Eredmény: 1 - 2 (2) összesen

Téma: hoteles oldal - hogyan működik?

  1. #1
    Bölcs Baross Ferenc logója
    Csatlakozott
    09-04-06
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    2.208
    Begyűjtött 844 köszönetet
    573 hozzászólásával

    Alapbeállítás hoteles oldal - hogyan működik?

    Felkeresett egy ügyfél, hogy szeretne szállásokat és hoteleket felvonultató oldalt készíttetni (felteszem magyar nyelven). A hoteleknek szokott lenni valami feed-je amiből dinamikusan ki lehet szedni az aktuális ajánlatokat stb., vagy ez kézi frissítéssel szokott menni?

    Az ajánlatkérés hogyan szokott működni? Küld majd a rendszer egy ajánlatkérést (foglalást stb.) a hotelnek, akik visszaírnak az oldalnak egy levelet, amit továbbítunk majd az érdeklődőnek?

    Vagy kb. hogy működik ez az egész dolog?

    Kösz a segítséget.


    Utoljára módosítva: Baross Ferenc által : 2011-11-02 17:40 Oka: pontosítottam

  2. #2
    Törzsvendég nanweb logója
    Csatlakozott
    10-10-27
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    187
    Begyűjtött 19 köszönetet
    14 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: hoteles oldal - hogyan működik?

    Úgy két éve dolgoztam ilyen hotelfoglalós magyar cégnél. A nagy cégek úgy dolgoznak, hogy maga a szálloda tölti fel a te honlapodra az akciókat, a leírásokat, árakat, stb. A foglalás két féle lehet: vagy online, akkor a szálloda közvetlenül kapja meg, te csak egy másolatot kapsz róla, vagy offline (ezek inkább apartmanok, kisebb panziók), ilyenkor te kapod a foglalást és továbbítod. Ami magyar szállodáknál fontos, hogy megkapják a vendégek hitelkártyaszámát a foglaláskor, mert azzal garantálják a foglalást, a panziókat, apartmanokat ez kevésbé érdekli. Kell, hogy legyen az egész honlap mögött egy olyan admin rendszer, ami nyilvántartja a foglalásokat, hogy el lehessen számolni a jutalékot a szállásokkal havonta. Nekünk ez olyan volt, ahol nyilván tudtuk azt is tartani mi történt a foglalással: megérkezett - visszaigazolta a szálloda - elszámolást küldtünk - jutalékot kifizették, vagy épp törölték az egész foglalást.



A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •