Oldal: 2 / 2 ElsőElső 12
Eredmény: 11 - 14 (14) összesen

Téma: Webáruház készítés szakkör

  1. #11
    Törzsvendég
    Csatlakozott
    07-11-27
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    194
    Begyűjtött 5 köszönetet
    5 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Webáruház készítés szakkör

    Feri,
    első olvasatra egy kicsit kekeckedésnek éreztem, hogy egy szakkört népszerűsítésére szolgáló témánál ismét felhozod az AdSense hirdetéseket. Időközben rájöttem, hogy ebben az esetben Te gondolkodsz, úgy, ahogy az egy SEO-s szakembertől elvárható. (Minden legyen a helyén. Ne hagyjuk a látogatót elmenni. A oldal megjelenésében legyen professzionális. ….) Egy céges oldalnál mindezek alapkövetelmények.

    Adott oldal esetén én úgy gondolom, hogy szabadon felhasználható módon kitettem kb.660 oldalnyi tananyagot. Mellé tettem egy komplett nyílt forráskódú webáruház motort. Ezek után nem jelent számomra problémát, ha valaki azért nem használja ezeket, mert nem szereti az AdSense hirdetéseket.

    Nem akarom az oldalt minden áron kereső-optimalizálni. Nem akarok mindenki igényeinek megfelelni. (Úgysem menne.) Csupán azt szeretném elérni, hogy a tartalom hibamentes és használható legyen. Ehhez viszont még elég sok a tennivaló.

    A véleményedet köszönöm! Egyszer még lehet, hogy a hasznomra lesz, de most az AdSense hirdetések maradnak.

    Geri,
    köszönöm az ötletet, de a szponzorok megjelenítése most is működik, bár egy kicsit másként. Az általam szerkesztett oldalakra minden évben kiteszem a Fülemüle informatika verseny díjait felajánló cégek logóit, linkjeit. Itt a fórumon és a hxxp://www.tehetseggondozas.hu/ oldalon 4 évre ezek visszakövethetők. A verseny honlapján az is követhető, hogy kinek a díját, melyik versenyző kapta.

    Az idei szponzorok közül kettőről tudom, hogy fórumtag. A Viacom Kft. már 4. éve támogatja a versenyt, Andrea pedig idén először.

    Azt nem tudom, hogy a PCWorld vagy Novell munkatársai, ill. az ISZE tagjai között hány fórumtag van, de páran biztos olvassák.



  2. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

    Geri (2014-02-07)

  3. #12
    Bölcs
    Csatlakozott
    12-08-31
    Hozzászólás
    1.032
    Begyűjtött 351 köszönetet
    239 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Webáruház készítés szakkör

    Letöltöttem... Belenéztem.... Majd újra....
    Nem akarok kötekedni, de szerintem egy magento bemutatásával jobban járnak a tanulók, mert ez például nem követ semmilyen tervezési mintát, illetve egyet a spagettit.

    Például ezzel szerinted mennyi idő betenni egy új sablont? Vagy megvalósítani a többnyelvűsítést, esetleg több féle adót, szállítást, pénznemet? Jó nyilván itt nem egy profi, több évig fejlesztett rendszerről beszélünk. De nem árt ha a tanulók legalább az MVC, OOP fogalmát megismerik.

    Másfelől nem értem a koncepció lényegét.
    A) esett népszerűsíteni szeretnéd a terméked a tanulók körében. Ők tanulás közben rájönnek, hogy ehhez zoknik és megbíznak a későbbi fejlesztésekkel. Járható út, tapasztalatból állítom.

    B) esett, hát más nem jut hirtelen eszembe.



  4. #13
    Törzsvendég
    Csatlakozott
    07-11-27
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    194
    Begyűjtött 5 köszönetet
    5 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Webáruház készítés szakkör

    Karessz,
    a témaindítóból kiderül, hogy a webáruház és a hozzátartozó tananyag oktatáshoz, azon belül középiskolai oktatáshoz készült, 14-18 évesek számára.

    Jellemző módon a meghirdetett szakkörön is többségben vannak a 9. évfolyamos diákok, akik jó esetben Pascal tanulmányaik közepén járnak. A webszerkesztésnek is többnyire csak a kattogós változatával találkoztak.

    Esetükben még nem a többnyelvűsítés okozza a legnagyobb problémát, hanem pl. az hogy a Pascal nyelven megismert for ciklust képesek legyenek a PHP nyelvben is használni. Felismerjék az azonosságokat és a különbségeket a programozási nyelvek között....

    Maga webáruház leginkább motivációs célzattal készült. Valóban egyedi, és inkább a tananyaghoz illeszkedik, az ott bemutatott alapismeretek használatának szemléltetésére szolgál. Ha néhány diáknak megtetszik a webfejlesztés még bőven lesz ideje a programtervezés részleteiben elmélyednie, mielőtt egyáltalán bekerülne egy szakképzési vagy felsőoktatási intézménybe.

    Ha OOP-val indítok, akkor a diákoknak előismeretek híján nagyon távolinak tűnik a cél, és valóban elmegy a kedvük a web programozástól.

    Az általad felsorolt részfeladatok mind megvalósíthatók ennél a webáruháznál is. Kétségtelen, hogy ehhez CSS, HTML, PHP és MySQL ismeretekre van szükség. Ezek nagy része megtalálható a tananyagban. Az oktatás pedig arról szól, hogy a tanuló ne csak a készen kapott szoftvereket telepítse, használja, hanem képes legyen azokat a feladathoz igazítani. Ehhez kap tanári segítséget, de egy kicsit gondolkodnia kell.

    A termék megközelítés azért érdekes, mert a webáruházat GNU General Public License v3 alatt tettem ki az internetre, így ingyenesen használható, módosítható... Nem gondolom, hogy tökéletes, de adott célnak idáig megfelelőnek tűnik. Szabad időmben készült, ami az utóbbi időben egy kicsit korlátozott, de már készül a következő verzió.

    Az általad felvázolt koncepció ebben az esetben igen etikátlan lenne, így nem is merült és nem is merülhet fel. Nem tudom hol szereztél ilyen tapasztalatokat, de bízom benne, hogy nem a közoktatásban.



  5. #14
    Bölcs
    Csatlakozott
    12-08-31
    Hozzászólás
    1.032
    Begyűjtött 351 köszönetet
    239 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Webáruház készítés szakkör

    Félreértettem a dolgot. 6 éve fejlesztek CMS rendszert saját és megrendelői igényekre szabva, így a sajátom az összes eddigi tapasztalatom és felmerült igényt magába kellett hogy zárja, hogy piacképes lehessen. Emiatt másképp mérlegelek más rendszereket.

    Egyébként elnézést a dologért, ebben a formában, ahogy leírtad igazat kell adjak neked, csak ismerek élő ellenpéldát is.


    Utoljára módosítva: Karessz által : 2014-03-04 17:40

Oldal: 2 / 2 ElsőElső 12

A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •