Oldal: 1 / 10 123 ... UtolsóUtolsó
Eredmény: 1 - 10 (98) összesen

Téma: Új veszély: kereső dominancia

  1. #1
    a pulykakakas Kvarclovag logója
    Csatlakozott
    10-08-20
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    1.017
    Begyűjtött 8 köszönetet
    8 hozzászólásával

    Alapbeállítás Új veszély: kereső dominancia

    Van ez a remek ötlet, hogy ne egy oldalt futtassunk egy témára, hanem különböző doméneken jó sokat. Akkor ugye nem csak elől lehetünk, hanem minden találat a hozzánk vezet majd. Ha minden igaz, akkor a marketing expón erről előadás is leszen, ami azt jelent, hogy sok kis cég fogja mostanában ezt az utat választani, vagy legalábbis megpróbálni.

    Nyilván ezeket az oldalakat a katalógusokba is be fogják küldeni. Sajnos nem könnyű kibökni őket, sokkal több munkát igényel, mint egy oldal önmagában való elbírálása. Én nem szeretnék ilyen oldalakat támogatni, de könnyen lehet, hogy párnak sikerül átvernie. Az ilyen ajánlások már érkeznek is, és szerintem az expó után ugrásszerűen nőni fog a számuk. (Eljött a domén forgalmazok második aranykora.)

    Ti, hogy viszonyultok hozzá? Foglalkoztok vele? Megpróbáljátok kiszűrni őket? Ha igen, van valami jó és hatásos módszer?



  2. #2
    Tag flippinninja logója
    Csatlakozott
    10-04-29
    Hely
    Dunakeszi
    Hozzászólás
    76
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Új veszély: kereső dominancia

    Szerintem evidens megoldás, hogy sok kisebb, bizonyos kulcsszavakra relevánsabb oldalról például egy webáruházat futtassunk, hiszen a google is így működik.
    Az már más kérdés, hogy mennyire értékeli, ha ugyanarról a webszerverről működtetett oldalak linkelnek egy oldalt.

    Én nem látok semmi rosszat ebben a dologban, de kérlek homályosíts fel, ha az ilyen nemű stratégia valakinek ártó vagy rossz lehet!

    Elég kemény meló lehet egy ilyen dolgot végigvinni, megépíteni több oldalt, megírni a tartalmat mindegyikhez, témaspecifikusan kiépíteni a SEO-t. Aztán ha mondjuk értékesítési oldalra mutatnak, csinálni az értékesítési teendőket.

    Remélem jól értelmeztem amit írtál és témánál vagyok.



  3. #3
    kgc
    kgc nem elérhető
    kgc for president kgc logója
    Csatlakozott
    07-05-01
    Hely
    Ouagadougou...
    Hozzászólás
    2.597
    Begyűjtött 32 köszönetet
    9 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Új veszély: kereső dominancia

    Katalógusok szempontjából tetted fel a kérdést, így én ennek megfelelően válaszolok.

    Katalógus szempontjából a változás annyi lesz, hogy egyre több katalógusgazdának kell majd jól bevált metodikát kidolgoznia a tartalom szűrésére nem csak elfogadáskor hanem visszamenőlegesen is.

    Ez rövid időn belül sokat fog változtatni a katalógusok minőségén és sok manapság népszerű katalógust fog hazavágni.



  4. #4
    SzG
    Vendég

    Alapbeállítás re: Új veszély: kereső dominancia

    Ez már sajnos létező dolog.

    Vannak termékek, meg szolgáltatások amire az első két oldalon ugyanazt a céget lehet megtalálni mindenféle domain, weboldal, meg fantázianév alatt és kínálja ugyanazt. Minél speciálisabb a dolog annál inkább le tudja foglalni a találati listát.

    Nem tudom ezt az átlag felhasználók mennyire látják át, nekem személy szerint nem túl szimpatikus ha én akarok éppen keresni valamit, meg szerintem még rajtam kívül sokakban megvan ez az igény, hogy egy fontosabb dologra több ajánlatot is bekérjenek, több helyen is megnézzék ugyanazt, egy idő után elég antipatikus egy ilyen nyomulás, de valószínűleg kifizetődik.



  5. #5
    Törzsvendég Dorjee logója
    Csatlakozott
    10-12-28
    Hely
    Bp. Zugló
    Hozzászólás
    157
    Begyűjtött 19 köszönetet
    15 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Új veszély: kereső dominancia

    Több oldal, akkor több anyag lesz a katalógusban. Ha egyedi a szöveg, és egyedi a domain és külön tárhelyen is van, akkor szerintem nem baj. Több munka van benne, szövegírás, meg SEO. Jobb üzlet, nem csak a domain regisztrátoroknak.



  6. #6
    a pulykakakas Kvarclovag logója
    Csatlakozott
    10-08-20
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    1.017
    Begyűjtött 8 köszönetet
    8 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Új veszély: kereső dominancia

    flippinninja Abba most ne menjünk bele, hogy kell-e egy terméknek önálló domén. De ez mindegy is, mert amit írsz, ott más a termék. De azért valóban van hasonlóság, hajlik a dolog a kereső dominancia felé, ami arról szól, hogy ugyanazt a szolgáltatást futtasd meg több doménen. A domének akár nem is kapcsolódnak, de ugye a megrendelést mindig te kapod.

    Hogy mi a baj vele?

    Az offline világban ez ugye a kapcsolt vállalkozásnak illetve a kartelezésnek felelne meg kb. Mindkettőre elég szigorú szabályok vonatkoznak.

    Online, meg ugye rossz a vásárlónak, aki elől el van zárva a választék egy része, és nyilván rossz a többi weboldalnak. És mint minden sportszerűtlen viselkedés újabb szabályokat szül, amik mindenki mást is érintenek majd. Az ugye világos, hogy ha az összes versenyző ezzel a taktikával áll fel, akkor elég nagy káosz lesz.

    A kérdésem nem arról szólt, hogy ez helyes vagy nem helyes, eredményes vagy nem eredményes. A véleményem persze a kérdésből kiolvasható. De inkább arra irányult a kérdés, hogy aki szerint ez nem jó, és nem akarja a katalógusaival támogatni, az mit tud tenni?

    Azzal együtt, ha a jó, rossz, eredményes, nem eredményes irányba kanyarodik a társalgás, ám legyen. Arról kell beszélni, ami érdekli a tagokat.


    Utoljára módosítva: Kvarclovag által : 2011-09-13 12:50

  7. #7
    Bölcs
    Csatlakozott
    07-08-28
    Hozzászólás
    1.030
    Begyűjtött 150 köszönetet
    109 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Új veszély: kereső dominancia

    Kvarclovag: Szerintem ennek semmi köze a kartelezéshez, és a kapcsolt vállalkozáshoz sem.
    Nem kartell mert nem több cég megállapodása arról, hogy milyen piaci magatartást folytatnak, hiszen egyetlen cég áll a dolog mögött.
    Nem kapcsolt vállalkozás, mert egy cég van mögötte, ha jogi okokból mégsem, akkor ezek a cégek egymással nem kereskednek, nem szolgáltatnak.

    Ezt az off-line világban úgy kell elképzelni, hogy van egy váci utcai szakasz, ahol van 3 nagyon jó cipőbolt kirakat egymás mellet, mindegyiknél másfajta cipők, és másfajta design. MIndegyiknél van egy ajtó, amin ha belépsz ugyan abba a boltba fogsz bejutni, csak a neked tetsző cipőknél. Igy mint vevő nem igazán érzem magamat átverve.

    Egyébbként az öttlet nem új, már 3-4 éve látni hasonló probálkozásokat, csak mostanában kezdik felkapni, hogy nem megverni kell a konkurenciát, és jobb helyen lenni mint ő, meg jobb szolgáltatást nyújtani, hanem kiszoritani az első oldalról.



  8. #8
    Coolfox zsolti logója
    Csatlakozott
    07-05-04
    Hozzászólás
    712
    Begyűjtött 2 köszönetet
    2 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Új veszély: kereső dominancia

    Mi köze lenne ennek a kartelezéshez? offline világba ez annak felelne meg kb, hogy pl egy cba kis bolt van az egyik utcába, majd mész még 200 métert és hopp megint egy cba kis bolt. Nem tetszik? Nyiss egy boltot a kettő közé.
    Ahol meg első 3-t, vagy mint fentebb írták első 2 oldalt egy cég/ember ural ott elég gyenge lehet a konkurencia. Legalább arra fogja sarkalni az oldal tulajokat, hogy normális oldalt csináljanak és normális seo szakit fogadjanak fel. Ha ez se tetszik akkor ott az adwords. Ez már rég a pénzről szól és nem egy jótékonysági intézmény.

    ui.: tlof is írt egyet.


    Amúgy nem vagyok benne biztos, hogy ez lesz az előadáson, mert nem új, hanem sok éves dolog, amit nagyon sokan csinálnak. Hülyeség lenne újként beharangozni.


    Utoljára módosítva: zsolti által : 2011-09-13 13:05
    FoxWeb.hu Weboldal készítés + Keresőoptimalizálás. Mobilbarát honlapok. | SEO Támogató Weboldalak

  9. #9
    Seo-Titán hunprobalazs logója
    Csatlakozott
    10-05-30
    Hely
    Sin City
    Hozzászólás
    2.177
    Begyűjtött 381 köszönetet
    269 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Új veszély: kereső dominancia

    Én múltkor, pár hete olvastam ezt a vitát a google plus-on...
    Engem is meglepett ez az egész. Kérdésem arra vonatkozna, hogy ez egy "magyar" kezdeményezés, vagy itt az expo-n akarnák népszerűsíteni magyar honban?
    Külföldön működik-e ez, ott milyen a visszhangja? :O Google álláspontja?
    Üdv.: B@l@'zs


    Ha linkmarketing kampányra van szükséged, rám számíthatsz!

  10. #10
    a pulykakakas Kvarclovag logója
    Csatlakozott
    10-08-20
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    1.017
    Begyűjtött 8 köszönetet
    8 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Új veszély: kereső dominancia

    Az offline hasonlatomat hagyjuk, mert félrevisz, ezek szerint.

    Ez a megoldás nem mondom, hogy új, hanem azt, hogy tömeges megjelenése várható. A webáruházak külön termékcsoportokra valóban csinálták, de az picit más, meg volt aki tök ugyanarra a dologra is csinált sok weblapot. Most annyi fog változni, hogy nagyon sokan fogják ezt a webes stratégiát választani. Nem biztos, csak tipp.

    Én nem akarok ilyen oldalakat felvenni, de nincs jó ötletem, hogy ismerem meg őket. Főleg, ha hozzám csak az egyik oldalt ajánlják, a többit meg máshova. Hiszem van bőven katalógus. (Az is lehetne dominancia, de nem az, mert a katalógusok a találati lista hátsóbb régióit kedvelik, szerénységük okán.)



Oldal: 1 / 10 123 ... UtolsóUtolsó

A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •