Eredmény: 1 - 4 (4) összesen

Téma: Elindultak az első magyar közösségi szponzorációs oldalak

  1. #1
    Seo-Titán hunprobalazs logója
    Csatlakozott
    10-05-30
    Hely
    Sin City
    Hozzászólás
    2.177
    Begyűjtött 381 köszönetet
    269 hozzászólásával

    Alapbeállítás Elindultak az első magyar közösségi szponzorációs oldalak

    Ha jól kísérem figyelemmel az Entity-t, akkor ilyenről még nem esett szó:

    _http://index.hu/tech/2012/01/18/elindultak_az_elso_magyar_kozossegi_szponzoracios_ oldalak/

    Szerintem is jó ötletnek tűnik, csak hát tényleg nem igen van erre pénze a magyar emberek többségének! Lásd: flattr


    Ha linkmarketing kampányra van szükséged, rám számíthatsz!

  2. #2
    Bölcs S. Zoltán logója
    Csatlakozott
    10-12-04
    Hely
    Budapest, Hungary, Hungary
    Hozzászólás
    1.338
    Begyűjtött 623 köszönetet
    241 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Elindultak az első magyar közösségi szponzorációs oldalak

    Más a kultúra. Én például már hosszú évek óta ahhoz tartom magam, hogy a tudás közös és szabad kell, hogy legyen. Ennek fényében például a pókerkönyvem is ingyenesen tettem hozzáférhetővé, annyit kértem, ha valaki az elolvasása után úgy érzi, hogy segített neki, jól szórakozott, esetleg nyert a benne foglalt stratégiák megismerésével, akkor küldjön támogatást. Több dicsérő e-mailt kaptam, ígérgetést, de az ajánlott 5 dolláros (!) árat soha senki sem küldte el.

    Saját könyvnél is ingyenesen elérhetővé tettem, de e-könyvként megvásárolható is volt, végül is két év munkája, meg 300 000 karakter van benne. Mivel volt, aki várta, néhány embert érdekelt, volt, aki kifizette, de természetesen a Magyar Elektronikus Könyvtárból ingyen is elérhető marad. Összességében még ennél is kevesebbre számítok, de a néhány ember akkor is kevés.

    Volt már, hogy támogatói dolog jól működött, de ahhoz komoly érzelmi töltöttség, nagy tömeg és nagy alacsony ár, plusz egyszerű fizetési mód (jellemzően EDSMS) kellett. A heti 300 000 forint jövedelem az addig ingyen szolgáltatott rádióadásból jó lett volna, de a hatóságok közbeszóltak, nem olyan egyszerű a támogatás sem itthon.

    Én magam elég drága (akár 80–100 ezer forintos jegyár) közösségi médiával foglalkozó konferenciákra mehettem ingyen meghívás után, amikor viszont egy pár fős „pikniket” rendeztek, amely ingyenes volt, mivel csak néhány prezentáció volt, én vásároltam pár ezer forintért támogatói jegyet. Hiszek abban, hogy el tudom dönteni, nekem valami mennyit ér, és nem spórolok rajta. De ez az érettség nincsen meg a többségnél, a saját példámból is látom, hogy még több év és elég komoly szmléletformálás kellene ahhoz, hogy például az ingyenesen is letölthető zeneszámokért pár forintot kifizessenek azok, akiknek tetszik. Tudom, mindenki kivétel, és elmondja, hogy ő fizetne, de a többség nálunk még nem teszi meg. Ez nem pénzkérdés, a becsület sosem az.



  3. #3
    Törzsvendég Tygryss28 logója
    Csatlakozott
    11-10-20
    Hely
    Cegléd
    Hozzászólás
    169
    Begyűjtött 6 köszönetet
    6 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Elindultak az első magyar közösségi szponzorációs oldalak

    Azért remélem összejön, jó lenne ha sok jó kicsi magyar ötletből lenne nagy magyar ötlet, sok írót, tehetséges fejlesztőt tudna egy ilyen kinevelni, hiszen sokszor kevés anyagi háttér is elég, csodákra képes.
    Biztos sok okos ötlet merült már a feledésbe, mert nem volt valakinek pénze pl. egy domain+tárhely bérlésre, meg egy-két szakkönyvre, utánajárásra, esetleg valami ügyvédi ktg-re egy szerződéshez. Remélem ez sikerül az ilyet elkerülni.


    Utoljára módosítva: Tygryss28 által : 2012-01-19 10:36

  4. #4
    Rubyist Geri logója
    Csatlakozott
    07-12-15
    Hely
    \x90
    Hozzászólás
    5.749
    Begyűjtött 1.432 köszönetet
    895 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Elindultak az első magyar közösségi szponzorációs oldalak

    Idézet S. Zoltán eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    a tudás közös és szabad kell, hogy legyen.
    En ezzel nem ertek egyet. a tudasert tenni kell, es esetenkent fizetni is. En is irok tutorialokat, es ezeket barki ingyen felhasznalhatja, de ha mar egy osszeszedett konyvet irnek, azt nem adnam ingyen. Ennek tobb oka is van. A tutorialok onmagukban annak segitenek akinek mar megvan a megfelelo tudasa, es csak egy kis utbaigazitas kell neki. Ilyenek en is kaptam masoktol, ezert szivesen viszonozom.
    Viszont hamar egy komplett konyvet adsz valakinek a kezebe, abbol jot esetben olyan tudasra tehet szert, amivel sajat maganak hasznot tud termelni, tehat, ha fizetne, megterulne a befektetett tokeje. Es mivel - a peldaul egy konyv iroja - eleg sok munkat beleol egy konyve, nem ertem miert adna ingyen oda annak, aki ennek segitsegevel hasznot fog termelni. Lehet hogy nem jon at amit akarok, de azert gondolom nagyjabol ertheto. [/QUOTE]
    Idézet S. Zoltán eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Hiszek abban, hogy el tudom dönteni, nekem valami mennyit ér, és nem spórolok rajta.
    Sokan eltudjak dontenii, hogy mi mennyit er, de az egy gyakori tulajdonsag, hogy szeretne az ember mindent a leheto legolcsobban. Es ezzel nincs is gond, ha van ara egy termeknek, mert akciosan megveheti felaron .
    Idézet S. Zoltán eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Ez nem pénzkérdés, a becsület sosem az.
    Ezzel egyet ertek, viszont magamon azt latom, hogy amiota jol keresek, egyszer sem gondolkoztam amikor 20-30 dollarert e-bookot vettem, hogy megnezzem ingyen le tudom e tolteni . Elotte viszont igen.

    Na hogy a temahoz is hozzaszoljak... Szerintem halott ugy. Magyarorszagon erre nincs piac. Eleve egy pottom orszag vagyunk, a gazdasagunk sem tul fenyes, es az emberek sem olyan beallitottsaguak.


    If debugging is the process of removing software bugs, then programming must be the process of putting them in.
    Ruby blog
    Give a man a fish and you feed him for a day. Teach a man to fish and you feed him for a lifetime.
    Respect all, fear none

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •