A többire most nem reagálnék, mert az elején már kifejtettem a véleményemet, de ez a mondat mellett nem tudok elmenni:
Ha egyszer lesz cégem, és alkalmazottaim, akkor az egyik "terv" hogy a béreket publikussá teszem, amennyiben olyan a cég hogy vannak munkavállalói akik csapatban dolgoznak. Sőt, adott esetben a bér elosztását az emberek között közösen, legalább részben szavazással dönteném el, hogy mindenki annyit kapjon amennyit dolgozik.
Ez nagyon rossz hozzáállás. Szerintem minden alkalmazott annyit keressen, amennyit kitermel, mert lehet, hogy az egyik ember csak napi 2 órát dolgozik (pl.. üzletkötő)és hoz a cégnek havi 2M Ft-ot, a másik pedig napi 12 órát, sokkal több helyre elmegy, de mégsem hoz a cégnek csak havi 300E Ft-ot. Te akkor kevesebbet fizetnél az első embernek?

De mondhatok példát programozóval is. Az egyiknek 1 óra ugyan az a program megírása, a másiknak pedig 3 óra. Itt is az első embernek adnál kevesebbet?

Végeredményképpen pedig minden munkavállalónak el kell fogadnia, hogy egy cég, azért jön létre, mert profitot akar termelni. Minél többet, annál jobb. Itt értelem szerűen az alkalmazott egy eszköz. Itt nincsen más, csak matek. Ha az eszköz drága, de jó minőségű és sokáig jól működik, akkor megéri az árát. Ennek az eszköznek (alkalmazott) pénzt kell termelnie, különben nincsen értelme fenntartani. Ha ezt a feladatát nem látja el (mindegy, hogy miért) akkor ki kell dobni az eszközt.

Remélem senki nem sértődik meg az "eszköz" szó használatán, de talán így az is megértheti, aki sohasem volt cégtulajdonos.