Eredmény: 1 - 4 (4) összesen

Téma: Foci adatbázis

  1. #1
    Mentor tibi181818 logója
    Csatlakozott
    08-11-04
    Hozzászólás
    363
    Begyűjtött 11 köszönetet
    10 hozzászólásával

    Felkiáltójel Foci adatbázis

    Sziasztok!

    Egy olyan projekthez kellene nekem segítség, amely foci és hamarosan egyéb sportágak friss infóit szedi össze, leginkább a sérültek, eltiltottak, kezdőcsapatok, a közelmúlt eredményei és az abból kinyerhető legfontosabb statisztikák + egyéb hasznos információk. Ugye ezt jelenleg kézzel szedjük össze nagyobb oldalakról és fordítjuk le, de egyre több és több meccsről számolunk be, illetve szeretnénk beszámolni, így ezt már nem bírjuk, szeretnénk könnyíteni a gyűjtési folyamaton. Jelenleg szöveges formátumban közöljük ezt olvasóinkkal, de nem weboldalon, egyéb felületeken.

    A lényeg, hogy szeretnénk egy olyan adatbázist, ami tartalmazza a klubok adatait, közelmúltbéli eredményeit, a játékosok legfontosabb jellemzőit, frissüljön, hogy ki mikor tud játszani, mikor sérült le, meddig lesz sérült, stb, kezdő 11-eket, ugye a lejátszott meccsek után a játékos lejátszott meccsei mögötti szám automatikusan nőjön eggyel stb. Persze lehet nem megvalósítható minden, de a lényeg, hogy minél egyszerűbben menjen. A forrás teljesen mindegy lenne, csak pontos és megbízható legyen, lehet black illetve white hat is. Ha egyszerű excel táblázatban oldható meg, vagy valaki csak arra tud megoldást, hogy hogyan lehet egy hasonló manuálisan bevitt adatbázist excelben kezelni, minél egyszerűbben, fél-automatizálva szerkeszteni az is jó, ha javascript, vagy php, weboldal szükséges hozzá akkor az is tökéletes. Tehát teljesen mindegy csak minél több infó álljon rendelkezésemre a saját igényeim szerint, megbízható forrásokból (ezeket ugye ismerem), a gyűjtési módszer lényegtelen csak a végeredmény fontos, hogy minél egyszerűbben kezelhető adatbázisom legyen.

    Aki kivitelezné az is írjon legyen szíves, vagy aki látott már hasonlót és van rá ötlete vagy ismer meglévő, akár teljesen más témában, de hasonló elven működő rendszert az is keressen meg. Előre is köszönöm!

    Ha lehet kíméljetek a "nagy fába vágtad a fejszéd", "nem tudod mire vállalkoztál", "meg lehet oldani milliókból", stb. hozzászólásoktól, csakis a témához szorosan kötődő, hasznos kommenteket kérek. Köszönöm!



  2. #2
    Tag
    Csatlakozott
    11-10-28
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    67
    Begyűjtött 2 köszönetet
    2 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Foci adatbázis

    Hello,

    Szerintem ezt a munkát ketté lehetne választani, források megtalálása és az adatok összegyűjtésének leprogramozása.

    Ha te tudsz megbízható forrásokat, amik már neked beváltak eddig, csak automatizálni szeretnéd az adatgyűjtést, abban tudok esetleg segíteni (web scraping).

    Üdv: dubliner



  3. #3
    Törzsvendég jobkereso logója
    Csatlakozott
    12-11-04
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    153
    Begyűjtött 16 köszönetet
    13 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Foci adatbázis

    Szia,
    szerintem is megoldható erre crawler - scraper írása, gondolom itt a forrás oldalak listája előre ismert, tehát lehet rájuk írni egy specifikus kódot ami feldolgozza

    ami kérdésesebb, hogy a kiszedett adatot milyen formában akarod megkapni, pl ha létezik egy weboldal ami ezeket tárolja akkor egyből lehet oda importálni, akár az adatbázisába írni ha az hozzáférhető, vagy oda kell egy REST API ami fogadja

    vagy lehet azt is, hogy a crawler kiköp magából egy szövegfájlt, vagy excelt, vagy egy sql insert-ekből álló szövegfájlt

    üdv
    jobkereso



  4. #4
    Bölcs earnnet logója
    Csatlakozott
    12-08-15
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    1.820
    Begyűjtött 810 köszönetet
    576 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Foci adatbázis

    Szia!

    Van folyamatosan frissülő adatbázisom, tudnék hozzá API-t írni, ahol megkapnád ezeket az adatokat. Privát helyett légyszíves hello [kukac] rapliandras.hu címre. Ott leírom, hogy konkrétan milyen adatokat tudok szolgáltatni. Köszi.



Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •