Oldal: 215 / 227 ElsőElső ... 115165205213214215216217225 ... UtolsóUtolsó
Eredmény: 2.141 - 2.150 (2266) összesen

Téma: Érdekes hírek a nagyvilágból!

 1. #2141
  Bölcs Vittore1982 logója
  Csatlakozott
  10-06-07
  Hozzászólás
  2.605
  Begyűjtött 1.360 köszönetet
  915 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Érdekes hírek a nagyvilágból!

  Nem értem a nagy sírást-rívást. Indexet olvasunk mi, meg az értelmesebb emberek. De a többiek akkor sem lázadtak fel, amikor pár ezer milliárd forintot einstandoltak a manyup-ból, vagy amikor bevezették a KGFB-re a baleseti adót, amikor megemelték a sör, a cigi és a benzin jövedéki adóját, pedig ezeket a saját bőrükön érezték. A Fidesz törzsközönségnek számító 50+ korosztály jó része, a 60+ korosztály nagyon nagy része nem tudja mi az Index, ők a "Facebookon" olvasnak valamit.

  Én speciel 1997-ben találkoztam először az internettel, amikor jött egy sulinetes busz, és tízen leültünk a gépek elé "internetezni". Aztán rájöttünk, hogy nem ismerünk egy oldalt sem, erre az ott lévő zsíros hajú egyetemista intéző mondta, hogy írjuk be az "internetto.hu"-t. Utána decemberben kiépítették az egész országban a sulinetet, Siemens Nixdorf Pentium MMX gépekkel. Ekkor kezdtük el felfedezni az internetet, ami akkor Internetto, Freemail és Altavizsla volt. De ez nyilván nem érdekli az ország 90%-át, nekik az jön le, amit majd a gyűlöletmédia szajkóz, 1. Gyurcsány, 2. Soros, 3. Brüsszel.

  Új Indexet nem lehet indítani, maga Uj Péter írta le, hogy 7 éve ezért indult a 444.hu, de kudarcot vallott. Pedig régen ő és a 444-es társai voltak az Index jó nagy része. 2. #2142
  Rubyist Geri logója
  Csatlakozott
  07-12-15
  Hely
  \x90
  Hozzászólás
  5.684
  Begyűjtött 1.394 köszönetet
  870 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Érdekes hírek a nagyvilágból!

  Idézet Vittore1982 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Nem értem a nagy sírást-rívást. Indexet olvasunk mi, meg az értelmesebb emberek. De a többiek akkor sem lázadtak fel, amikor pár ezer milliárd forintot einstandoltak a manyup-ból, vagy amikor bevezették a KGFB-re a baleseti adót, amikor megemelték a sör, a cigi és a benzin jövedéki adóját, pedig ezeket a saját bőrükön érezték. A
  Nem siras-rivas van, csak felismeres, hogy ezzel hogy az indexet is kinyirtak, a valtozas halvany remenye is elszallt, pont azert amit leirtal. 3. #2143
  Bölcs earnnet logója
  Csatlakozott
  12-08-15
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  1.718
  Begyűjtött 775 köszönetet
  548 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Érdekes hírek a nagyvilágból!

  Ez a 70 ember aki most felmondott, meg fogja találni a módját hogy csináljanak valamit vagy csatlakozzanak valamihez. Helyi újságokhoz, egyesületekhez, akár a 444-hez, stb. Mindig lesz valahogy. Az az energia meg a közösség az nem vész el, csak átalakul.

  ezzel hogy az indexet is kinyirtak, a valtozas halvany remenye is elszallt
  Az elmúlt évtizedben volt index, mégse lett rendszerváltás. Sose volt olyan balhé aminek a megszellőztetésével át lehetett lépni azt a bizonyos tűréshatárt. Ha meg ezen múlna, a 444 a direkt36-tal ugyanúgy meg tudná csinálni.

  Nem tudom, már kitől van ez a gondolat: az egész Orbán-rendszer egy banánhéjon fog elcsúszni. Nem ezermilliárdos tételeken, hanem valami piti jelentéktelennek tűnő dolgon. A következő pelenkás sztorin.

  A politikai kommunikáció már rég érzelmekre és nem tényekre apellál, a marketing pedig a figyelmed pillanatnyi ellopására. Ha a tények már nem alkalmasak hogy megnyerj embereket, nincsen szükség tényeket kommunikáló médiára sem. A pillanatot kell megragadni, az emberek figyelmét. Impulzív médiával. 444-en egy félképernyős trágár szalagcímmel vagy egy tiktok videóval.

  Az ellenzéki média (legyen az bármekkora) sosem fog tudni semmilyen áttörő politikai hatást elérni, az az éra lejárt.

  Egy szobában táncoló gyurcsányra van szüksége az embereknek.

  Egy fogatlan Orbán-fanatikus hajléktalanra akit ki lehet röhögni.

  Egy szaros pelenkára, amin meg lehet botránkozni.

  Mémalapra. You know, pekidzs.


  Do or do not. There is no try.

 4. #2144
  Bölcs
  Csatlakozott
  08-10-05
  Hozzászólás
  1.128
  Begyűjtött 145 köszönetet
  116 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Érdekes hírek a nagyvilágból!

  Idézet earnnet eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Az elmúlt évtizedben volt index, mégse lett rendszerváltás. Sose volt olyan balhé aminek a megszellőztetésével át lehetett lépni azt a bizonyos tűréshatárt. Ha meg ezen múlna, a 444 a direkt36-tal ugyanúgy meg tudná csinálni.
  Az index nem azért fog hiányozni, mert rendszerváltást csinált volna, hanem ha az ember tájékozódni akar, akkor kellenek másfajta híradások, elemző cikkek is azon túl, hogy a migránsok és Soros felel minden bajért a világban.

  A kormányváltás az ellenzéki pártok dolga. Az emberek eddig is szavaztak rájuk, de ugye a fideszes választási rendszerben nincs másként esély, mint összeállva egy tömbbe, ami nagyon nehéz, tekintve az ellenzéki sokféleséget (ezért konstruálták meg Orbánék így a választási rendszert).

  Az önkormányzati választás megmutatta, hogy összeállva lehet sikereket elérni, úgyhogy a következő választáson csak az ellenzéken múlik, hogy képes-e összeállni, felülemelkedve a különbségeken.

  Ez az ő dolguk. Az Index nekem azért fog hiányozni, mert ott voltak olyan tartalmak, cikkek (belpol és külpolitika is), amik informatívak voltak. Persze az újságírók nem tűnnek el, vagy csinálnak egy új oldalt, vagy csatlakoznak más online lapokhoz, szóval azok az informatív cikkek továbbra is meg fognak íródni, csak esetleg jobban kell majd keresgélni őket. 5. #2145
  ɯopǝǝɹɟ Freedom logója
  Csatlakozott
  09-11-02
  Hozzászólás
  5.654
  Begyűjtött 2.125 köszönetet
  1.357 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Érdekes hírek a nagyvilágból!

  Idézet Geri eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  Talan ha Orban feldobja a talpat, akkor az utodlasi harcnal lesz minimalis esely a valtozasra, de en erre se latok sok eselyt.
  Én is úgy látom, hogy Orbán nem húzza ki a köv. választásokig, hiszen az egészsége totál romokban van.
  Ellenben soha de soha ne felejtsétek el: Orbán csak okozat.
  A fő baj, a választókkal van, és ők itt lesznek 2022. 2026, és 2030-ban is, sőt, 20 év múlva is. Ők maguk fognak választani másik fafejt (és bár hihetetlennek tűnik, de vélhetőleg még rosszabb vezetőt választanak, mint eddig).

  Ezért aztán Orbánt hiába húzzuk ki a rendszerből, hiszen őt sajnos csak választották. Ha kell, Orbán helyett választanak még rosszabbat. Sajnos ez a fájó igazság. 6. #2146
  Tag
  Csatlakozott
  16-05-13
  Hozzászólás
  59
  Begyűjtött 12 köszönetet
  11 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Érdekes hírek a nagyvilágból!

  Igen, ez a lényeg, és rögtön azt is tegyük hozzá, hogy miért: mert egyszerűen nem volt más választás, és továbbra sincs. Ha a szoci-szadesz restauráció a másik lehetőség, akkor akinek nem nagyon rövid a politikai emlékezete, az a kisebbik rosszra fog szavazni. A magukat demokratának nevező jöttment kispártok pedig szintén nem jelentenek kormányképes alternatívát. Tehát sokan gondolják úgy, hogy ugyan nagyon szar a helyzet, de lehetne még sokkal szarabb is, és legalább most az ország a felszínen marad valahogy.

  Az index hiánya meg nem önmagában baj, hanem hogy nincs helyette más magyar hírportál. Azért ha őszinték akarunk lenni, az index már régóta egy bulvárlap. 2011 után, mikor az írástudó publicisták otthagyták, nagyrészt csak olcsó, tehetségtelen fiatalokat igazoltak, és a címlapot átvette a trash. A tartalom felhígult, kevés saját publicisztika, oknyomozó poszt mellett domináltak a külföldi blogokról, közösségi médiából összelopkodott kisszínesek, borzalmas helyesírással és stilisztikával. A trashblogok aránya a címlapon (velvet, dívány, femina stb) közelítette az 50%-ot, ezeket egyenként irtottam ki adblockerrel, meg sokminden mást is. Ami meg a politikai, világnézeti tartalmakat illeti, a legvadabb álmaikban sem voltak függetlenek, legfeljebb az aktuális rezsimtől. Próbáltak ugyan középre húzni, de voltak olyan arcok (Munk, Földes), akiknek a munkásságára ráillik a 'durván szélsőséges' jelző. Az ilyenek az origós/888-as tematika tökéletes ellenpólusát képezik, semmivel sem jobbak.

  Szóval pusztán ez nem fog hiányozni. Az hiányzik, hogy nincs helyette semmi, de ez nem az index érdeme, egyszerűen a magyar piac képtelen kitermelni két vagy több, egyforma súlyú és színvonalú, de eltérő stílusú hírportált. 7. #2147
  Bölcs earnnet logója
  Csatlakozott
  12-08-15
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  1.718
  Begyűjtött 775 köszönetet
  548 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Érdekes hírek a nagyvilágból!

  A fő baj, a választókkal van
  Miért? Ne felejtsd el, hogy a demokratikus berenedezkedésnek pont az a lényege, hogy minden nézőpont képviseltetheti magát. Minden választópolgár véleménye egyenlően értékes. Minden választópolgár a saját tapasztalatai, tudása alapján a lehető legjobb, racionális döntést próbálja meghozni. És ez nem is lelkiismeretesség kérdése, hanem csupán így működik az emberi agy. Kap egy csomó inputot és abból előállít egy konklúziót. A választópolgárok (emberek) a saját inerciarendszerükben mindig racionális döntést hoznak. Hiszen nincsen tökéletes jó, vagy tökéletes rossz. Nincs egy felsőbb igazság. Mindenkinek megvan a saját igazsága. Ha valamiért, akkor ezért igazán nem az embereket kell okolni. 8. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

  esotanc (2020-08-07)

 9. #2148
  Bölcs earnnet logója
  Csatlakozott
  12-08-15
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  1.718
  Begyűjtött 775 köszönetet
  548 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Érdekes hírek a nagyvilágból!

  Még folytatva ezt a gondolatot: senkinek nem hibája, és senkit nem szabad lenézni vagy fikázni azért mert köztévét néz és gyűlölködik. Nekik nem mutattak más alternatívát. Sokan olyan rendszerben nőttek fel, ahol ez volt az alap. Mármint a pártmédia. De ugyanúgy jelen van a probléma a fiatalabb korosztálynál is. A rendszerváltás után sem volt igazán sose része az oktatásnak a kritikus gondolkodásra nevelés. Néhány alapítványi/magán iskolától eltekintve. Ha hiszel abban, hogy egy nagyobb jó érdekében érdemes mások gondolkodását átformálni, vagy legalább megadni nekik a lehetőséget hogy befogadjanak a nézeteikkel ellenkező információkat, akkor az úgy kezdődik, hogy először meghallgatod a másikat. Merthogy a változást mindenkinek magában kell elkezdeni. (Ezt konkrétan nem neked mondom csak általánosságban). Nem hiszek a kollektív bűnösségben, nem hiszek a fideszesek alsóbbrendűségében, nem hiszek abban hogy az iskolázatlan embereket le kéne nézni, nem hiszek az O1G-ben. Egy kulturált, normális erkölcsi alapban hiszek, és egy olyan vízióban ahol az emberek meghallgatják egymást, konfrontálódnak, vitatkoznak, és eljutnak egy konstruktív végeredményig azzal, hogy feladják vagy módosítják az álláspontukat.

  tldr: nem, semmi baj nincs a választókkal. 10. #2149
  Bölcs earnnet logója
  Csatlakozott
  12-08-15
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  1.718
  Begyűjtött 775 köszönetet
  548 hozzászólásával

  Alapbeállítás re: Érdekes hírek a nagyvilágból!

  És szamizdat jelleggel, ha végképp nincsen már semmi, ami kb a te véleményedet közli és amit be tudsz linkelgetni egy unalmas nemdolgozós percben (mert amúgy hogy miért szerettük-szeretik-szeretitek az indexet, az inkább véleménybuborék kérdése, mint tartalom), szóval ha végképp nincs már semmi, akkor meg szimplán ki kell szállni ebből a játszmából, meg kell hívni a barátaidat egy kávéra és beszélgetni velük egy jót. Az nincs és nem is lesz betiltva. 11. #2150
  Bölcs
  Csatlakozott
  12-05-01
  Hely
  Budapest
  Hozzászólás
  879
  Begyűjtött 201 köszönetet
  154 hozzászólásával

A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Fájlokat nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •