Oldal: 2 / 3 ElsőElső 123 UtolsóUtolsó
Eredmény: 11 - 20 (27) összesen

Téma: Webaruhaz nyitasa

  1. #11
    Mentor pinkfog logója
    Csatlakozott
    10-06-14
    Hely
    Angelland
    Hozzászólás
    329
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Alapbeállítás re: Webaruhaz nyitasa

    Húha, Rudolf a rénszarvas, csak miattunk regelt) Üdv.



  2. #12
    Szerkesztő
    Csatlakozott
    12-05-22
    Hozzászólás
    240
    Begyűjtött 48 köszönetet
    41 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Webaruhaz nyitasa

    Sír itt a kolléga a karácsonyi hajcihő miatt, hát én aztán tudnék mesélni



  3. #13
    SzG
    Vendég

    Alapbeállítás re: Webaruhaz nyitasa

    Valahol mindegyik félnek igaza van, illetve terméke is válogatja hogy mit lehet és mit nem.

    Egyrészt lehet működni kis raktárral, de akkor jó kapcsolatok kellenek a beszállítóval. Viszont jó kapcsolatot csak megfelelő forgalommal lehet alátámasztani.

    Én annyira minimális tőkével kezdtem el, hogy azt el sem hinnétek. Azt csináltuk, hogy eleinte csak a húzó termékeket árultuk, de azt olcsón és folyamatosan tudtunk bővíteni, ahogy tudtunk utánamentünk áruval is, de kellett egy év amire nagyjából megismertem miből mit kell tartani és mit nem szabad.

    Kb. két év után most már megvan az az emlegetett több milliós árukészlet, amivel most úgy érzem rendben vagyunk, így lehet működni normálisan (áhh. korántsem elég, több tízmilliót is lehetne befektetni és jobb profitot lehetne elérni vele), de ez a két év arra is jó volt hogy olyan jó beszállítóink vannak, hogy másnapra itt van bármi ami elérhető az országban. Most. De ezt nem lehet két hét alatt kialakítani.

    Azt úgy nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy jó napot xy vagyok, webshopot akarok nyitni, nem tudom még mennyi lesz a forgalom, eleinte valószínűleg nem nagy, de hozzatok nekem ide mindent apránként amikor csak én kérem...

    Azt is kockázatosnak tartom, hogy nagy értékű termékeket belistázni ész nélkül úgy hogy valójában nincs meg a mögöttes anyagi, meg a mögöttes értékesítési potenciál, mert berendel az ügyfél 4-500.ezerért valami érdekesebb cuccot, elállásban visszaküldi aztán nézegetheti az ember és évekig nem fog elkelni. Mert elállás a fogyasztónak van csak, a kereskedők között már nincs.

    Létezik olyan nagyker ahol több ezer termék van és biztosítanak kimenetet amiből automatikusan lehet átvenni az adatokat, árak és készletinfo -k is benne vannak, de folyamatosan ezzel az átcsomagolós módszerrel dolgozni az elég stresszes nap mint nap.

    A dropshipping az már más, ahol minden ki van építve, mindenkinek megvan a feladata amivel tisztában van és csinálja is rendesen, automatice a címzetthez megy az áru, de ez nálunk még nagyon távoli, talán sose fog normálisan elterjedni.



  4. #14
    Bölcs repjegyutazas logója
    Csatlakozott
    11-03-27
    Hely
    Győr
    Hozzászólás
    838
    Begyűjtött 277 köszönetet
    191 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Webaruhaz nyitasa

    Ha valaki webáruházat üzemeltet, vagy ne adj isten ilyenbe akar belefogni, annak mindenképpen hasznos lehet neki ez a felmérés.

    Nyilván marketing jellegű az anyag, de érdemes átolvasni/letölteni.

    http://www.webshopexperts.hu/downloads/nagy_webaruhaz_felmeres_2012.pdf


    On-site SEO | WooCommerce webáruház | WordPress | Üvegfóliák értékesítése

  5. #15
    Jedi Master Merras logója
    Csatlakozott
    07-04-30
    Hely
    Budapest, Hungary, Hungary
    Hozzászólás
    1.436
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Alapbeállítás re: Webaruhaz nyitasa

    Anno még az Amazon is nagyon minimál tőkéből kezdte a dolgot. Volt tőkéjük, de az közel sem fedezte azt a mennyiséget, amit kiárultak. Csak meg tudták oldani, hogy egy nagykerhez viszonylag közeli helyen volt a a csomagoló és postázó részlegük, és naponta beszerezték a megrendelt cuccot; egy idő után a népszerűbb könyvekből 5-10 darabot elkezdtek betárazni, és így tovább. Mostanra piacvezetők

    Igazából szerintem nem csak tőke kérdése a dolog, bár nyilván nem árt, ha van: ha nincs tőkéd, nehezen tudsz normális webshop rendszert találni vagy fejleszteni (kivéve persze, ha Te vagy a programozó, üzembentartó is egyben), vagy épp marketing büdzséd nem lesz. Viszont, ha be tudsz indítani egy normális, növekvő cash-flowt, akkor azért azzal lehet valamit már kezdeni.



  6. #16
    SzG
    Vendég

    Alapbeállítás re: Webaruhaz nyitasa

    Teljesen egyetértek Merras.

    Viszont van még egy dolog ami kell, ha semmi pénzed nincs: valamiből meg kell élned addig is amíg kinövöd magad. Egy ember minimálbérével számolva kb. 120 -at ez elvisz havonta és akkor van netto 60 kifizetés, + könyvelés, + iparűzési adó, + vállalkozói bankszámla vezetés, tehát ha helység sem kell, meg áru sem, meg a programot is megírod, meg a seo-hoz is értessz, mindent magad csinálsz akkor is havi 150 mínuszról indulsz.

    Az az igazság, hogy az első időkben - kb. talán egy év - nem nagyon lehet a profitot kilapátolni, utána is csak módjával, éppen azért hogy eljuss oda mint amikor az amazon 5-10 darabot betárazott a népszerűbb könyvekből.

    Ha abszolut nincs tőke akkor csak másodállásban, vagy valamilyen tevékenységet kiegészítve szabad elkezdeni. Nem egy, nem két embert hallottam már álmodozni, hogy ilyen meg ilyen árrés, ennyit el fogunk adni, mindig növekszünk majd.... és ha nincs más bevételi forrás akkor sosem érik el azt a szintet. Személyesen ismerek ilyet, nem is egyet. Pedig az eredeti elképzelés az álmokkal együtt is akár megvalósulhatott volna.



  7. #17
    Tag djseo logója
    Csatlakozott
    12-05-16
    Hozzászólás
    56
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Webaruhaz nyitasa

    Jó üzleti kapcsolatokkal lehet nulla árukészlettel is webáruházat nyitni, erre rengeteg példát tudnék mondani.
    De anélkül és/vagy párszázezres forgótőke nélkül nem igazán, mivel előre meg kell finanszírozni bizonyos költségeket is (rezsi, járulékok, adóelőleg, fogyasztóvédelmi próbavásárlások, elállásból eredő költségek, károk!!! stb.).
    Az pedig, hogy milyen lesz a várható a konverziód, sok minden függvénye (seo, kínálat minősége, kínálat mennyisége, weboldal használhatósága, kiszolgálás, reakcióidő, webes jelenlét, konkurrencia errőssége az említettekben stb.).
    Lehet, hogy sok üzletben kapható a termék, de a weben csak te árulod! Vagy te vagy a legolcsóbb kereskedő vagy a legszimpatikusabb, a legkorrektebb eladó vagy pedig az oldalad egyértelmű, könnyen használható, sok plusz információval, nagy képekkel illusztrált, de az is lehet, hogy tiéd az első 3 hely valamelyike a keresőkben!
    Egymástól függetlenül is vannak példák jól működő webáruházakra, ráadásul árukészlet nélkül!
    Rengeteg idő és fáradtságos munka, utánjárás kell ahhoz, hogy egyáltalán beinduljon az áruház és legyen annyi vevőd, hogy a havi bevételeid fedezzék nemcsak a kiadásaidat, de az áhított jövedelmedet is, merthát ugye nem az adóbevétel növelése a cél, hanem egy tisztességes megélhetés (ez persze mindenkinek más, de min. 150-200 nettóba, az pedig ugye bruttóban már elég sok és azt is ki kell termelned, ha egyszer ki szeretnéd venni a fizut)!
    Aki csinált már ilyet, az tudja!
    Egy biztos! Minél több pozitívummal rendelkezel, annál gyorsabb lesz a növekedésed és annál biztosabb is, mindegy, hogy melyik szegmensben próbálkozol!



  8. #18
    Bölcs Gr3nT logója
    Csatlakozott
    09-04-01
    Hely
    Bp.
    Hozzászólás
    1.357
    Begyűjtött 210 köszönetet
    174 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Webaruhaz nyitasa

    Én pont itt tartok. 0 tőkével próbálunk futtatni egy shop-ot. De a haszon az még nagyon-nagyon messze van.



  9. #19
    Új tag
    Csatlakozott
    12-11-05
    Hozzászólás
    0
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Webaruhaz nyitasa

    Sziasztok!
    webáruházat szeretnék létrehozni, ezen az oldalon olvasgatom írásaitokat és látom értetek a webes dolgokhoz.
    Kérdésem az mindjárt az lenne hozzátok, hogy milyen áru(kkal)val érdemes kereskedni itt a neten!
    Nem raktárkészletben gondolkodom, hanem magam rendelném az árut! Csak elindulnom nehézkes egy kicsit.
    Ezért fordulok hozzátok.



  10. #20
    TravianMaster hatasu logója
    Csatlakozott
    08-05-07
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    629
    Begyűjtött 96 köszönetet
    62 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Webaruhaz nyitasa

    Szia,

    köszönjük, igyekszünk érteni a webes dolgokhoz és örülök hogy ezt a következtetést sikerült levonnod az olvasottakból és nem az ellentkezőjét.
    Egy webáruház nyitásánál valóban az elindulás a nehézkes, amire ha ráfekszik az hogy semmi koncepció nincs a dolog mögött, akkor bizony a lehetetlenség határát súrolod. Úgy gondolom hogy minden valószínűség szerint olyan áruval érdemes üzletelni, amire van az országunkban értékelhető kereslet, valamint az adózás és egyéb költségek nem haladják meg a beszerzési- és az eladási ár közötti árkülönbséget. Konkrét árut nehéz mondani, hiszen sok a nehezen kézzelfogható tényező, azonban ezen a vonalon talán el tudsz indulni. Sok sikert!


    A system administrator has 2 problems: - dumb users - smart users

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •