Oldal: 1 / 3 123 UtolsóUtolsó
Eredmény: 1 - 10 (22) összesen

Téma: célozzuk meg a nagy hirdetőket!

  1. #1
    Bölcs Baross Ferenc logója
    Csatlakozott
    09-04-06
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    2.208
    Begyűjtött 844 köszönetet
    573 hozzászólásával

    Alapbeállítás célozzuk meg a nagy hirdetőket!

    Többször próbáltam már megközelíteni a nagy, komoly hirdetési hálózatokat, de eddig nem foglalkoztak velem, mert túl kicsi látogatottságot tudok felmutatni.
    Az az elképzelésem támadt, hogy érdemes lenne közösen összehozni egy weboldal-portfóliót, aminek elég magas az összlátogatottsága, hogy felkelthesse a komoly hirdetők figyelmét. Úgy érzem mindenképpen érdemes próbát tenni a dologgal, hiszen akár több nagyságrenddel komolyabb pénzek érhetőek így el.

    Ha van olyan weboldalad, amivel szeretnél részt venni ebben kezdeményezésben, küldd el privátban.
    Feltételek: csak és kizárólag legális tartalmú oldalakat fogadok el (warez, XXX, stb. kizárt), legyen komolyabb látogatottsága (minimum napi 1000), komolyabb mennyiségű és minőségű tartalma, nézzen ki valahogy.

    A dolog menete a következő lenne: összegyűlik egy értékelhető összlátogatottságot felmutató weboldal (ez a lista lehet publikus / nem publikus is, a résztvevőkkel majd eldöntjük). Amikor megvan a kívánt mennyiség, akkor mindenitől kérni fogok egy analytics hozzáférést, átrágom alaposabban az oldalt - ez tekinthető egy másodlagos minőség ellenőrzésnek. A minőség ellenőrzések során fenntartom magamnak a jogot, hogy magyarázat nélkül visszautasítsak egy weboldalt.
    A részt vevő oldalak gazdáival kötök egy szerződést, amely szerint opcióm van a hirdetési felületek kibérlésére (ennek a jogi részét úgy kell kidolgozni, hogy ne lehessen kiskapum arra, hogy behúzok valakiről sok reklámfelületet olcsón). Cégemmel megpróbálom kiadni a portfólióban részt vevő honlapok hirdetési felületeit. A kialkudott árnál valamennyivel kisebb (kb. 10%-al) összegért kibérlem az oldal tulajdonosától a hirdetési felületet. Ez esetben a számla rá vonatkozó részét megmutatom az oldal tulajdonosának, hogy láthassa az eredeti árat. A jutalékom minimum összege 20.000ft (ez azért kell, ha pl. 50.000ért kivesznek egy oldalon 1 hetes próbaidőszakra reklámfelületet, akkor ne kelljen aprópénzért rohangálnom). Számlaképesség kötelező.

    Összegezve:
    -lehetőséged nyílhat sokkal több pénzt keresni az oldaladdal
    -én csak közvetítői jutalékot (kb. 10%) nyerek rajta
    -ez egy terv, részletekben rugalmas vagyok; minden ötletet, javaslatot, buktatót szívesen meghallgatok és várom az érdeklődőket a weboldalaikkal (url + napi látogatottság első körben elég, a második ellenőrzésnél viszont mindenképp tudnom kell, hogy milyen reklámbevételeket tud kitermelni az oldal ) az összes bizalmas adathoz titoktartási szerződést is kötünk



  2. #2
    Bölcs Baross Ferenc logója
    Csatlakozott
    09-04-06
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    2.208
    Begyűjtött 844 köszönetet
    573 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: célozzuk meg a nagy hirdetőket!

    ami eddig felmerült:
    -nem ragaszkodok az anyltics-el, túl bizalmas adat lehet; de valamilyen módon ellenőrizni kell, hogy valódi-e a látogatottság

    - a magam részéről kb. napi 10-es látogatottsággal tudok előrukkolni



  3. #3
    búgócsiga Akka logója
    Csatlakozott
    10-05-06
    Hozzászólás
    3.841
    Begyűjtött 1.442 köszönetet
    741 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: célozzuk meg a nagy hirdetőket!

    Pont tegnap akarta ezt a topicot elindítani, amikor a General-Media portfólióját nézegettem... de mégsem tettem, gondoltam megvárom, amíg mások is nyitnak ilyen irányban. Ment a PM.


    Idézet gazda eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    ami eddig felmerült:
    -nem ragaszkodok az anyltics-el, túl bizalmas adat lehet; de valamilyen módon ellenőrizni kell, hogy valódi-e a látogatottság

    - a magam részéről kb. napi 10-es látogatottsággal tudok előrukkolni




  4. #4
    Mentor
    Csatlakozott
    09-09-11
    Hozzászólás
    301
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Alapbeállítás re: célozzuk meg a nagy hirdetőket!

    Idézet gazda eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    - a magam részéről kb. napi 10-es látogatottsággal tudok előrukkolni

    nem értem: napi 1000-et kérsz. Te meg csak 10-et adsz?
    Hogy van ez?



  5. #5
    Bölcs magic logója
    Csatlakozott
    09-06-01
    Hozzászólás
    1.544
    Begyűjtött 27 köszönetet
    17 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: célozzuk meg a nagy hirdetőket!

    Gondolom az napi 10000 akart lenni



  6. #6
    Bölcs
    Csatlakozott
    07-08-28
    Hozzászólás
    1.030
    Begyűjtött 150 köszönetet
    109 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: célozzuk meg a nagy hirdetőket!

    Mi próbáltunk ilyet. Még úgy semment, igazán, hogy egy tulajdonos kezében volt papiron az összes oldal. (csillagkapu.hu, kepregeny.net, aliensonline.hu, f1fan.hu) igy napi 15-20e -s uniqe látogatottságunk volt, de még a kissebb hállózatok sem kezdtek velünk tárgyalásba.

    Egyébbként pont erre van az adnetwork rendszere, hogy a kissebb, de már értékelhető lapokat össze gyüjtsék, és reklámot közvetitsenek rá. MIvel az Origo Sales House áll mögötte, igy elég jól hoznak reklámokat. A csillagkapu.hu -ra van most élő szerződésünk, kb havi 10e forintot hoz igy az oldal. Adsense-ből nem termelt ennyit.



  7. #7
    Bölcs ARTidas logója
    Csatlakozott
    09-09-15
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    1.465
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Alapbeállítás re: célozzuk meg a nagy hirdetőket!

    @Gazda

    Iszonyatos osszegeket lehetne kiaknazni ha rengeteg kis oldalt osszeszedsz es lepipalod az etarget es tarsait... kemeny munka, de csak egyszer kell felallitani a rendszert ehhez.

    Sajnos akinek van ekkora oldala, az mar vagy rendelkezik szrezodessel, vagy mar tagja ilyen halozatnak. Ez SZERINTEM mar kiaknazott piac.

    Cheers,



  8. #8
    scs
    Vendég

    Alapbeállítás re: célozzuk meg a nagy hirdetőket!

    Az ötlet kiváló! Pár nagyobb problémád lehet ezzel (segítségképpen írom):

    1. Releváns hirdetéseket kell szerezned. Sokat! És temérdek témában. Ami azért nem könnyű, pláne az elején. Még a nagy hálózatok sem mindig tudnak releváns hirdetéseket szerezni. Meg sokszor nem is foglalkoznak vele.

    2. Ahogy néztem, csak fix megjelenés alapján gondolkodsz az árban. Namármost a komolyabb hirdetők meg éppen átkattintás alapján akarnak hirdetni. Ergo vagy elveszted őket, vagy csinálsz egy rendszert, amivel hitelesen tudod mérni az átkatintások számát. Ez ugyebár nem könnyű, mert a hirdető és a médiatulaj is el kell, hogy fogadja.
    Ebben esetleg a gugli DFP-je (vagy egy ehhez hasonló rendszer) lehet megoldás, ami alapvetően pont erre van kitalálva, és még el is fogadják a népek. A baj csak az vele, hogy annyira nehéz ráébredni, hogy hogyan kell használni, hogy arra egy átlag honlaptulaj a büdös életben nem jön rá. nem fog eljutni odáig, hogy le tudja kérni a honlapra beillesztendő kódot.


    Amibe viszont belekapaszkodhatsz és reményt adhat:

    1. A releváns hirdetések megjelenítése.
    A nagy cégek vagy nem akarnak, vagy nem tudnak ilyet szerezni az oldalakra. (Nézd csak meg a legtöbb ilyet.) Sokszor tök irreleváns a legtöbbnek a hirdetése. Azt meg aztán nem mindig van értelme kipakolni. Mert egyrészt helyet foglal, lassítja az oldalt, kattintani pedig a kutya sem fog rá, stb. (A hirdetőnek meg egyébként éppen ezért jó, mert kint van a bazi nagy bannere, ott van szem előtt, de mégsem kattint senki. Csak látja! Tehát reklámozza magát, de mégsem kell fizetnie érte. Ezért is hirdetnek csak átkattintás alapján. Piszok ritka az, ha máshogy fizet, mert így éri meg neki a legjobban.)
    A nagyok meg nem erőlködnek azon, hogy egy alsó-középkategóriás honlap (látogatottságban) releváns hirdetést kapjon. Mert egyszerűen nekik sem éri meg a ráfordított idő. Nem fog egy kisebb, bútorokkal foglalkozó oldalra bútoros hirdetőt szerezni, hanem helyette feltolja oda az egyéb kategóriába eső bannereket (decemberben a biztosítást, néha a hiteleset, stb.), osz jóidő. nem szöszmötöl az apróságokkkal, azok neki mindig a "futottak még" kategória, ahol el lehet sütni még pár száz kattintást.
    Ha neked sikerül releváns hirdetéseket szerezned egy-egy oldalhoz, már fél siker.
    Elméletileg egyébként lehet. De nagyon sok munka, és szerintem a 10% részesedés nem fogja fedezni azt, hogy felkeresgess potenciális hirdetőket egyesével. Gyakorlatilag neked kéne betöltened azt az űrt, amit a nagyoknak már nem éri meg megcsinálni (a szöszmötölés részét a kicsikkel). De remélem nem lesz igazam és sikerül megcsinálnod.
    Ha meg sikerül rávenned őket a fix kihelyezésre avagy az oldalletöltésenkénti fizetésre (a kisebbeknél lehetséges, de a közepes/nagy komolyabb cégeknél kizárt - lásd amit fentebb írtam), akkor te vagy a nyerő.

    Én csak sok sikert tudok hozzá kívánni. Mert szerintem egy bazi nagy kiaknázatlan lehetőség van a gugli meg a nagy saleshouse cégek között félúton. A kicsik a guglit használják, a nagyok meg a guglit meg a nagy saleshouse-okat. De középtájon van egy réteg, akinek bizony a gugli mellett elkéne az is, hogy releváns oldalon hirdethessen bannerrel, akármivel. És vannak középtájon olyan weboldalak is, akiknek meg kéne releváns hirdető, mert a gugli azért olyan sokat nem hoz be, máshogy meg nem kap releváns bannert.
    Szerintem.

    Szóval sok siker hozzá!

    Update: Ami eszembe jutott: egy javaslat.
    Szerintem kezd úgy, hogy először mindig csak egy-egy témában csinálod és ott vadászod össze a hirdetőket és a weboldalakat. Teszem azt mézeskalács téma: felkeresed a sok mézeskalácsos oldalt, majd a sok mézeskalácsos hirdetőt, akiknek már mutatod a sok releváns hirdetési lehetőséget.
    Ha a mézeskalács téma megvan, mehetsz a kakasosnyalókára, stb. Így nem lesz az, hogy akit felkeresel, nem talál magának releváns témájú oldalt, ahol szivesen hirdetne.
    Ha így csinálod, talán bejöhet.


    Utoljára módosítva: scs által : 2011-01-18 21:25 Oka: eszembe jutott valami

  9. #9
    ɯopǝǝɹɟ Freedom logója
    Csatlakozott
    09-11-02
    Hozzászólás
    5.974
    Begyűjtött 2.174 köszönetet
    1.396 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: célozzuk meg a nagy hirdetőket!

    Ez a kapcsolatok országa. Nem hallottátok még? Csak annyit mondok, NEO, és aki tudja miről beszélek, tudja, aki meg nem, az majd megtudja

    Egészen hihetetlen, de a nagy cégek 99% vagy nem tudja, vagy nem is akarja tudni, mi is zajlik a média piacon. Két-három cég kezében tarja a piac 98%-át, és ennyi.



  10. #10
    ɯopǝǝɹɟ Freedom logója
    Csatlakozott
    09-11-02
    Hozzászólás
    5.974
    Begyűjtött 2.174 köszönetet
    1.396 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: célozzuk meg a nagy hirdetőket!

    Idézet scs eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Az ötlet kiváló!
    Nem értek egyet. Szerintem halva született.



Oldal: 1 / 3 123 UtolsóUtolsó

A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •