...JóskaPista Bivalyröcsögéről, aki kettő pártot ismer összesen: a fideszt, meg a sorost.

  Itt a két pártot ismer a lényeg. Ezen az egyetlen helyen említettem közvetve a vidékieket. JóskaPista egy persona, mint ahogy lehetne az a tökig rasszista kispesti Károly bácsi is, aki azért szavaz a fideszre, mert morcos, hogy a Jobbik már nem cigányozik annyira nyíltan, mint régen. Vagy a demens Klári néni palotáról. Tök mindegy. Ami közös ezekben az emberekben, hogy képtelenek összetett (vagy sokszor egyszerűbb kérdésekben is) logikus döntéseket hozni.

  És ezzel van a probléma. Hogy mégis ezek az emberek döntenek egy ország sorsáról.

  Nyilván van egy középréteg, akik nem teljesen ostobák. Nyilván van olyan, aki anyagi érdekek miatt (3 gyerek) szavaz a fideszre. Ez például szerintem egy elfogadható indok, mert logikus. A probléma nem is ezekkel az emberekkel van.

  --

  Nekem nincs arról statisztikám, hogy az általam említett/sérelmezett tényleg buta emberek mekkora százalékát teszik ki a társadalomnak. Csak a saját személyes tapasztalataimra tudok építeni. Arra, hogy mit látok egy nyilvános fórumon. Arra, hogy azok az emberek, akikkel én találkozok milyenek. És sajnos ez egy elég elkeserítő képet ad. Még úgy is, hogy én alapvetően egy pesti értelmiségi rétegben mozgok főleg! Ahol azért nagyobbak az elvárásai az embernek és valószínűleg jobb is az összkép ilyen szempontból. És még így is az a benyomásom, hogy egyszerűen az átlag ember nem elég értelmes.

  Idézet Pityu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  De miért nem hiszed el, hogy valaki tényleg meggyőződésből szavaz rájuk? Hogy valaki olyan, értelmes okfejtéssel le tudja vezetni, hogy miért őket választja, mint te, hogy miért nem?
  Elhiszem, hogy meggyőződésből szavaznak az emberek. Attól még az a meggyőződés alapulhat valami hatalmas blődségen. Pont ez a probléma, a magabiztos butaság.

  Ha valaki le tudja nekem vezetni, hogy logikus okokból miért szavaz rá, én leszek a legboldogabb. Borzasztó szívesen meghallgatom a másik oldal véleményét, amennyiben az érvekre van felépítve. És az ilyen ember nem is tartozik nyilván abba a "birka" kategóriába, amit fentebb említettem. Ergo nem róluk beszéltem.

  Az én problémám az, hogy én még életemben nem találkoztam olyan fidesz szavazóval, aki értelmes érvekkel el tudta volna mondani, hogy miért szavazott rájuk. Ellenben migránsozó, liPsiző, kőbuta orbán fanatikusokkal annál többel.

  Idézet Pityu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Gyökerek minden oldalon vannak, de kapásból, minden előítélettel valakit lebirkázni azért mert nincs veled egy oldalon, azért az túlzás.
  Félreértesz. Nem birkázok le senkit azért, mert nem ért velem egyet. Azt birkáztam le, aki birka. Lehet fidesz, jobbik, lmp, együtt vagy bármilyen szavazó. Lehet jobbos, balos. Tök mindegy. Hidd el, a bal oldalon is vannak olyan emberek, akik képtelenek kettő darab saját gondolatot megfogalmazni. Ők ugyanúgy nem gondolom, hogy teljes értékű szavazattal kellene, hogy X-et rajzolhassanak.

  Idézet Pityu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Az általános választójogról. Figyelj ha a mélyére nézünk, akkor ez egy full balos, a klasszikus értelemben vett liberális vívmány
  Igen, ez így igaz. És mivel képes vagyok logikusan gondolkozni, ezért nem is mondom azt minden balos nézetre gondolkodás nélkül, hogy úúú ez aztán baromi jó.

  Idézet earnnet eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Amúgy meg biztos hogy annyira lényeges kérdés az hogy ki van kormányon?
  Nem. Freedom is pont ezt írta, amire fentebb reagáltál. Hogy tök mindegy ki van kormányon, mert az átlag emberek ugyanazok lesznek.
  Az is jogos amúgy nyilván, hogy el lehet lavírozni bármilyen kormány alatt. Illetve én is igyekszem ezt a hozzáállást követni, amit leírtál. Nem olvasok politikai híreket, nem folyok bele nagyon ezekbe a vitákba. Ez a beszélgetés sem a politikai vonulatról szól részemről, inkább a társadalmi, emberi oldaláról szerettem volna megosztani a véleményemet. Ennek a politikai rész csak egy aspektusa.

  Nekem ha nem lenne gyerekem nagyjából telibe nem érdekelne az egész. Így viszont kénytelen vagyok emiatt külföldre költözni, mert egyszerűen elfogadhatatlannak tartom az itthoni oktatás színvonalát és alapelveit. Ez pedig azért nyilván érzékenyen érint személyesen is. Főleg úgy, hogy olyan emberek döntötték el ezt helyettem, akik három darab pártot nem tudnak felsorolni. De szerencsére az ő szavazatuk ugyanannyit ért, mint az enyém.

  Idézet earnnet eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Ez csak egy pici, elfogadható fasizmus?
  Gyakorlatilag amúgy - ez csúnyán hangzik, de - igen. És ez a legnagyobb problémám nekem is a súlyozott szavazó joggal, hogy elméleti szinten nem gondolnám jó dolognak. De sajnos emellett meg úgy érzem, hogy gyakorlatban csak ez tudna jól működni. Nyilván pont az "elfogadható fasizmus" címke miatt nem is esik szó erről. Senki sem meri felhozni, mert rögtön nácinak bélyegzik majd. Pedig amúgy logikus lenne.

  Abban is igazad van, hogy ezt nagyon nehéz lenne úgy kivitelezni (lehetetlen?), hogy senkinek ne sérüljenek a jogai. Illetve borzasztó könnyű vele visszaélni. Ezek miatt is mondom azt, hogy ez igazából csak egy utópikus gondolat, ami valószínűleg soha nem fog megvalósulni. Viszont emellett én úgy gondolom, hogy ez lenne a mindenki-egyenlő-demokrácia következő evolúciós lépcsőfoka. Csak borzasztóan nem áll rá készen a világ, hogy meglépje.

  Idézet earnnet eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Mi lenne ha legalább feltételeznéd hogy a másik ember is tudhat valamit amit te nem, és lehetnek tök más szempontjai és értékrendje mint neked?
  Nyilván szempontjai és értékrendje mindenkinek lehet. Ez még nem jeleneti azt, hogy az jó/logikus/értelmes. De én tényleg nagyon nyitott vagyok a másik oldal véleményére. Ahogy látod, hogy itt is minden érvre igyekszem érvvel reagálni, amiben egyetértek, abban gond nélkül igazat adok. Meggyőzhető is vagyok. Gyakorlatilag ez az érvek és nézőpontok ütköztetése az, ami mellett "kampányolok".

  Igyekszem mindenkihez úgy hozzáállni elsőre, hogy biztosan értelmes és értelmes véleménye van. Legyen az egy hajléktalan az utcán, egy focidrukker a villamos megállóban, vagy a hétvégi grillpartin egy vérfideszes ismerős. A probléma ott van, hogy az emberek egy nagy százaléka már egy darab facebook kommenttel is képes eljátszani ezt a megelőlegezett bizalmat. Tényleg nézz be a Koronavírus Magyarország csoportba, és meg fogod érteni, hogy miről beszélek. 8. #2167
  Bölcs Pityu logója
  Csatlakozott
  08-07-04
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  1.539
  Begyűjtött 443 köszönetet
  324 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Érdekes hírek a nagyvilágból!

  Idézet garaigergo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Nagyon ráharaptunk erre a vidéki dologra, de visszaolvastam az első hozzászólásomat és én amúgy egyetlen helyen említettem vidéket, ott sem azon volt a hangsúly.

  ...JóskaPista Bivalyröcsögéről, aki kettő pártot ismer összesen: a fideszt, meg a sorost.
  Lehet, én értettem félre, de a kontextusban a Bivalyröcsöge után meghatározatlanul beszéltél tovább az ostoba emberekről, majd a gondolatmenetet azzal zártad, hogy a falusiaktól nem lehet elvárni, hogy megválasszák az agysebészüket. Nekem ebből az jött le, hogy végig a vidékiekről van szó.

  Szerintem ahány Fideszes, annyi féle-fajta oka lehet, hogy miért húzzák jobbra az x-et. esotanc már nagyon sokat beszélt fentebb róla, hogy teljesen más mentalitást, élethez való hozzáállást képviselnek, mint Pesten. Más az értékrend, és messze nem országos ügy az, hogy a fővárosban mennyi biciklisáv van, vagy mi lesz a Lánchíd felújításával. Az meg pláne nem alternatíva, ha egy közösséget egy O1G nevű mozgalom tart össze. Persze, lehet rajta röhögcsélni, meg jópofáskodni, de nem hiszem, hogy az ingadozó szavazókat be lehet vele húzni.

  Kifogta a Fidesz a baloldal vitorlájából a szelet a hagyományosan egyébként inkább a baloldalhoz köthető családtámogatás teljes szélességű lefedésével. Vidéken - épp az értékrendbeli különbség miatt - csak ez az egy intézkedés rengeteg szavazót behúz nekik. De az agrártámogatásoktól kezdve a külföldiek földszerzésének korlátozásáig egy sor olyan intézkedést hoztak, amik kedveztek nekik. Hidd el, ők is tudják, hogy ennek nagy része politika. Nem hülyék. Szerintem anno nagyon elcseszte a baloldal, hogy nem húzták be maguknak a vidékieket. 9. #2168
  ɯopǝǝɹɟ Freedom logója
  Csatlakozott
  09-11-02
  Hozzászólás
  5.654
  Begyűjtött 2.125 köszönetet
  1.357 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Érdekes hírek a nagyvilágból!

  Idézet garaigergo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Hogy tök mindegy ki van kormányon, mert az átlag emberek ugyanazok lesznek. .
  Ezt mantrázzátok állandóan, ha ez bevésődik a józan emberek agyába, teljesen máshogy látjátok ezt az egész trágyakupacot.
  Orbán csak okozat, ezt soha de soha ne felejtsétek. 10. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

  garaigergo (2020-08-07)

 11. #2169
  Bölcs Vittore1982 logója
  Csatlakozott
  10-06-07
  Hozzászólás
  2.605
  Begyűjtött 1.360 köszönetet
  915 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Érdekes hírek a nagyvilágból!

  Tisztán emlékszem, amikor 2004. május 1-én ott voltunk Budapesten a Hősök tere mellett, és sok ezer, tízezer(?) emberrel azt ünnepeltük, hogy felvettek minket az EU-ba. Jobb oldalt egy lépcsőszerű emelvény volt, ahol celebek ültek, haverom meg odakiabált a Boros Lajosnak, hogy "Lajos! Lajos!", az meg visszaintegetett. Jól besöröztünk, és utána sorban álltunk a 30 toitoi előtt.

  Azóta brutál mennyiségű pénz érkezett az országba, amit nem tudtunk felhasználni. Mi inkább azt választottuk, hogy Európa munkásai leszünk, a pénzt pedig feléltük. Nem tudok arra mit mondani, amikor a legutóbbi választás előtt a kormány a szemét Brüsszel témával kampányolt, és még a legnyugatibb magyar országrészeken is taroltak a választásokon. Pedig ott ugye sok faluban a lakosság nagy része Ausztriába jár át melózni, kivéve a gyerekek és a félhalottak. A tavaszi határlezárások megmutatták, mennyire bezár minden, ha nem jönnek a külföldi vendégek, pedig ekkor még a magyar munkásokat nem is tiltották ki külföldről. Nem beszélve arról, hogy minden második lépésnél van egy tábla, mit fizetett az EU, de mégis, az emberek rendesen benyelték a szemét Brüsszel témát.

  Az emberek azt sem veszik észre, hogy Németország gyakorlatilag megszállta Kelet-Európát, amit nem sikerült a II. vh-ban fegyverrel, azt most megtették pénzzel. A magyarok német gyárakban dolgoznak bagóért, és német boltokban verik el a pénzüket. A kormányok pedig egymást túllicitálva versengenek azért, hogy kihez hozzák az újabb gyárat, ahol még több ember dolgozhat bagóért. Az eurót a 230 Ft-os árfolyamról elengedték 350 Ft-ig, ennek köszönhetően ma egy német vállalat ugyanannyit fizet a magyar munkásnak euróban számolva, mint 10 éve. Közben megy a propaganda, hogy a bérek mennyit nőttek, pedig ha euróra számoljuk át, hosszú évek óta változatlan a keresetünk.

  Ezzel nem azt mondom, hogy Németország rossz, mert a német cégek csak profitot akarnak termelni, a német állam pedig a saját állampolgárainak akar életszínvonalat és nyugdíjat gyártani. A labda a mi térfelünkön pattog, miért akarunk mi gyárakban dolgozni ahelyett, hogy mérnökök lennénk, programozónak tanulnánk, vagy saját cégeket alapítva más országokban mi dolgoztatnánk, és a profitból élnénk? Ezeket a kérdéseket kellene feltenni a politikusoknak, de amíg az emberek nem teszik fel, addig itt nem lesz változás. Ha valakinek pedig nem tetszik a mostani helyzet, ő bátran választhat magának másik országot, pár százezren már megtették. Senki sincs leláncolva, mindenki a saját életének az alakítója. 12. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

  Bell (2020-08-08)

 13. #2170
  Bölcs earnnet logója
  Csatlakozott
  12-08-15
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  1.719
  Begyűjtött 775 köszönetet
  548 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Érdekes hírek a nagyvilágból!

  Vlagyimir Putyin elnök kedden bejelentette a SARS-CoV-2 koronavírus elleni első orosz vakcina hivatalos bejegyzését. Putyin az orosz kormány tagjaival folytatott videokonferencián hangsúlyozta, hogy a világon először jegyeztek be oltóanyagot az új koronavírus ellen. Az orosz államfő szerint a vakcina hatékony és tartós immunitást alakít ki a szervezetben. Közölte, hogy egyik lánya is megkapta az oltást.

  (mti)A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •