Oldal: 2 / 20 ElsőElső 123412 ... UtolsóUtolsó
Eredmény: 11 - 20 (197) összesen

Téma: Nem tudod miért nincs munkád?

  1. #11
    Mentor Sanyi49 logója
    Csatlakozott
    10-03-26
    Hely
    Hajdú-Bihar
    Hozzászólás
    372
    Begyűjtött 23 köszönetet
    22 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Nem tudod miért nincs munkád?

    Idézet pinkfog eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Megérkezett a válasz a cikkre:

    hxxp://valtozasmenedzser.hu/2011/07/tolem-ezert-kapsz-munkat/
    Ez így mind szépen hangzik ami leír, de nincs semmivel alátámasztva.
    Csak egy marketing cikk, amivel ki akarják használni az eredeti sikerét.
    //marketingcommandós reklámot meglátva nem is olvastam tovább.


    Utoljára módosítva: Sanyi49 által : 2011-07-30 15:44

  2. #12
    Mentor pinkfog logója
    Csatlakozott
    10-06-14
    Hely
    Angelland
    Hozzászólás
    329
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Alapbeállítás re: Nem tudod miért nincs munkád?

    [QUOTE=S. Zoltán;241160] egy nő szülési szabadsága az eredeti cikkben említett esetben 9 millió forintjába kerül a munkáltatónak. Úgy, hogy a hölgy akkor nem dolgozik.[QUOTE]

    Én csak erre az egy mondatra szeretnék reagálni: EZ NEM IGAZ!

    Ugyanis egy nő elmegy szülési szabadságra, akkor terhességi-gyermekágyi segélyre, majd gyedre lesz jogosult, amit a TB fizet. A gyes-t pedig az állam fizeti, a munkaadónak csak az ez idő alatt felgyülemlett szabadság kerül pénzébe.
    Ezt egy vezetőnek illik tudni...



  3. #13
    Mentor pinkfog logója
    Csatlakozott
    10-06-14
    Hely
    Angelland
    Hozzászólás
    329
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Alapbeállítás re: Nem tudod miért nincs munkád?

    A cikkeket nem is szeretném kommentálni, de az tény, hogy az elsőben véltem csúsztatásokat felfedezni, a másodikat végig sem olvastam..
    Azért annyit még hozzátennék az első cikkhez, hogy nem is tudná minden munkavállaló kitermelni a saját bérét, mert vannak olyan szakmák, amik csak szükséges rosszak a vállalkozásban, de kellenek. Ezeknek a bérét a "termelő" munkavállalóknak kell kitermelniük.



  4. #14
    work. don't play. HAL9000 logója
    Csatlakozott
    09-05-31
    Hely
    Debrecen
    Hozzászólás
    1.205
    Begyűjtött 44 köszönetet
    19 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Nem tudod miért nincs munkád?

    Tegnap kezdtem írni ezt a hozzászólást, de inkább töröltem. Az eredetileg "tervezett" stílusa és hangvétele miatt ugyanis ma magyarázkodnom kellett volna a modiknak (ha egyáltalán lenne módom rá). Most kicsit józanabb fejjel...

    - Mindkét blog írójának azt üzenem remek cikket írtak a semmiről, és ezúton gratulálok. Csak így, a fórumról... többre ugyanis nem tartom az ügyet - viszont itt jó nagy vizet kavart, ezért csak leírom amit gondolok.
    Ezek a misztikus számok... mindig hatással vannak egyesekre (sokakra). A panasz, a botrány, a jó stílus, néhány jó beszólás, aranyköpés, egy-két csúnya szó - ezek mindig kielégítenek bizonyos igényeket. Valamilyen szinten tehát mindkét bejegyzés zseniális - mondanivalójukat tekintve pedig ugyan tartalmaznak részigazságokat - viszont egyik sem más, mint hatásvadász, demagóg álgondolatmenet. Nem felháborít (mert nemigen érdekel), de szúrja a szemem hogy itt ennyien, és ilyen könnyen a hatásuk alá kerültetek. Hát ilyen könnyű ez?

    "Magyarországon 2011-ben ezerrel többen haltak meg bubópestisben, mint tavaly" - ez rossz hír?

    - Ha 2010-ben, és azelőtt a bubópestis-halálozások száma nem változott, vagy kevesebb mértékben változott, akkor rossz hír. Növekedett ugyanis a halálozások száma, és időarányosan gyorsabban növekedett - azaz nagyobb sebességgel.

    - Ha viszont 2010-ben, és az azt megelőző időszakban évente kétezerrel nőtt a halálozások száma, akkor a növekedés csökkent (lassult), tehát a hír kifejezetten jó.

    Részletek nélkül - vagy hamis, hiányos adatokkal - csinálok egy tényből rosszat, vagy jót. Ti pedig megeszitek. Jó étvágyat! Így kell választást is nyerni minálunk kérem.

    Na, akkor ömlesztve:

    Igen, a nők jobban megbecsülik a munkahelyüket, mert kevésbé vállalkozókedvűek, és nagyobb az igényük a biztonságra, önbizalmuk kevesebb a változtatáshoz... némileg hasonló okokból az idősebb korosztály is megbízhatóbb, illetve náluk a karrier építés nem tényező. Ezektől függetlenül viszont természetes, hogy elsősorban fiatalabb, férfi alkalmazottakat keresnek a munkáltatók, mégiscsak kevesebb nyűg van velük. De azért nem fog tönkretenni egy működő vállalkozást néhány idősebb, vagy nőnemű dolgozó.

    Igen, az adózási és járulékfizetési rendszer elég gáz. Krvanehéz legálisan vállalkozni, ezért mindenki ügyeskedik (szépen fogalmaztam). Meg kell lincselni a felelősöket, és hangot is kell adni annak, ha elégedettek vagyunk. Lehet hogy egy blogbejegyzéssel kezdődik el éppen valami :-) Ugyanakkor illik megoldást is mellékelni egy problémafelvetéshez - bár az már inkább tanulmány, és nem nyafogás. A befizetett adó ugyanis kevés. A rendszer - ma, a válságban különösen - igazságtalan, és nem kifejezetten kedvez a vállalkozó szellemű bloggereknek. Talán a hozzáértők tudnak mit kezdeni (például üzletemberek, szakemberek), és talán ők tisztában vannak a számokkal. Érzésem szerint egy üzleti terv ennél bonyolultabb...

    Igen, egy nooormális piacgazdaság valóban nem úgy működik hogy a vevő ahhoz megy, aki 10 Ft-tal olcsóbban adja a portékáját. Most viszont a piacgazdaságtan könyvekkel fűteni a legjobb. Aki csinál is valamit ebben a mesés országban (ebben a remek helyzetben), az tudja, hogy manapság pontosan így működik. Aki 100.000 Ft-ot fizet tanácsokért óránként az pedig ***** (*HAL). Ha kicsit is tisztában lenne vele hogy mi történik körülötte, akkor tudná, hogy a helyes út most a spórolás. A válságot ugyanis alulról lehet kezelni, és amíg fel nem töltjük a bankokat lóvéval, addig lófsz lesz itt, nem hitel. Mostanában érdemes lesz azoknak is legondolkodni, akik saját, webes pozicionálásuk közben a garázsirodáktól való félelmükben össze méltóztatták hasonlítani magukat a kisebb, kezdő vállalkozásokkal, hogy valakitől különbek legyenek.

    Bocs fiúk, de az eddig a magyar webre hányt "szupi-marketing" elég gyalázatos (nem tudom kinek a műve, ezért az egész "szakmához" szól). Lehet hogy csak egy fordítási hiba (lol) miatt, vagy lehet hogy félre értettetek valamit, de ez így nem fog menni.

    Tessék értéket produkálni.

    ---

    Csippantom ezt a fórumot, és minden tagot. Jó látni hogy így pörög :-)

    Béke



  5. #15
    Bölcs repjegyutazas logója
    Csatlakozott
    11-03-27
    Hely
    Győr
    Hozzászólás
    838
    Begyűjtött 277 köszönetet
    191 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Nem tudod miért nincs munkád?

    Idézet HAL9000 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Ha kicsit is tisztában lenne vele hogy mi történik körülötte, akkor tudná, hogy a helyes út most a spórolás. A válságot ugyanis alulról lehet kezelni, és amíg fel nem töltjük a bankokat lóvéval, addig lófsz lesz itt, nem hitel.
    Ahogyan írtad is, a spórolás, a vegetálás idejét éljük. A kérdés csak az, hogy meddig tart a vegetálás? Mikor indul be a gazdaság, és mikorra lehet mondjuk kicsit hosszabb távra is tervezni? Véleményem szerint sokáig fogunk még spórolni, főleg ha a nagy gazdasági guruk által felvázolt rosszabb scenario fog beigazolódni. Jelen pillanatban 6%-on van az éves jegybanki alapkamat, amire rövid távon semmilyen esély sincsen, hogy csökkenjen. Erre még rápakolják a bankok a sápjukat. Ezt egy KKV elég nehezen tudja kitermelni. Ha szerencséje van, akkor megcsíp egy pályázatot, és nyer valamennyi vissza nem térítendő hitelt.

    Itt a baj az, hogy a kisvállalkozások, már a járulékok kitermelésért küszködnek, hogy a céget fen tudják tartani.

    Most az jár jól, akinek kápéje van (megrendelő). Az nem hogy alkudni tud, hanem válogatni a különböző jobbnál-jobb ajánlatok között.

    Megéltük azt, hogy szar melót már nem igen lehet csinálni. A megrendelő megköveteli a minőséget.

    Ahogyan írtad értéket kell produkálni.

    Egyébként én is mint te, a 35. életévemet taposom. Ha anno nem oroszt tanultam volna, és még fiatalabb is lennék, valószínű, hogy nyugatabbra próbálkoznék.

    Amit viszont nagyon utálok, hogy elkezdtek szaporodni azok a marketing guruk akik 1 oldalas honlapjaikkal osztják az észt. Kimondottan a legnehezebb sorsú KKV szektort szemelték ki, akiknek ép elég a bajuk. De nem is írom tovább a gondolataimat, mert abból csak gond lesz.

    És még, hogy az elöző témában írt kommentedre is válaszoljak. Én is voltam 1 évig katona. A legnagyobb hülyeségnek tartom, még ha sok pénzbe is került fenntartani, annak eltörlését. Fél évet simán le tudnának huzni a mai fiatalok. Kicsit másképpen állnának hozzá a dolgokhoz, és szemlélnék a világot.

    Üdv,



  6. #16
    Szerkesztő ervin logója
    Csatlakozott
    10-01-25
    Hozzászólás
    203
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Alapbeállítás re: Nem tudod miért nincs munkád?

    Véleményem szerint Jakab Andor nem egy túlzottan vállalkozó alkat az írásai alapján.

    Miért?
    - külső körülményeket okol azért, amiért nem vág bele, negatív a hozzáállása
    - rögtön 12 embert venne fel, nem tartja be a fokozatosság és az óvatosság elvét, ami nélkül hatalmasat lehet bukni
    - a többi cikkében túl sokat foglalkozik a politikával és olykor túlzottan szofisztikált kifejezéseket használ. Egy vérbeli vállalkozó ilyet nem tesz.
    - egy kezdő cégbe közel 250 eFt nettó kezdő fizetéssel felvenni alkalmazottat hatalmas felelőtlenség. Egyrészt a cégnek nincs akkora neve, hogy a valóban jó emberek jelentkezzenek (azaz nagy az esélye, hogy végül egy potyautast / kevésbé hozzáértőt fog felvenni ekkora pénzért), másrészt első vállalkozásnál még nem fogja tudni kiválasztani a megfelelő kvalitásokkal rendelkező egyént. Vegyen fel inkább 1-2 juniort próbaidőre, tapasztalja ki mit érnek, aztán lehet fejleszteni, fejlődni.
    - az alkalmazottak munkaidejét akarja eladni és nem termékszerű szolgáltatásban vagy havidíjas rendszerben gondolkodik. Ez tipikus önfoglalkoztatói gondolkodás, én még olyan 5 fősnél nagyobb céget nem nagyon láttam, ahol tisztán óradíjból szerettek volna megélni.
    - attól fél, hogy a konkurencia majd lenyomja az áraival, azaz még hírből sem hallott a pozícionálásról és a minőségmenedzsmentről.
    - rögtön 30 milliós adósságba vágná magát, miközben még ki sem próbálta kicsiben, hogy az üzleti koncepció, amit kitalált, működik-e. Hitelt akkor szabad felvenni, ha TAPASZTALATBÓL tudod, hogy képes vagy profitot termelni és a hitel ahhoz segít hozzá, hogy ezt nagyobb volumenben tudd megtenni.

    Én valószínűleg nem vállalnék munkát Andornál, mert nem hiszem, hogy túl stabil munkahely lenne...



  7. #17
    scs
    Vendég

    Alapbeállítás re: Nem tudod miért nincs munkád?

    Idézet repjegyutazas eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Ahogyan írtad is, a spórolás, a vegetálás idejét éljük. A kérdés csak az, hogy meddig tart a vegetálás? Mikor indul be a gazdaság, és mikorra lehet mondjuk kicsit hosszabb távra is tervezni?
    A vegetálás addig fog szerintem tartani, amíg mindenki várja, hogy vége legyen. Amint elkezd az emberek többsége a vegetálásról és túlélésről a termelésre és a befektetésre változtatni, a azonnal javulni fog a helyzet.
    Ha várunk és megpróbálunk túlélni, azzal az lesz a végeredmény, hogy idővel szépen lassan elfogynak a tartalékok, és tönkremegy az ember. Új dolgokra, új megoldásokra, befektetésekre és ötletekre van szükség, olyanra, ami szakít az eddig bevett dolgokkal. Szerintem.



  8. #18
    Szerkesztő ervin logója
    Csatlakozott
    10-01-25
    Hozzászólás
    203
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Alapbeállítás re: Nem tudod miért nincs munkád?

    Idézet scs eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    A vegetálás addig fog szerintem tartani, amíg mindenki várja, hogy vége legyen. Amint elkezd az emberek többsége a vegetálásról és túlélésről a termelésre és a befektetésre változtatni, a azonnal javulni fog a helyzet.
    Ha várunk és megpróbálunk túlélni, azzal az lesz a végeredmény, hogy idővel szépen lassan elfogynak a tartalékok, és tönkremegy az ember. Új dolgokra, új megoldásokra, befektetésekre és ötletekre van szükség, olyanra, ami szakít az eddig bevett dolgokkal. Szerintem.
    Erről van szó: ha épp kevés a megrendelés és emiatt megnőtt a szabadidőd, ne az Eszmeraldát nézd a tévében, hanem fejlessz!!!

    Nekem - perverz módon - tetszik is a nyári uborkaszezon, hiszen olyan dolgokat tudok létrehozni, amilyenekre a tavaszi hajtásban nem volt egyszerűen időm.



  9. #19
    Chrome Ball Netallica logója
    Csatlakozott
    07-10-10
    Hely
    Győr
    Hozzászólás
    1.503
    Begyűjtött 44 köszönetet
    21 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Nem tudod miért nincs munkád?

    Mind a két cikkben van igazság és demagóg ferdítés is. Igazából nem is lehet általánosságban megírni a nagy igazságot, mert ahány cég, ahány cégvezető annyi megoldás létezik szinte minden területén a vállalkozásnak.

    Pár dolog viszont szemet szúrt, és nyilván sokan nem fogtok egyetérteni vele, de nagyon látszik, hogy az illető fővárosi. Ugyanis Budapesten kívül a nettó 200 feletti, sima alkalmazotti fizetés ritka mint a fehér holló. Még a fejlettebb megyei városokban is a nagy átlag ha 120-130 körül keres nettóban akkor elmondhatja, hogy jól keres.

    A másik amit Ervin is írt. Miért kellene az alkalmazott órabérével számolni a bevételt? Ilyen csak a szolgáltató iparban van, de jelenleg itthon még nem az a vezető a vállalkozások között. Ha valódi termelés, vagy gyártás van a cégben akkor teljesen más az asszony fekvése.

    Viszont a mondanivalóval, a lényeggel teljesen egyet tudok érteni. Annyira magasak itthon a járulékos költségek és adók (hiszen a cikk ki sem tért az osztalékra, az elvárt adókra, a szakképzési hozzájárulásra és további társaira), hogy a legtöbb vállalkozó nem azért nem vesz fel alkalmazottat mert nem tudná megfizetni, hanem azért mert az államot nem tudná megfizetni.

    S nem hiszek a spórolásban sem, a gazdaság akkor fog helyre állni ha csökkennek az adók, megindul a vásárlási kedv, beindulnak a fejlesztések és így tovább. Kicsit egy ördögi kör ez, amíg nem vásárolnak az emberek, addig kevesebb a termelés, kevesebbet keresnek amiből vásárolhatnának.

    Egyébként abszolút nem bántásból, vagy elítélően mondom, de nagyon látszik a hozzászólásokon, hogy ki lehet vállalkozó és ki alkalmazott. Nincs ezzel baj, csak általában egy alkalmazott nem lát bele teljesen egy cég működésében és eredendően a saját haszna felé érvel, így nem is kaphat teljes képet ezekről.



  10. #20
    Cartman, the Drummer AnagyZ logója
    Csatlakozott
    08-07-31
    Hely
    London - Dunaújváros
    Hozzászólás
    1.695
    Begyűjtött 12 köszönetet
    10 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Nem tudod miért nincs munkád?

    Azon a passzuson el lehet gondolkodni amely a munkáltató feljelentéséről szól. Tudni illik a munkavállalók imádnak a munkaügyi felügyelethez(mf) rohangálni, holott ha követelésük lenne akkor a munkaügyi bírósághoz(mb) mennének. Ugyanis az mf csak egy bosszúhatóság. Ha valakinek jogos követelése, gondja, baja van akkor az mb-hez megy megítélni csak az fog bármit is. Az mf csak a munkáltatót büntetheti de abból se igazsága, se pénze nem lesz a feljelentőnek.



Oldal: 2 / 20 ElsőElső 123412 ... UtolsóUtolsó

A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •