Oldal: 4 / 4 ElsőElső ... 234
Eredmény: 31 - 34 (34) összesen

Téma: Hírek gombnyomásra - Különkiadás hírportál

  1. #31
    Mentor zsoleesz logója
    Csatlakozott
    11-10-06
    Hely
    Nyírbátor
    Hozzászólás
    397
    Begyűjtött 2 köszönetet
    2 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Hírek gombnyomásra - Különkiadás hírportál

    Az a lényeg hogy szépen araszolsz felfelé a találati listán



  2. #32
    scs
    Vendég

    Alapbeállítás re: Hírek gombnyomásra - Különkiadás hírportál

    Idézet Xefande eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    hogy ne támasztaná alá. vacsora után bekapcsoltam a gépet és megtettem szokásos kereséseket, hogy mire hanyadik vagyok... és amikor beírtam, hogy hírek akkor a 3. voltam... mit nem lehet ezen érteni? XD
    Ugyan eszem nincs, mi olyan rohadt vicces ebben, de azért megsúgom, hogy a képeden látszik, hogy Szegedről netezel. Ha kipróbálnád más városokkal is, meglepődnél, hogy más eredményt kapnál, még inkognitó módban is. (Pl. most 5. helyen mutatott téged, amikor átállítottam szegedire magamat, holott alapbeállítással 13. - lásd csatolt kép.) Másrészt pedig mint írtam is, az URL-ben látszik, hogy mire kerestél már rá.
    Attól, hogy sütit meg hasonlókat nem tárol a chrome, attól még látja, hogy miket kerestél korábban, mert ott írja az URL-ben. Elméletben jól hangzik, hogy nincs előzmény, csak a gyakorlatban látszik, hogy eszében nincs alkalmazni. Ezért írtam, hogy a kép nem bizonyít semmit.

    Arról meg ne is beszéljek, hogy épp a gugli sz@rik rá leginkább, hogy a saját böngészőjében te mit állítottál be - legalábbis saját magával kapcsolatban. Hiába állítod be, hogy jelezze, ha valamelyik oldal eltárolja a helyedet - amikor a keresőjében nyomulsz, simán kiírja oldalra a kereső, hogy honnan netezel, viszont a böngészője meg sem nyikkan erre. Hiába nem engeded, hogy az előzményeket kezelje, attól még az URL-ben frankón látni, hogy mikre keretél már rá. Amikor a saját szolgáltatásait használod, akkor kapcsolhatsz te a böngészőjében bármit, nem feltétlen veszi figyelembe, vagy nem teljesen. Ráadásul ő maga írja ki ezt az inkognitó módba váltáskor:
    "Az itt megtekintett oldalak nem jelennek meg böngészési vagy keresési előzményei között, és más nyomokat sem hagynak - például cookie-kat a számítógépen -, miután az összes inkognitóablakot bezárta."
    Tehát amíg be nem zárod az ablakot, addig igencsak sasolgatja, hogy mi is volt az előzményed.
    Eszem nincs, ki volt annak idején az a marha, aki azt gondolta, hogy a G. inkognitó módja megfelelő a hiteles lekérdezésekre, de azt már észrevettem, hogy sokan bedőltek neki, mert úton-útfélen belebotlok.
    Nem volt ám véletlen, hogy a G. megalkotta a Chrome-ot. Pont az volt az oka, hogy trükközhetsz meg állíthatsz te bármit, akkor is eltárol rólad azt, amit éppen akar. Ne Chrome-ot használj, ha hitelesebb találati listát akarsz látni a guglitól. Vannak más böngészők is, amit nem a Google készített.
    Kép:
    Hírek gombnyomásra - Különkiadás hírportál-hirek.jpg



  3. #33
    Bölcs Xefande logója
    Csatlakozott
    08-09-30
    Hozzászólás
    1.625
    Begyűjtött 6 köszönetet
    6 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Hírek gombnyomásra - Különkiadás hírportál

    marha érdekes, hogy szegedre van állítva és most 13. minden böngészőben.
    nem tudom te, hogy látod 5-nek amikor ezen a képen amit csináltál a 15. helyen van XD

    attól, hogy rákerestem az x-faktor , meg a valóvilág meg a kanapé szóra, mi a rákért helyezne a hírek szóra egy teljesen független oldalt? miből gondolná, hogy én azt az oldalt keresem?

    Ezért írtam, hogy a kép nem bizonyít semmit.
    - ki nem f0ssa le , hogy mi mit bizonyít, ki akar itt bármit is bizonyítani, rajtad kívül? menj vissza az időben és tegnap este keress rá bármilyen böngészőben a hírek szóra, és te fogsz meglepődni...

    vagy tőlem aztán újra is telepítheted a gépedet, és rákereshetsz akár "kínából" most is akkor is a 13. helyen és nem az ötödiken :P



  4. #34
    scs
    Vendég

    Alapbeállítás re: Hírek gombnyomásra - Különkiadás hírportál

    1. Bocsi, rossz képet raktam be tegnap. Most lementettem néhányat - ha igényled, berakosgatom.
    - Alapesetben nálam Chrome inkognitóval 13. vagy ha magyar nyelvű oldalként nézlek, avagy ha a saját lakhelyemen vagy BP-en keresztül látom a listát.
    - Ha átváltok Szegedre, akkor most éppen eltűnsz a találati listából, de úgy fullra (sehol nem jelenik meg a hírek kifejezésre az első 6-8 lapozásra - ha kell, berakosgatom az első két oldalról készült 4 képernyőképet, hogy lásd, tényleg nincs sehol). Ez az eset múltkor úgy jelent meg, hogy első oldalas voltál, de csak akkor, ha előtte bementem a honlapodra is (tehát a G. nézte az előzményemet, hiába volt inkognitó). Ha nem mentem be, akkor 15 (ez utóbbi képet raktam be véletlenül az előző hsz-be, pedig nem azt akartam). A lényeg, hogy most Szegeden nézve nem látlak sehol - ha máshonnan nézem, akkor meg igen.
    - Viszont ha Szegeden sasolom és előtte megnyitom az oldaladat, klikkelgetek picit rajta, majd újra rákeresek "Szegeden" a hírek kifejezésre, akkor a semmiből előjössz a 16. helyre (erről is van képem ha kellene). Ergo megintcsak figyeli a G. azt, hogy mit csináltam előtte, meg hogy mit néztem már meg korábban - hiába inkognitó.
    - Viszont a furcsa az egészben az, hogy - mint ahogy asszem egyik fórumtársunk is említette (és őt akartam alátámasztani) - a Szegeddel akárhogyan is nézem, de valahogy bizony kapcsolatban van az oldalad. A logikáját nem értem, hogy miért más, de nálam csak Szeged esetében hoz be ilyen marhaságokat, amit az előző pontokban írtam. Budapest meg más esetében, illetve "Magyar nyelvű oldalak"-nál nem csinál ilyet. Pedig nem vagyok szegedi, nem onnan netezek. Elképzelhető, hogy onnan van sok látogatód és azoknál más a találati lista (inkognitó ellenére is), vagy valami más kapcsolat van benne. De hogy a Szeged nálad más, mint a többi település, az igen valószínű.

    2. Nem bizonygatok igazából semmit. Te jöttél azzal, hogy mit tükröz a statisztikád meg hasonlók. Én csak cáfoltam, meg alátámasztottam az egyik fórumtárs véleményét. Ennyi történt. Legközelebb max. szólj, ha nem akarod, hogy szakmai dolgokról is beszéljük a topikban, és akkor nem írok ide.

    3. Bízom benne, legközelebb azért sikerül némi emberi megnyilvánulást is kihoznod magadból. Én drukkolni fogok hozzá, megígérem.

    4. A 404-el kapcsolatban van egy kisebb hiba az oldaladon. Nem hozza be a 404-et, hanem parse error-t dob helyette.

    Részemről asszem be is fejeztem.



Oldal: 4 / 4 ElsőElső ... 234

A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •