Oldal: 3 / 14 ElsőElső 1234513 ... UtolsóUtolsó
Eredmény: 21 - 30 (135) összesen

Téma: Elektromos cigaretta

  1. #21
    Bölcs S. Zoltán logója
    Csatlakozott
    10-12-04
    Hely
    Budapest, Hungary, Hungary
    Hozzászólás
    1.338
    Begyűjtött 623 köszönetet
    241 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Elektromos cigaretta

    Idézet lexxx7 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    De, elhisszük. Én 3 éves voltam, amikor elcsentem egy égő cigit a hamutartóból. Akkoriban még a beszéd nem rosszul ment, a futás már jobban, de még nem elég jól, hogy ne érjenek utol... (Igaz, semmire nem emlékszek már...)

    Azóta nem volt cigi a számban. Scs, mi akkoriban kiéltük magunkat.

    Halnak pedig köszönöm a topicot. És most szépen néhány ember orra alá tolom...
    Nekem is talán hat-hétéves koromban adhatott anyám egy szál cigarettát. Kértem, mert láttam, hogy szívta. Nem a sajátját adta oda, hanem meggyújtott egyet, hogy tessék fiam, ha hülye vagy. Én nem emlékszem semmire ebből, de állítólag másfél órán át hánytam a vécében. Talán ez egy elég erős imprint volt ahhoz, hogy sosem kívántam ezt, de különösképpen a kábítószereket sem. Talán a harmadik út tanításában említette Buddha, hogy a legszebb lótusz a postványban nyílik.

    Arról nincsenek információim, hogy a nőkhöz való erőteljes kötődés kezelhető lenne-e efféle túlcsordulással



  2. #22
    work. don't play. HAL9000 logója
    Csatlakozott
    09-05-31
    Hely
    Debrecen
    Hozzászólás
    1.205
    Begyűjtött 44 köszönetet
    19 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Elektromos cigaretta

    Egy jó hír:

    A párom és édesanyám számára is beszereztem egy-egy szett elektromos cigarettát (szett: akkutöltő, akkuk, patronok és löttyök). Honlaptól fennakadás nélkül áttérhetnek analógról. Van kedvük, tetszik nekik. Ha minden jól megy, mostmár biztosan nem azért fogunk meghalni, mert ezután is dohányzunk. Ja, és 3 ember ezzel a módszerrel egy induló nélkül beszerzett vadonatúj alsó-középkategóriás autó havi törlesztőrészletét spórolja meg. Vagy egy kisebb asztalosműhely havi bérletét. Mindegy :-)

    Ahogy ígértem, beszámolok arról is, hogy az 1 hetes e-cigaretta tesztelés eredményeképpen mely konfigurációk mellett döntöttem. A tesztelés hozzávetőleg 60.000 Ft költséggel járt. Ebből szerencsére 40.000 Ft értékű termék a továbbiakban is használva lesz.

    Röviden leírom a történetet.

    Az első beruházás egy tvproducts által forgalmazott e-cigaretta szett volt. Egyáltalán nem működött. Másnap visszavittem, az eladó egyetértett abban hogy ez nem működik, és felajánlotta hogy levásárolhatom. Mivel egyéb nagyszerű termékre nem volt szükségem, ezért kértem a vételárat - nem adta, így jegyzőkönyvet írtunk az esetről - most fogalmam sincs hol tart az ügy, gondolom majd értesítenek hogy visszakapom-e a pénzem (kb 12.000Ft).

    A termék az E-Health típusú e-cigaretta másolata volt. A beszámolók alapján még az eredetit sem ajánlom senkinek. Ezt kivétel nélkül mindenki lecserélte a vásárlás után nem sokkal.

    Ekkor kezdtem utánajárni a dolgoknak. Ezt megérdemlik: http://www.ecigiforum.com - itt lettem kiokítva néhány alapvetően fontos tudnivalóval kapcsolatban. A fórumtagok ismerik az ajánlható webáruházakat, tisztában vannak az árakkal, és segítenek jó döntést hozni a vásárláshoz, illetve segítenek az elektromos cigaretta használatában. A bevezetőben is utaltam rá (alább is fogok), hogy végül hol vásároltam. Ki fogok próbálni más webáruházakat is, főleg az utántöltő folyadékok sokfélesége miatt. Európait szeretnék (flavourart).

    Készülékek

    Olyan helyről vásároljatok, melyet többen ajánlanak. Nézzetek szét alaposan.

    Férfiaknak, és ex-erős dohányosoknak: www. ecigionline.com/category/1-ego-elektromos-cigaretta.aspx

    eGo

    Mai eszemmel a Spectrum akksis NG készletet venném, mindenesetre az NG patron jó választás volt az eGo Plus akkumulátorral is.
    Az NG kazán + patron egyik fontos előnye, hogy látható a töltőfolyadék aktuális mennyisége. A Spectrum akku további előnye, hogy jelzi töltöttésg állapotát. Egy 1100mAh akku egyébként több napig bírja, így egy akksival is bőven el lehet boldogulni. Egy szett tehát inkább már hosszú távú beruházás.

    Nagyon jól "füstöl", kicsit ugyan néha folydogál (minden típus hajlamos rá), egyébként semmi baja. Ezt ajánlják a legtöbben azoknak, akik nem idegenkednek a szivar méretű elektromos cigitől. Ez inkább elektromos szivar :-)
    Sok nő is erre tér át később, mert unalmas állandóan cserélgetni az akksit.

    Nőknek, vagy gyenge dohányosoknak: www. ecigionline.com/category/2-joye-510-e-cigaretta.aspx

    Joye 510

    Az 510 a csatlakozás jelölése. Ez a legjobban variálható csatlakozás, érdemes tehát ezt választani (az eGo is ilyen). Átalakítókkal egyébként semmi sem lehetetlen...
    A fennakadásmentes használathoz minimum 2db akksi szükséges. Aki rám hallgat, az 2 db kapcsolós akkuval kezd, később próbálja ki az automatát (azt csak szívni kell, de számos hátránya van).
    A teszt során számomra mindössze egyetlen patron típus működött elég jól, ez pedig a legkisebb integrált, szimpla fűtőszálas fémházas patron. Én túl igényes vagyok, ezért lehetnek még lehetőségek. A legjobbnak tartott patron tehát a joye 510 e-cigihez ez az olcsó, egyszerű kis kütyü: www. ecigionline.com/products/22-joye-510-integralt-patron.aspx
    30 csepp töltőfolyadék fér bele. Több is belefér, viszont később ki is folyik. Ha sokat veszel, akkor előre feltöltheted őket magadnak, de ne felejtsd el visszatenni rájuk a szilikon kupakot. Nem érdemes kidobni a zárható zacsikat sem, ha abba kapod.
    A jól feltöltött patronokkal szerelt eszközt lassan, lágyan és egyenletesen kell szívni - kicsit tovább, mint a hagyományos cigit (2 mp minimum). Aki nagyon megszívja, az nagyon megszívja, ugyanis a szájába folyhat a lötyi. Ilyenkor phö, szájmosás, szentségelés, fogadalmak, megtanulás.

    A töltő tápegysége nem zajmentes. Minden eszközt lehet tölteni usb-ről is. Aki kínlódás-mentesen szeretne füstölni, az 3 akksit vesz: 2 kapcsolós, 1 automata nem rossz összeállítás.

    A tapasztalataim birtokában a joye 510-est nem szettben venném.

    Minden típusra

    Ha nem füstöl, akkor nincs elég erő az akksiban. Töltsd fel. Ha továbbra sem füstöl, akkor valószínűleg kiszáradt a patronod. Töltsd fel. Ha a szádba folyik a lötyi, akkor lehet hogy a másik oldalán is folyik, ami nem tesz jót az akksinak. Szedd szét törögesd meg alaposan az akksi és a patron csatlakozását, majd a patront szívás helyett fújd meg erősen egy zsebkendő fölé hajolva. Ekkor kijön a felesleg. Töröld meg ismét, rakd össze, és enjoy!

    Ahogy említettem, minden hardver kínai...

    Lötyik

    Még nincs igazán kitapasztalva. www. ecigionline.com/category/4-utantoltok-e-liquid.aspx A PallMall nem rossz. Édeskés, élvezhető íz (dohányízhez nem sok köze van), de inkább csak kellemes az átállás erre, Camel-ről... : D Érdemes keverni a PG és a VG bázist, a megfelelő erősségből tehát mindkettőt beszerezve 50-50%, vagy 70% PG - 30 % VG arányban keverhetünk. A PG erősebb ízt és torokhatást ad, a VG nagy füstöt. Mindkettőre szükségünk van, ha helyettesíteni akarjuk a dohányzást.

    A 24mg/ml üt! Kezdetben lehet hogy szükséged van rá, de talán érdemes venni egy gyengébbet is (nehogy megutáld).

    Talán igaz (hajlok rá, hogy igen):

    A váltószám 30-as. Ha valaki 0,6 mg/szál cigarettáról akar váltani, akkor 0,6*30 = 18mg/ml folyadékkal kezdje.
    Nekem nincsenek nikotin elvonási tüneteim. 24mg-os, és 18mg keveréket használok, napi 1,5 doboz 0,9-es Camelről átállva. Néha picit erős is... de még mindig jobb, mintha kevés lenne, és rágyújtanék. Legközelebb gyengébbet veszek.

    Én ma sem gyújtottam rá, és ma sem kellett erőlködnöm :-)

    Ja, további jó hír, hogy kaptam visszajelzést innen a fórumról is, miszerint már más is kedvet kapott az elektromos cigihez. Valamelyik nap erről volt szó a rádióban is (fm95). Megérte beindítani ezt a témát.



  3. #23
    Barát ariel logója
    Csatlakozott
    07-07-13
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    901
    Begyűjtött 125 köszönetet
    88 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Elektromos cigaretta

    Nagyon köszönöm, az értékes termék tesztet és egyben drukkolok, hogy sikerüljön leszoknod ezzel az átmeneti módszerrel.... Én egyszer már leszoktam, 4 évre, de gyengének bizonyultam (jéger,jéger,sör,sör,sör) és elhullottam a nikotin oltárán, szóval majd várom 3-4 hónap múlva a tapasztalataidat, ha sikerrel jársz...akkor, belevágok én is.
    (egyláncdohányos)



  4. #24
    Bölcs DaveeD logója
    Csatlakozott
    09-07-23
    Hely
    Göd
    Hozzászólás
    1.877
    Begyűjtött 4 köszönetet
    4 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Elektromos cigaretta

    A leszokás legegyszerűbb módja, ha nem veszel többé a szádba cigit

    Én több mint 4 hónapja döntöttem így, és eddig sikerült is betartani, és már kezdek oda jutni, hogy nem is hiányzik. (na néha azért sör mellé igen, de elviselhető)

    Gondolkoztam én is az elektromos cigin, de a következőkre jutottam:

    Mivel továbbra is szívogatok valamit a lelki függőség tuti nem múlik el tőle
    Mivel nikotin is van benne, így a testi sem múlik (tudom hogy van nikotinmentes, de az meg nem elégíti ki a nikotinéhséget )

    Ezért inkább arra jutottam, hogy nem gyújtok rá többet és kész!

    Eleinte nehezen viseltem, de most már nem gáz.

    Eredménye: 2 hét után már éreztem, hogy kezd visszatérni az előtte szinte teljesen megszűnt állóképességem, és ez azóta tovább javult. Csodával határos módon még jelentős súlyfelesleget (kb + 1 kg) sem gyűjtöttem magamra, bár ezt próbáltam mozgással is kiküszöbölni, mert az étvágyam, bizony megnőtt



  5. #25
    Buherátor Chati logója
    Csatlakozott
    07-12-03
    Hely
    Mohács
    Hozzászólás
    3.303
    Begyűjtött 267 köszönetet
    135 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Elektromos cigaretta

    Én 3 évig voltam "szermentes"... bizony az első 3 hónap után könnyű időszak jött... talán az első év végéig még nagyon büszke is voltam magamra...
    Szóval kitartás... a függő mindig az marad, a kérdés csak az, hogy meddig tud ellenállni a kísértésnek... igaz van olyan aki életfogytig...


    Nincs mit megmutatnom...

  6. #26
    work. don't play. HAL9000 logója
    Csatlakozott
    09-05-31
    Hely
    Debrecen
    Hozzászólás
    1.205
    Begyűjtött 44 köszönetet
    19 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Elektromos cigaretta

    Hát... én is amondó vagyok, hogy aki meg tudja tenni, az tegye meg mindenféle segédeszköz nélkül. Mindig irigyeltem azokat, akik csak úgy le tudják tenni... exfeleségem is, egyszer jól megfázott, annyira rosszul volt, hogy nem tudott elszívni egy cigit sem, aztán amikor meggyógyult (kb egy hét múlva), már nem gyújtott rá. Lett is belőle baj : D Zavarta a cigifüst, mert már nem dohányzott. Mondtam neki, hogy én dohányosan vettem el, tehát egy szava sem lehet... a használati útmutatójában meg nem volt benne hogy leszokik egy kis megfázástól :-|

    Akinek DaveeD módszere nem jön be, annak azért teljes szívvel tudom ajánlani alternatívaként a szóban forgót...


    Idézet ariel eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Nagyon köszönöm, az értékes termék tesztet és egyben drukkolok, hogy sikerüljön leszoknod ezzel az átmeneti módszerrel.... Én egyszer már leszoktam, 4 évre, de gyengének bizonyultam (jéger,jéger,sör,sör,sör) és elhullottam a nikotin oltárán, szóval majd várom 3-4 hónap múlva a tapasztalataidat, ha sikerrel jársz...akkor, belevágok én is.
    (egyláncdohányos)


    Nehogymár csak az én sorsomtól függjön a tiéd. Ha én közben lezüllök, és elkezdek mondjuk szivarozni, akkor meg sem próbálsz leszokni? Nekem eddig minden pozitív, legyen elég ennyi Tessék jobban vágyni a füstmentességre és a tisztulásra, aztán beszerezni legalább egy tesztrudat



  7. #27
    work. don't play. HAL9000 logója
    Csatlakozott
    09-05-31
    Hely
    Debrecen
    Hozzászólás
    1.205
    Begyűjtött 44 köszönetet
    19 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Elektromos cigaretta

    Újabb tapasztalatok

    Nagyon szerencsém volt, hogy egyből ráakadtam egy megbízható webshopra. Eddig nem akartam linkelni, mert kivártam... most úgy döntöttem hogy ez a brigád méginkább megérdemli: elektromos cigaretta

    Ennél jobban nem fogom körbejárni a dolgot. A fenti linken egy korrekt árakkal működő, vevőközpontú, megbízató e-cigi webáruházat érhettek el, melyet csak ajánlani tudok.

    E-cigi eszközök

    Amit a Joye 510-el kapcsolatban frissítenék, az az, hogy aki hosszú távon gondolkodik, és 100%-ban ki karja váltani az analóg cigit, az le fogja cserélni egy eGo elektromos cigire. Mi épp most esünk át ezen. Igen, ilyen hamar. A párom inkább szívja ugyanis az enyémet (eGo NG), mint a sajátját (Joye 510). Végül megrendeltük a csúcsmodellt, mely az eGo NG Spectrum készlet

    Ennél jobbat nem tudok ajánlani ebben a pillanatban. A hölgyek vásárlás előtt próbáljanak barátkozni a méretével.

    És egy nagyon jó hír

    Sikerült beszereznem egy hazai premier előtti, használatra kész gyárilag kevert olasz töltőfolyadékot. Akármilyen hihetetlen, nagyon nehéz ügy. Az egyik legjobban elismert aromakészítő cég terméke (szerintem az e-cigi töltőfolyadék-gyártás még nem lehet túl régi profilja a cégnek). FlavourArt

    Az általam ajánlott webáruház (ecigionline) az egyik hivatalos képviselője a cégnek. Van egy másik is, de fontos tudni, hogy az ecigionline nem kutyul bele a lötyibe. Tehát a gyárit kapjuk. Még nem kapható, és én is csak 2 mintának szánt lötyit kaptam ajándékba, mert még ára sincs. A FlavourArt tehát nem kínai, hanem olasz. A honlapjukon (link fentebb) hivatkoznak a rendszeres vizsgálatok eredményeire, aktuálisan beszámolnak az e-liquidek kutatásairól, tesztelésekről, vizsgálatokról. Én ennél megbízhatóbbat, és az igazán hozzáértők által ajánlottabbat nem találtam. Erre voksolok. Pár hét múlva kapható lesz. Az általam tesztelt minták jók. Sajnos drágább lesz, mint a kínai.

    Van még egy ilyen is: http://www.eliquid-database.com/ - nézzetek szét, de csak óvatosan.

    Belefáradtam. Sokba is került, de megérte, mert élvezzük. Egyáltalán nem gyújtok rá :-) Nem is hiányzik. A páromnak sem. Most egy ideig pihentetem a témát, de válaszolok szívesen ha kérdés van.



  8. #28
    TZ.
    TZ. nem elérhető
    Mentor TZ. logója
    Csatlakozott
    09-11-06
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    454
    Begyűjtött 11 köszönetet
    6 hozzászólásával

    Király re: Elektromos cigaretta

    Srácok!

    Nagyon megfogott HAL9000 lelkesedése, ezért azonnal elkezdtem utánanézni a dolognak. (Köszi, még egyszer, hogy beszámoltál itt erről a dologról!)

    Pont hétvége jött, így az első rendelést, ha akartam volna sem tudtam volna elkapkodni. Hétfőn reggel viszont már elég tudatosan pipálgattam a webshop-ban, majd kedden délelőtt már meg is jött az első szállítmány. A várakozásaimat felülmúlta az élmény, ezért szerdán ismét rendelés, majd ma átvettem egy advenced készletet is. No, de nem is ez a lényeg.

    15 éve dohányzom, és gyakorlatilag annyira szeretek cigizni, hogy komolyan sajnos nem is próbáltam eddig leszokni. Komolytalan kísérletből is csak egy-kettő volt eddig. A negatívumairól természetesen már régen szívesen lemondtam volna, de a „pozitívumai” és a komoly függés túl sokat nyomtak a mérleg „másik serpenyőjébe”. Ahogy olvasgattam az e-cigiről gyorsan megértettem, hogy a „pozitívumok” maradhatnak, sőt még kényelmesebbek lesznek. A negatívumokat pedig könnyen le lehet tenni. Eddigi tapasztalataim mindezt meg is erősítik. Eddig két doboz hagyományos cigit nem szívtam el, a tüdőm már is nagyon „furán pang”, nem kapta meg a szokásos pofonokat. Közben viszont vidáman pöfékelek.

    Azt még nem döntöttem el, hogy mi a célom. A nikotint valószínű szép lassan csökkenteni fogom. De nem akarom magamat sokkolni egyelőre határidőkkel, meg ilyesmikkel. Örülök annak, hogy nem vagyok büdös. :-)

    Közben egy nagyon érdekes weboldalra és egy sokkal egyszerűbb triválisabb eszközre bukkantam. Minden dohányosnak ajánlom a figyelmébe: A tabaqua szipka
    Nem csak a leszokás/átszokás miatt, sok érdekes összefüggés van itt megfogalmazva erről a témáról.



  9. #29
    Barát ariel logója
    Csatlakozott
    07-07-13
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    901
    Begyűjtött 125 köszönetet
    88 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Elektromos cigaretta

    Idézet HAL9000 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Nehogymár csak az én sorsomtól függjön a tiéd. Ha én közben lezüllök, és elkezdek mondjuk szivarozni, akkor meg sem próbálsz leszokni?
    Csak inspirálni szerettelek volna a leszokásban ezzel a "ha neked sikerül, akkor majd megpróbálom én is" ... és bűntudatot ébreszteni benned, ha nem sikerül akkor én meg sem próbálhatom...



  10. #30
    work. don't play. HAL9000 logója
    Csatlakozott
    09-05-31
    Hely
    Debrecen
    Hozzászólás
    1.205
    Begyűjtött 44 köszönetet
    19 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Elektromos cigaretta

    Bűntudatot még egészen furcsa körülmények is ébresztenek az emberben... és mit nem mondjak, hatékony inspiráló eszköz.

    Fél éve volt egy jó nagy webes keresésem a témában, és én flegmán azt mondtam: "Ha kínai, akkor nem kell". Nekem nem kellett, bár akkor is már az egész családra gondoltam, nálunk ugyanis mindenki dohányzik - legalábbis akkor még dohányzott. Úgy gondoltam, nem megbízható, és ha nekem nem jó, akkor nem jó és kész. A többieket (apám, anyám, kedvesem) figyelembe sem vettem.

    Most már lassan két hete vagyok rajta az ügyön - kőkeményen, eltántoríthatatlanul. Minden szabad percem rámegy. Aztán eredménye is lett - íme, én már nem dohányzom egy hete. A páromnak ma volt az első napja, hogy egyáltalán nem gyújtott rá. Anyám még csak próbálkozik. Először arra gondoltam, hogy nem szabad erőltetni. Majd szépen lassan, majd átszokik ahogy sikerül. Nem így kell, már látom. Hanem tűzzel, vassal...

    Ezt csak akkor olvasd, ha erős vagy

    Tegnap rámszólt apám, hogy ugyan vigyem már be a kórházba. Egy ideje baj van a tüdejével, szívével, vérével, stb. Iszik, dohányzik, kávézik - minden ami kell. Jó magyar szokások. Nem rosszabb senkinél. A tüdejét vizsgálták régóta, nem tudták mi a baja. Vizes is, meg mittudomén.

    A legelső vizsgálat (mintavétel) decemberben volt. Kevés lett a minta, ezért tovább kellett volna bent maradnia a klinikán, és műtéttel vettek volna mintát. Nem tudta vállalni, mert dolgoznia kellett. Ezt megelőzően évekig vizsgálták, de nem találtak semmit. Gondolta, el lesz még egy darabig, később majd megejtik az újabb mintavételt. Ez - ha jól emlékszem - a múlt hónapban történt meg. Kedden felhívták, hogy valami nincs rendben, azonnal be kell feküdnie. Ekkor én már boldogan szívtam az elektromos cigarettámat. Szerdán bevittem, de az úton nagyon nem mondott semmit. A kezébe nyomtam egy eldobható elektromos cigarettát, amit teszteléshez szereztem.

    Ma nyögte ki telefonban, hogy mi a helyzet.

    Nem hibáztatom magam, de ha akkor fél éve nem szarakodom, akkor máshogy alakult volna. Most jobb híján imádkozom, és reménykedem. Nem biztos hogy lehet műteni, mert rossz a szíve. Gebasz.

    Most bontok egy bort, és átgondolom hogy ki fontos még nekem azok közül, aki dohányzik. Aztán felvásárolom az összes elérhető eszközt, és szétosztom. Aki nem akarja, azt seggberúgom. Én már nem érek rá tökölni.

    Elnézést kérek azért, hogy ilyen felkavaró dolgokról írok. Ez a történet a végkifejlet nélkül (arról nem fogok beszámolni) szabadon felhasználható a szerző engedélye nélkül is.

    Garantáltan időszerű, és valóságos.



A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •