Oldal: 1 / 2 12 UtolsóUtolsó
Eredmény: 1 - 10 (18) összesen

Téma: Internetes átverés

  1. #1
    Új tag
    Csatlakozott
    11-02-09
    Hozzászólás
    6
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás Internetes átverés

    Nem tudom jó helyre írok-e. A problémám az, hogy egy külföldi oldalon (Innter.net) vásároltam domain címet. Már a a kezdet kezdetétől elég érdekes volt a helyzet mivel a szolgáltatás teljesen használhatatlan volt és kétszer akarták kifizettetni ugyan azt a domain-t 1 hét különbséggel, de akkor sikerült hosszas emailezés után lebeszélni velük. Utána mondhatni minden rendben is volt (igaz nem sok mindenre tudtam használni), de tavaly szeptemberben elkezdtem felszólításokat kapni, hogy van egy ki nem fizetett szolgáltatásom 149EUR tételben. Ezután jött a fekete leves, hogy bannolták az accountomat és ezzel odaveszett a domain név és a valóban megrendelt szolgáltatásom amiből még 2 hónap hátra volt, a domain név most júliusban járna le. A cégről kiderült, hogy Ciprusban van (amúgy német / osztrák cégként van álcázva) és csak egyetlen telefonszám van hozzá ahol az "ügyfélszolgálat" használhatatlan. Ticketet nem tudok nekik írni mivel az accountomba nem tudok belépni. Azóta 3 számlát kaptam egy osztrák behajtó (KMS Inkasso GBH) cégtől 311, 333 és most 356 EUR értékben. Már az elsőnél letiltottam azonnal a bankkártyám és elkezdtem kutakodni jobban. Kiderült, hogy ez (Innter.net) internetes átverésekre "specializálódott" cég és nem egy áldozata van már. Aki kifizette ezt a csekket kapott következő hónapban ismét egyet igaz csak 60EUR-ról, de volt olyan akinek a bankkártya adataival repülőgép jegyet vásároltak Ausztriában. Szerintetek mit tehetnék most? Ha fizetek félek, hogy nem lesz vége, ha pedig nem, jogi következményekkel fenyegetnek.

    Hasonló témák:



  2. #2
    Net vadász nagysanyi logója
    Csatlakozott
    09-04-11
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    483
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Internetes átverés

    Szia!
    Van valami a kezükben, amit te aláírtál, hogy megrendeltél bizonyos szolgáltatást?
    Mert ha nincs, akkor semmi gáz, de azért én elolvasnám a helyedben azt a szerződést, melyet elfogadtál amikor regeltél. Ha nincs semmi olyan benne ami alátámasztaná a követelésüket, akkor tegyél feljelentést a rendörségen.



  3. #3
    ɯopǝǝɹɟ Freedom logója
    Csatlakozott
    09-11-02
    Hozzászólás
    5.974
    Begyűjtött 2.174 köszönetet
    1.396 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Internetes átverés

    A megoldást nem tudom, de máskor ezt az oldalt használd domain regisztrációra.



  4. #4
    'Say Hello To My Little Friend'
    Csatlakozott
    10-11-23
    Hozzászólás
    29
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Internetes átverés

    Nos, a jogi következményektől ne félj addig, amíg nem vállaltál ilyen-olyan dolgokat, kötelezettségeket, amelyeknek nem megfelelve esetleg kötbérrel fenyegethetnek.
    1. dolog: olvasd el a szerződés feltételeit
    2. ha bűnöznek, akkor hagyd a francba, vagy max egy feljelentést tegyél, amit jól alátámasztasz, bár gondolom levannak védve az aszf-jükben
    3. máskor kerüld el az oldalt és légy elővigyázatos, mindig



  5. #5
    Új tag
    Csatlakozott
    11-02-09
    Hozzászólás
    6
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Internetes átverés

    Külföldön már több feljelentés is van ellenük, ha jól tudom, de ahogy látni is lehet még mindig él az oldal. A szolgáltatást amit be akarnak rajtam hajtani nem rendeltem meg, sőt sosem kaptam ilyet szóval nem tudom, hogy lehet pénzt követelni egy dologért ami nem is létezett. Volt pl egy amerikai srác aki még az oldalról sem tudott és kapott egy 470EUR-ós csekket, hogy van egy ki nem fizetett számlája náluk, de olyan is volt aki átrakatta a domainjét más céghez és kapta a csekket pár hónap múlva, a náluk már nem létező domainről. Amúgy a regisztrációs résznél ez kapcsolódna ide:

    (1) Duration, contract obligations:
    Contracts covering domains and hosting services are initially concluded for a period of 12 months. If the contract is not cancelled up to 60 days before the expiration of the 12 month period, the contract is implicitly extended for another 12 months. The settlement of follow-up services which are to be paid in advance takes place immediately and is delivered to the customer exclusively by email. Follow-up invoices are made out approximately 60 days before the next accounting period with the same period in accordance with the initial invoice.

    (4) Delivery conditions, late payment, compensation:
    a) Services are provided on account. The customer only has the right to claim access information and domain registration upon complete settlement of the invoice. The decisive factor is the date of value on a bank account of Innter.Net©. Late payment occurs 30 days after the invoice has been made out. When payment is delayed, Innter.Net© is entitled to terminate the contract extraordinarily and the entire fees for the current contract period fall due for payment immediately. The additional expenditures arising from premature termination of the contract amount to 149.00 Euro including VAT.


    Mivel a domain még bőven 60 napon túl volt így ugye az nem jöhet semmiképp szóba. A szolgáltatásom ami volt mellette még bő két hónapig élt volna mielőtt elkezdődött a hercehurca szóval az is kilőve. Ami pedig a nem is létező szolgáltatást illeti direkt kiemeltem a provided szót, mivel ha nincs nem is tudták szolgáltatni. Értelmezésem szerint így ez sem áll fent.



  6. #6
    scs
    Vendég

    Alapbeállítás re: Internetes átverés

    Hű ez egy érdekes eset.
    Ahogy így olvasom (bár szerény anglis tudásommal elképzelhető, hogy félreértem), de az vagyon írva, hogy:
    "Follow-up invoices are made out approximately 60 days before the next accounting period"
    Ez nálam azt jelenti, hogy a második számlát a következő időszak előtt nagyjából 60 nappal kapod meg. Namármost a közkeletű értelmezés szerint ha egy számlát nem küldesz vissza vagy nem tiltakozol ellene X időn belül, akkor az befogadottnak minősül, ergo ki kell, hogy fizesd a rajta szereplő összeget.
    Ha meg már befogadtad a számlát, akkor a következő időszakot is igénybe vetted a szerződés szerint (max. csak nem fizetted be az árát).
    Fontos itt az "approximately" kifejezés, ami tudomásom szerint azt jelenti, hogy köbö (azaz körülbelül). Szóval magyarán egyszercsak küldik majd a számát a következő turnusról. És ezek szerint küldték is, mert te is írtad, hogy küldtek felszólításokat is neked. Nyilván nem véletlenül.

    Ergo elfogadtál elektronikusan egy szerződést. Igénybe is vetted a szolgáltatást. Az első év lejárta előtt kb. 60 nappal (és ezért fontos az a szó, mivel a leírtak alapján nem kötelező pontosan akkor küldeniük) küldték a következő időszakról a számlát. Te pedig azt nem küldted vissza avagy nem jelezted, hogy nem kéne, ergo a számlán lévő követelés jogossá vált. Viszont ugyan befogadtad a számlát, tehát elismerted a követelést, ugyankkor nem fizettél, így nyilván követelik a pénzt is.
    (A számlabefogadásos dolgot nemzetköziben nem tudom, hogy van pontosan, de kis hazánkban úgy rémlik, hogy így működik.)

    Tehát ha az idézett szerződést aláírtad (teszem azt a honlapjukon elfogadtad, kipipálva azt a picurka jelölőnégyzetet), akkor bizony egyelőre te állsz vesztésre.

    Ugyanakkor azért ne keseredj el.
    - Egyrészt ha már mások is jelentgették fel őket, akkor talán van esély.
    - Másrészt nyilván ezernyi apró kapaszkodó van, amit egy jó ügyvéd simán kimagyaráz.
    - Harmadrészt meg ugye egy küldföldi cég, valószínűleg offshore cég (Ciprus? Mi más lenne? ), tehát jó esély van rá, hogy nem fognak pereskedni. Ha meg mégis, jó esély van arra is, hogy a cég hamarabb megszűnjön, mint hogy egyáltalán eljuss az első tárgyalásig.

    Szóval legközelebb figyelj oda, hogy pontosan mit is írsz alá vagy fogadsz el.


    Utoljára módosítva: scs által : 2011-02-09 23:55

  7. #7
    Bölcs djarni logója
    Csatlakozott
    08-05-08
    Hely
    Székesfehérvár
    Hozzászólás
    5.290
    Begyűjtött 597 köszönetet
    460 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Internetes átverés

    Most nem azért, de mit tudnak tenni, ha nem foglalkozol velük egyáltalán?



  8. #8
    Új tag
    Csatlakozott
    11-02-09
    Hozzászólás
    6
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Internetes átverés

    Úgy elképzelésem sincs, hogy mit tehetnének és arról sem, hogy mit tehetnék én az ügy érdekében. Ha más nem kifizetem és reménykedem, hogy megszabadulok tőlük. Egy pár szösszenet a külföldi fórumokról:

    "I never pay them, they keep sending me letter for 6 months and then just stopped as probably they realize I will never pay them."

    "First, I paid them for domain through credit card and then my credit card was used to buy air tickets in Austria without my knowledge ( I got payment back from my bank after couple of months) then I decided to transfer domain away from them, they refuse to give me key but I retrieve key from registry once domain name transfer to new registrar,

    I thought I am safe and have no concern with Innter.net but after 10 months of domain registration date I have received emails from Innter.Net to pay for domain renewal even domain is not with them???? Now it is more than 1 and half year and Innter.Net is still sending me invoices and asking me to pay and increasing the bill up to Euro 500 now for 1 domain name??"

    "Innter.net did not provide the domain I requested.
    After 10 months they reinvoiced me at a higher price, the domain was still not provided.
    It is clear that Innter.net do not intend to provide domains of this kind. Innter.net main objective appears to be to scam for money by using automatically renewing contracts, keeping their company in Cyprus and using a debt recovery servcice in Austria to pursue people for charges on services which have never been provided."

    "Do yourself a big favour - find a different place to search, register or host a domain, dont use this bunch for anything - you have been warned!!!!
    Ten reasons why not:
    1. You think you have registered a domain with them, you haven't!
    2. They tell you it wasn't successful for some bogus reason.
    3. They wont refund your money.
    4. They hit you with hosting fees for a domain you don't have.
    5. They get rude and quote contract clauses if you complain or request refund.
    6. They offer you a pdf cancellation template that doesnt work and a fax number that isnt acknowledged.
    7. Ten months later they bill you another year for the domain you never had, server charges you have never used, all for double the price.
    8. They are impossible to contact in any normal way (look for an e-mail or phone number on the site - you won't find one).
    9. They eventually hit you with an extraordinary contract cancellation clause and bill you for another 149 euros
    10. They cancel your login and cut you loose..."




  9. #9
    Bölcs
    Csatlakozott
    07-08-28
    Hozzászólás
    1.030
    Begyűjtött 150 köszönetet
    109 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Internetes átverés

    Perelni lehet őket, de a magyar jog szerint nem sok esélyed van. Ugyanis a szerződésben amit elfogadtál, benne van hogy ha felfüggesztik az accountodat akkor 149 Eurot kell fizetned. A felfüggesztésnek nem csak egy oka lehet ha elolvasod a mellékleteket, akkor kikötik, hogy ha sértettél valamilyen belső szabályzatot, akkor is felfüggeszthetnek. Ez igy egy gumi paragrafus, bármikor rádhúzhatják.

    Az hogy nem csinálsz semmit nem jó megoldás. Ilyen esetben ha 8 vagy 14 napon belül nem jelzed, hogy nem szeretnéd kifizetni a számlát, a jog szerint a számlát befogadtad, jogszerünek ismerted el, csak nem fizetted ki. Mivel a céggel van szerződésed, és a szerződésben megjelölt összeget követelik rajtad, igy az első számla kiküldése a cég részéről jogszerü volt. (az más kérdés, hogy etikus-e).

    A cég egyébbként azt használja ki, hogy egy szolgáltatást, terméket mindenki szabadon árahzat be, igy nálla pl nagyon sokba kerül a domain reg, még többe a fenttartás, és sokat kér a domain transferért. is. Ha vagy olyan figyelmetlen, hogy alá irod, akkor igy jártál.

    Gyakorlatilag ne appelálj arra, hogy nem kell fizetned, szerintem irj nekik levelet, amelyben kérsz egy részletes kimutatást, hogy mennyit kell fizetned, és utánna egyenként a sorokat megnézve lehet velük valamilyen egyeségre jutni.

    Cipruson lehet off-shore céget is alapitani, de lehet rendes EU-s adószámmal rendelkező céget is alapitani.



  10. #10
    Új tag
    Csatlakozott
    11-02-09
    Hozzászólás
    6
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Internetes átverés

    "I purchased my business .hk domain from this company just over a year ago. I have tried to cancel the domain name a number of times via their control panel. The issue is that the control panel doesn't accept my login and there is no way to retreive my login details, in fact the button you click to get help with login goes to a few lines telling you to enter your user name and pass word! Yes I know that already!!! You can't even ask them to send your details.
    I have had what they call a proformer invoice demanding payment for the domain that I do not wish to own that I have tried to cancel. Quite frankly as my contract was entered into in the UK they can come and take me to court here, I doubt if the UK court will look very favourably on thier business accumen, especially as I have been unable to cancel a domain I no longer want.
    They have deactivated the domain so as far as I am concerned I didn't request it to be renewed, they don't supply an e-mail contact address and their company seems to have numerous addresses that they work from. Do not touch with a bardge pole!! they are scammers!!"

    "Absolutly terrible! We placed any order for one small business server and 2 domain names to be hosted in the server. The first confirmation email they sent did not work so we had to resubmit the order. Innter have jsut forced us to pay for this transaction twice. WE had no choice to but pay this as they deactivated our server until we made the payement meaning that both sites which were fully up and running and used as online shops could not trade. They do not use common sense, they have no idea of proffessionism and incredibly rude to deal with. If you want to speak to them over the phone, it costs 149 euros for a yearly subscription. What the hell is going on!"

    "Do not use this company innter.net will automatically charge you after 10 months, then hit you with bills of 1000's of euros.
    Even When you call them and email them they say "just pay the bill" very threatening and rude.
    I tried to transfer the domain away, after only 10 months, but as they list themselves as the technical and admin contact - they do not let you .
    DO NOT USE INNTER.NET BEWARE!"

    "Innter.net seemes to be a very cheap Domain hoster. Btu you have to read your contract very carefully. After 10 month you will be recharged for your domain. If you want to leave to another company you will be recharged for this service too. The possibilities in customizing are basics, not more. If you register a domain and wants to change the owner afterward you can't do this of your own. They will recharge you for this service also. The tune in e-mails in case you disagree with something becomes harsh and rude. I used Innter.net as a pure domain service. But happy to leave them. There is more better fish in the pond."

    "Some time ago I start receiving multiple letters (not email) from kms-inkasso.at company, which had an invoice (around 470 Euro) for some domain that I supposedly ordered from innter.net company.

    But I really do not know where they got my information: address, name, and according to what they mistakenly sent me all of those invoices, when you consider that I never ordered anything from innter.net and never been their client.

    By the way, they do not respond to my email with my arguments. They just sending me new invoices."


    És még van kismillió ilyen eset, ha tudnák linkelni tudnák mutatni pár oldalt



Oldal: 1 / 2 12 UtolsóUtolsó

A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •