Oldal: 1 / 16 12311 ... UtolsóUtolsó
Eredmény: 1 - 10 (151) összesen

Téma: linkek eltávolítása

  1. #1
    Bölcs yatoo logója
    Csatlakozott
    09-02-18
    Hozzászólás
    1.842
    Begyűjtött 524 köszönetet
    302 hozzászólásával

    Alapbeállítás linkek eltávolítása

    Szeretném ismét felhozni ezt a témát, mert szembesülnöm kellett azzal a ténnyel, hogy egyes keresőoptimalizálással foglakozó cégek azt kérik az ügyfeleiktől, hogy távolítsák el a linkjeiket az egyedi leírást kérő katalógusokból!

    Mivel azok a cég tulajdonosok akik megbíznak keresőoptimalizáló cégeket a weboldaluk optimalizálásával, nem tudják, hogy ez egy baromság és hogy ezzel tudatosan akarják tönkre tenni a katalógusokat, illetve ezzel a saját linképítési módszerüket akarják erősíteni.

    Természetesen ezzel nem azt akarom mondani, hogy a katalógusok nem kimondottan linképítésre jöttek létre, de egyenlőre azok a katalógus linkek ahol egyedi leírást kérnek a tulajok és még nem lettek kiszedve az indexből, teljesen használható linkeket adnak az oldalaknak.

    Illetve kíváncsi vagyok azoknak a tapasztalataira akik használták a G disavow eszközét, hogy milyen tapasztalataik vannak azután hogy a linkek el lettek távolítva.

    Tudom hogy van már egy ilyen topik, csakhogy azok akiktől azt kérik hogy távolítsanak el linkeket az oldalaikról nem tudják, hogy ezt másképp kell keresni.

    Nem szeretném minősíteni ezt a fajta köpködést ami a magyar piacon zajlik, de részemről mindent el fogok követni azért, hogy az ilyen típusú hazugságok meg legyenek cáfolva a piacon!

    Konkrétan a szóban forgó cég azt állítja a levelében, idézek: "Sajnos több, mint valószínű, hogy nem fogunk tudni előrekerülni a találati listán, amíg ennyi spam link mutat a xyz.xyz-ra (ezekről a linkekről már korábban beszéltünk telefonon), mindenképp el kéne távolítani ezeket a hivatkozásokat."

    És ezzel ismét ott tartunk, hogy egyeseket hitelrontásért be lehet perelni!

    Azonban most nem az én oldalaim vannak felsorolva! :-) de akit érdekel megosztom vele a cég nevét és az oldalakat is!



  2. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

    nanweb (2013-03-24)

  3. #2
    Seo-Titán hunprobalazs logója
    Csatlakozott
    10-05-30
    Hely
    Sin City
    Hozzászólás
    2.177
    Begyűjtött 381 köszönetet
    269 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: linkek eltávolítása

    Pont egy ilyenbe szaladtam bele én is! Innen a fórumról több katalógustulaj is írt nekem, hogy egy keresőoptimalizáló cég (nem nevezem nevén) felszólította őket, hogy 48 órán belül szedjék ki azt a linket, amit én építettem ki nekik anno és hogy engedélyezem-e! Persze megengedtem és ezzel még nem is lett volna gond, de az egész meneten nem tetszett! Másolom a levelet:

    Tisztelt Szolgáltató!



    Cégnév (Adatok)

    Oldaltulajdonos neve (Adatai) _http://domain.tld

    honlap tulajdonos nevében eljárva kérelmezi:

    a _http://katalogus.tld/cimke/valami URL címen elhelyezett

    _http://www.domain.tld honlapra mutató Kulcsszó linkszövegű

    hiperlink és hozzá tartozó leírás 48 órán belüli eltávolítását.



    Indoklás



    A Cégnév (Adatok)

    Oldaltulajdonos (Adatai) _http://domain.tld

    honlap tulajdonosa meghatalmazása alapján jár el.

    A honlap tulajdonosa „Felhasználási feltételek” szabályzatában

    rögzítette webhely használatával kapcsolatos irányelveit, amely

    tartalmazza a terjesztés feltételeit.



    „A _http://domain.tld honlap bármely oldalára, tartalmára

    hivatkozó link elhelyezése illetve a honlap „keretbe” ágyazott

    megjelenítése más üzleti vagy non-profit webhelyen a honlap tulajdonos

    írásos engedélyének birtokában lehetséges, ennek hiányában tilos.”

    Ezzel szolgáltató megsértette a szerzői jogokról szóló 1999. évi

    LXXVI. törvény 23. § (1) bekezdését azzal, hogy Tulajdonos előzetes és

    egyértelmű hozzájárulása hiányában a

    _http://domain.tld/cimke/valami URL címen _http://domain.tld

    honlapjára mutató hiperlinket helyezett el.



    Ezen indoklás alapján kérem a jogsértés megszűntetését, valamint

    írásos visszajelzést az eltávolítás megvalósulásáról. Ellenkező

    esetben a szükséges jogi lépések megtétele elengedhetetlen.



    Kelt: Kövegy, 2013. március 22.
    Cégvezető - Cégnév
    Az egészben az a durva, hogy meggyőződésem a weblapjukra kitett ez irányú szöveg az eltávolítás kérelmezése előtt, közvetlenül került fel ás nyilván nem a katalógusok önszántukból tették fel, hanem az oldaltulajdonos végeztette velem a munkát!

    Amint erről tudomást szereztem, felvette a céggel és az oldaltulajdonossal a kapcsolatot, nem értettem miért nem velem intézték... Sikerült megegyezni velük, 40 perc alatt 140 helyről szedtem ki a linkjüket (ugyanis átküldtek egy listát)...

    Itt a fórumon esett már róla szó, hogy ennek sok értelme nincs, én nem tudom, most majd kiderül! Elvileg így szeretnék megszüntetni a SPAM tevékenységet... Márpedig ezek az esetek szerintem csak egyre gyakoribbak lesznek, mivel egyre több a pingvin által büntetett lapok száma!


    Ha linkmarketing kampányra van szükséged, rám számíthatsz!

  4. #3
    Bölcs T.Gergely logója
    Csatlakozott
    11-05-08
    Hely
    Pest megye
    Hozzászólás
    551
    Begyűjtött 146 köszönetet
    114 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: linkek eltávolítása

    Én nem vagyok jogász, de szerintem egy weboldalra hivatkozó link esetén nem beszélhetünk szerzői jogokról. Ha a linkszöveg a honlapon is megtalálható, akkor lehetséges, de nem erről beszélünk.

    A hivatkozott paragrafus:
    23. §
    (1) A szerző kizárólagos joga, hogy a művét terjessze, és hogy erre másnak engedélyt adjon. Terjesztésnek minősül a mű eredeti példányának vagy többszörözött példányainak a nyilvánosság számára történő hozzáférhetővé tétele forgalomba hozatallal vagy forgalomba hozatalra való felkínálással.

    (2) A terjesztés magában foglalja különösen a műpéldány tulajdonjogának átruházását és a műpéldány bérbeadását, valamint a műpéldánynak az országba forgalomba hozatali céllal történő behozatalát. A terjesztés jogának megsértését jelenti a mű jogsértéssel előállott példányának kereskedelmi céllal történő birtoklása is, ha a birtokos tudja vagy neki az adott helyzetben általában elvárható gondosság mellett tudnia kellene, hogy a példány jogsértéssel állt elő.

    (3) A terjesztés joga kiterjed a mű egyes példányainak a nyilvánosság részére történő haszonkölcsönbe adására is. A hangfelvételben foglalt művek szerzői e jogukat a 78. § (2) bekezdésének megfelelően gyakorolhatják. A filmalkotások szerzői e jogukat szintén csak közös jogkezelés útján gyakorolhatják, díjukról csak a felosztás időpontját követő hatállyal, a rájuk jutó összeg erejéig mondhatnak le.

    (4) A bérbeadással történő terjesztés joga az építészet, az iparművészet és az ipari tervezőművészet körében csak a tervekre vonatkozik.

    (5) Ha a műpéldányt a jogosult vagy az ő kifejezett hozzájárulásával másvalaki adásvétellel vagy a tulajdonjog más módon történő átruházásával az Európai Gazdasági Térségben forgalomba hozta, a terjesztés joga az így forgalomba hozott műpéldány tekintetében – a bérbeadás, a haszonkölcsönbe adás és a behozatal joga kivételével – a továbbiakban nem gyakorolható.

    (6) Ha a szerző a filmalkotásra vagy a hangfelvételben foglalt műre vonatkozó bérbeadási jogát a film vagy a hangfelvétel előállítójára ruházta, vagy egyébként engedélyezte számára e jog gyakorlását, a mű bérbeadással történő terjesztése ellenében továbbra is megfelelő díjazást követelhet a film vagy a hangfelvétel előállítójától. E díjról a szerző nem mondhat le, díjigényét azonban csak közös jogkezelő szervezet útján érvényesítheti.

    (7)
    23/A. §
    (1) A nyilvános haszonkölcsönzést végző könyvtárakban haszonkölcsönzés útján terjesztett irodalmi művek és kottában rögzített zeneművek szerzőit a haszonkölcsönbe adásra tekintettel megfelelő díjazás illeti meg.

    (2) A díjat a közös jogkezelő szervezet az évenként megállapított jogdíjközleményében, a kultúráért felelős miniszter (e § alkalmazásában a továbbiakban: miniszter) által felügyelt költségvetési fejezetben külön törvényi soron meghatározott összeg keretén belül állapítja meg.

    (3) A szerzők díjigényüket csak közös jogkezelő szervezetük útján érvényesíthetik, díjukról csak a felosztás időpontját követő hatállyal, a rájuk jutó összeg erejéig mondhatnak le.

    (4) Az (1) bekezdésben meghatározott művek példányainak a díj megállapításához és felosztásához szükséges azonosító adatairól és a haszonkölcsönzés céljára való kölcsönbeadásaik számáról a könyvtárak a közös jogkezelő szervezet, valamint a miniszter számára évente, a tárgyévet követő első naptári negyedév végéig adatot szolgáltatnak. A díj megállapításához és felosztásához szükséges adatok, valamint az adatszolgáltatásra kötelezett könyvtárak körét külön jogszabály állapítja meg.

    (5) A díjat a kölcsönbeadások száma alapján kell felosztani; a díj a tárgyévet követő harmadik naptári negyedév első napján esedékes.
    A linkkatalógusok nem terjesztik a honlaptulajdonosok művét. Linkkel hivatkoznak az oldalra. Hol itt az összefüggés?


    Utoljára módosítva: T.Gergely által : 2013-03-24 18:19

  5. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

    yatoo (2013-03-24)

  6. #4
    scs
    Vendég

    Alapbeállítás re: linkek eltávolítása

    Én azt csinálnám a helyedben ilyenkor, hogy leszedném a linkjét, hiszen kérése számunkra parancs.
    Majd a linkje helyett beraknám az egyik konkurenciájának a linkjét, ugyanoda, ugyanúgy (vagy csak sima domaint linkelve), és ezt a tényt tudatnám is vele.
    Esetleg meg lehet kérdezni még a csere előtt, hogy ebben a formában jó lesz-e így neki.

    A katalógusnak ezzel nem fogsz különösebben ártani. Minden weboldalnál vannak néha változások, megszűnt vagy átalakult tartalmak. Pár ilyen link kicserélése nem szabad, hogy gondot okozzon nekik. A megírt tartalom megmarad, csak a linkelt oldal lesz másik.



  7. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

    Geri (2013-03-25)

  8. #5
    'Say Hello To My Little Friend'
    Csatlakozott
    10-04-13
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    2.784
    Begyűjtött 863 köszönetet
    659 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: linkek eltávolítása

    Vagy egyszerűen kiszeded a linket, de a tartalmat meghagyod. Nem is kell a konkurenciát meglinkelni, Neked így is jó.



  9. #6
    Seo-Titán hunprobalazs logója
    Csatlakozott
    10-05-30
    Hely
    Sin City
    Hozzászólás
    2.177
    Begyűjtött 381 köszönetet
    269 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: linkek eltávolítása

    @scs: Én is gondoltam erre az eshetőségre, de attól féltem, hogy akkor meg jön a konkurencia és azzal vádol, hogy negatív seo... És hogy meg sem bíztak engem linképítéssel, mégis azt látják, hogy abból a katalógusból kapnak linket és én építettem ki nekik (mert látják ott a nevem). Persze ez az eshetőség akkor áll fenn, ha hátrasorolódik az oldal! 1-2 ilyen esetben még okés, de ha hazavágta az eredeti oldalt, akkor a konkurenciának is fájhat tőle a feje, szóval sehogy sem szerencsés... Wordpress katalógusoknál elég volt a linkeket eltávolítani és frissíteni a bejegyzés állapotát, drupal motorral rendelkezők ugye sírnak, hogy töltsd ki az űrlap azon elemét, ahova a domain-t írod! Ott többnyire törölnöm kellett...



  10. #7
    Bölcs Botond logója
    Csatlakozott
    08-05-15
    Hozzászólás
    1.054
    Begyűjtött 47 köszönetet
    36 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: linkek eltávolítása

    Szerintem a Google nem veszi rossz néven ha a régi url helyett megadod a katalógus kezdőoldalát, anchornak pedig mondjuk azt, hogy "vissza a kezdőoldalra". (vagy az adott bejegyzés kategóriájára is lehet hivatkozni)



  11. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

    hunprobalazs (2013-03-24)

  12. #8
    scs
    Vendég

    Alapbeállítás re: linkek eltávolítása

    Idézet hunprobalazs eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    @scs: Én is gondoltam erre az eshetőségre, de attól féltem, hogy akkor meg jön a konkurencia és azzal vádol, hogy negatív seo... (...) Wordpress katalógusoknál elég volt a linkeket eltávolítani és frissíteni a bejegyzés állapotát, drupal motorral rendelkezők ugye sírnak, hogy töltsd ki az űrlap azon elemét, ahova a domain-t írod! Ott többnyire törölnöm kellett...
    - A saját weblapodra azt írsz ki, amit csak szeretnél. Nem gondolom, hogy sok közül lenne hozzá. Max. szólnak, ha nem jó nekik.
    - A domain helyére ha nagyon nincs más, és muszáj valamit berakni, akkor rakd be a google találati listáját, ami arra a kulcsszóra vonatkozik. Még releváns is vele.



  13. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

    hunprobalazs (2013-03-24)

  14. #9
    Törzsvendég jobkereso logója
    Csatlakozott
    12-11-04
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    153
    Begyűjtött 16 köszönetet
    13 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: linkek eltávolítása

    szerintem sem, eleve életszerűtlen az, hogy majd írásos engedélyt fognak kérni a névtelenül fórumozó emberek azért hogy egy cég honlapját linkeljék, akár azért hogy jó vagy épp rosszat írjanak róla

    szerintem a törvény szövege egyáltalán nem vonatkozik linkekre, nem is tartalmaz ilyen kifejezést, a hozzá legközelebb álló rész a műsorszórásra vonatkozó, de az a logikus álláspont, hogy a műsorszórást a szerző már megvalósította azzal hogy feltette a tartalmat egy jelszóval nem korlátozott weboldalra

    a törvényt gyakorlatilag arra az esetre lehetne ráhúzni, ha valaki anyagi ellenszolgáltatás ellenében ad ki linket, ami olyan tartalomra vezet ami egyébként jogvédett



  15. #10
    Törzsvendég jobkereso logója
    Csatlakozott
    12-11-04
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    153
    Begyűjtött 16 köszönetet
    13 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: linkek eltávolítása

    azt megteheted, hogy a már megírt bejegyzés alatt a linket kicseréled egy saját PR cikkes oldaléra, ami mondjuk témába vág, és ezzel nem vész kárba a munka... (gondolom én)



Oldal: 1 / 16 12311 ... UtolsóUtolsó

A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •