Szavazás eredménye: "Vajon hányan gondolják úgy, hogy az a zenekar komolyzenei zenekar?" (Fejlécképen)

Szavazók
17. Ezen a szavazáson nem szavazhatsz
  • komolyzenei

    11 64,71%
  • nem komolyzenei

    6 35,29%
Oldal: 3 / 4 ElsőElső 1234 UtolsóUtolsó
Eredmény: 21 - 30 (34) összesen

Téma: Régi oldal újradolgozása

  1. #21
    Bölcs djarni logója
    Csatlakozott
    08-05-08
    Hely
    Székesfehérvár
    Hozzászólás
    5.290
    Begyűjtött 597 köszönetet
    460 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Régi oldal újradolgozása

    Idézet tiborg eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    megnéztem az oldalad, sokkal jobb, mint volt. gratulálok.
    Az eddigi nagy cms utálatból nem tudom, hogy lett mégis wp, de én ennek is örülök. hajrá

    Nem tudom, mennyien kattintgatnak reklámra, de ha jól tudom, nálad nem is az a fő cél, javíts ki, ha tévedek. Ha adsensre lenne kihegyezve az oldal, másképp helyezném el a hirdetéseket, de így jó.

    a megtévesztő fejlécképpel én is egyetértek, pedig láttam már zenekart. Nem a zenészeket kell meggyőzni, hanem az átlagos látogatót, aki zeneszolgáltatást fog rendelni. A fejlécben láthatót, vagy hasonlót nem tud rendelni!

    tetszik a főoldal is, de a következőt szerintem javítani kellene:

    "minden zene, zenekar kategórizálva van, megyék szerint is, így könnyen megtalálhatja a megfelelőt. Jelenleg a következő megyékben lehet hirdetni a zenekaroknak:"

    a felsorolást én egymás alá tenném (így szokta meg a szem más oldalakon, így nagyon zsúfolt) és linkekké alakítanám, a könnyebb navigáció érdekében, amit írsz is)
    (pl úgy, mint a főlap tetején a zenei stílusok)

    amit észrevettem még, hogy vannak üres kategóriák, én azokat nem erőltetném. Egy üres még oké lenne, de ha a második is üres, amire meg van az esély, akkor már zárják is az oldalt.

    még 1 dolog: szerintem zavaró, hogy ha választok egy stílust, akkor feldobja a zenekarokat és a zenekar neve ami itt kattintható olyan keretben van, ami másik oldalon nem kattintható. Egy arculati elem vagy legyen mindig kattintható vagy sosem.
    Ha előről jön be a látogató ez nem annyira nagy gond. de ha mélylinkekre érkezik, akkor előbb találkozik a nem kattintható változattal, majd tovább navigál és jobb esetben kiderül, hogy ami nem volt eddig kattintható az fogja elvezetni a keresett zenekarhoz. (megrendelés szempontjából ezzel nem játszanék) legalább legyen aláhúzva, vagy mindig, vagy rámutatásra amelyik link!

    remélem nem olyanokat írtam amiket te magad is tudsz, mert akkor ezzel nem vagy előrébb. tudom, hogy egy oldal soha nincs készen, és az én lapomon még van mit javítani, nagyjából tudom, hogy mit, ezért nem is kérek róla még kritikát.

    üdv

    tibor g

    még annyi, hogy nem tudom, mikor és milyen indíttatásból került ki az oldalra a "Milyen zenekart válasszak" menüpont, és a zeneszolgáltatások.hu -ra a fejlécbe és a a desc-be "a mikor jó egy lakodalom, milyen zenekart válasszak", mert az archive.org-on csak 2007-ből van adat a lapodról (ott ez még nem szerepel), és nem nézegetem naponta az oldalad, de biztosan csak véletlen egybeesés az általam redesignolt lappal való egyezés. ez érdekes.
    ha tévedek, bocs, de nekem gyanus.
    egy főoldali link a tudod hova megnyugtatna...
    Ja ezekre már akartam válaszolni, csak valahogy mindig kimaradt.

    Fejléc marad, ez a sablon, nem igen akarok új képet csinálni. Zavarónak nem nevezném..

    A megyék felsorolása szándékosan van így. Egyrészt mivel legalul van, nagyon kevesen jutnak el oda, hogy elolvassák, mindenkit az oldal elején lévő zenekarok érdekli, és azon belül kattintgatnak. Viszont seo szempontból van értelme, mert szerepel egyszer az oldalon minden megye. Valamint szándékosan nincs meglinkelve se, több okból. Így is sok a link az oldalon, igaz még beleférne a megyék, de minden érték a linkeken oszlik szét, és így nagyobb erőt ad át. Másrészt, pedig, én már előre gondolkodtam, ha authority lesz az oldal (már pedig éppen 1-2 hete az), akkor ne a megyéket linkelje meg a google, hanem a stílusokat.

    Szóval lényegében, amiket írsz, minden szándékos nálam. Aztán ebbe bele köthet akárki, én akarom így!

    Az üres stílusokban részben igazad van. Csak azért hagyom az oldalon, hogy a zenekarok "tudják" miben lehet hírdetni. Pl jön egy rap zenekar az oldalra, és nem látja a rap-et kizárt, hogy hirdessen..

    Egyébként meg lehet találok legalább mindegyik kategóriára legalább egy zenekart, és akko rnem lesz üres..

    Más..

    A nagy gurukat kérdem, seo szempontból még milyen tanácsot tudnak adni

    a következő kifejezésekre sehogy se tudok előrébb jutni már

    zenekar kereső: egy oldal van előttem, első akarok lenni
    zenekarok, zenekar: 4-6, és itt sziklaszilárdan áll, pedig az előttem lévő oldalak nem nagyon vannak megtolva seo szempontból, érdekes..

    Min lehetne még javítani, finomítani?


    Prémium Linképítés - sikerek, kockázatok nélkül - Valódi értékek 10 éve.

  2. #22
    sbs
    sbs nem elérhető
    Google 'n' Roll Man sbs logója
    Csatlakozott
    08-07-03
    Hely
    Tárnok és Budapest
    Hozzászólás
    2.110
    Begyűjtött 3 köszönetet
    3 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Régi oldal újradolgozása

    1. én azért feltennék 8-10 pici képet az aljára a zenekarokról, jól meg ALT-ozva és TITLE-zve.

    A képek amúgy is jól néznek ki.
    Gondoltál már arra, hogy a gugli képkeresőre is optimalizálj egy-két képet?

    pl. van egy oldalam a citadella.ini.hu ami egy motoros találkozó oldala. Nyomtam persze rá képeket is 2 hónapja, és lám, ha a citadella szóra keresel a képkeresőbe megjelennek a motoros képek a 2. oldalon.

    Persze mondhatnád, hogy ez nem releváns, de mégis, mert ha valaki felmegy az oldalra, láthatja, hogy EZ a motorostalálkozó tényleg a citadellán van.



  3. #23
    Bölcs djarni logója
    Csatlakozott
    08-05-08
    Hely
    Székesfehérvár
    Hozzászólás
    5.290
    Begyűjtött 597 köszönetet
    460 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Régi oldal újradolgozása

    1. az nem fogja előrébb hozni a találatok közül..

    Nem szoktam képekre optimalizálni, és nem is akarok erre időt szánni. Ha jól fel van építve egy oldal, automatikusan generálódnak a képek optimalizációja is szerintem

    Továbbá én inkább szövegpárti vagyok, tartalom legyen inkább, mint kép. Természetesen a zenekaroknál elengedhetetlen a képek használata. Hogy őszinte legyek, még soha nem használtam a képkeresőt, most az ötletedre bepillantottam, mi is az Valamire első a tudtomon kívül..

    Egyébként meg hasznosabbnak tartom az alt tag-ba a képen látható személy nevét beírni inkább.



  4. #24
    Bölcs djarni logója
    Csatlakozott
    08-05-08
    Hely
    Székesfehérvár
    Hozzászólás
    5.290
    Begyűjtött 597 köszönetet
    460 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Régi oldal újradolgozása

    Ide írom az észrevételem, hátha valaki hasznosnak tartja. Mivel ennél az oldalnál tapasztaltam.

    Idézet tiborg eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Elve szerintem a linkegység hozza a legkevesebb pénzt, szóval én oda inkább másik google hirdetéstípust tennék, de kíváncsi vagyok a többiek véleményére is. (szerintem az oldal közepén lévő hirdetés több pénzt hozott mint a linkegység, és ez igy is marad bármilyen színűre állítod)
    Erre jó ráfáztam. Minden oldalon kicseréltem a linkegységeket kontextusra. Ez tulajdonképpen 3 nagyobb oldalt jelent. Napi 3-4 dollárom visszaesett 0.5-re. Komolyan, kb 2-3 hétig volt így, és az átlag nem haladja meg a fél dolcsit! Ma visszaállítottam a linkegységeket, azóta kb 5-6 óra telt el, és és már 1.5 dollárnál jár..

    Szóval igenis sokat érnek a linkegységek, legalább is az én esetemben. Tessék megnézni az oldalamat (zenekarok.zeneszolgaltatas.hu), bal oldalt fenn van, és sokat ér.

    lakodalmas-zenekarok.hu: jobb oldalt fenn
    zeneszolgaltatas.hu: bal oldalt fenn

    Mindegyik többszörösen többet ér, mintha kontextus hirdetés lenne!



  5. #25
    Bölcs djarni logója
    Csatlakozott
    08-05-08
    Hely
    Székesfehérvár
    Hozzászólás
    5.290
    Begyűjtött 597 köszönetet
    460 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Régi oldal újradolgozása

    Az oldalamhoz lenne kérdésem.

    zenekarokaz.hu

    Mint látható már egy jól bejáratott oldalról van szó. A kérdésem a következő: középen láthattok pirossal 7 db külső linket (pl vőfélyek, menyasszonyi ruha, stb..), mely minden oldalon látszik, tehát sitewide link, de részben releváns is. Annyit kell még róluk tudni, hogy az a katalógus, amire mutatnak a linkek, szintén visszalinkeli ezt az oldalt site wide linkekkel.

    Az oldal szerintem már kellő bizalommal rendelkezik a google szemében, és jó poziciókban is van, ergo mondhatnám azt is, hogy már "megszokta" azokat a sitewide linkeket, és nem tulajdonít nekik nagy problémát (szerintem)

    Szerintetek, ha azokat leveszem onnan, javulhat a pozicióm egyes kulcsszavakra? Ezt azért tartom érdekes kérdésnek, mert szerintem azért nem lesz semmi változás, mivel "megszokta" azokat a linkeket, és így "fogadja el" az oldalamat.

    Vélemény?



  6. #26
    Törölve
    Vendég

    Alapbeállítás re: Régi oldal újradolgozása

    Idézet djarni eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Az oldalamhoz lenne kérdésem.
    Vélemény?
    Szerintem a Google-nek, - ebből a szempontból -, van egy bizonyos tűrőképessége. De hogy ezt a határt hogy lehet átlépni, vagy elkerülni, nem tudom. Én is jártam hasonló cipőben, de én inkább rátettem a nofollow cimkét, mert így nyugodtabban alszok.
    De minden egyéb esetben, ha azt látod, büntetésbe került a lapod (de nem tudod miért), élből tedd rá a nofollow elemet - majd eztán ezt jelentsd be a Google-nek - felülvizsgálatot kérve.
    Az az igazság, hogy ez egy vékony határ - könnyű érte büntetést kapni - nem jó..., illetve nem érdemes ezzel "szórakozni" - nem érdemes "kóstolgatni" a Google-t, meddig lehet elmenni..., mit visel még el... mert ritkán van belőle visszaút, és tapasztalatom szerint ha van is vissza út, az hosszú időbe fog kerülni.


    Utoljára módosítva: Törölve által : 2009-01-18 15:38

  7. #27
    Bölcs djarni logója
    Csatlakozott
    08-05-08
    Hely
    Székesfehérvár
    Hozzászólás
    5.290
    Begyűjtött 597 köszönetet
    460 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Régi oldal újradolgozása

    Egyetértek..

    Ezért nem is szoktam túlzásba vinni a külső linkeket egy oldalon. De ezt kezdetektől fogva így ismerte meg, így fogadta el, és ezért nem bűntetett soha.

    Minden oldalnál más és máshogy reagál, más a te általad említett "tűréshatár". Ez az oldal van olyan erős, hogy nem bűntet ennyiért. Míg lehet egy másik oldalnál már azt tenné.

    Tehát most nincs semmi problémám ezzel, a kérdés továbbra is az, hogy vajon pozitív változás történne-e ha a jelenlegi linkeket levenném, amiket már "elfogadott", hogy ott vannak..

    Ui.: ja és nem akarok nofollowot, a 7 linket eggyel akarom lecserélni..



  8. #28
    Törölve
    Vendég

    Alapbeállítás re: Régi oldal újradolgozása

    Idézet djarni eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Tehát most nincs semmi problémám ezzel, a kérdés továbbra is az, hogy vajon pozitív változás történne-e ha a jelenlegi linkeket levenném, amiket már "elfogadott", hogy ott vannak
    Amikor én változtattam (vagy levettem, vagy nofollow, ezután semmi nem történt a találati rangsorban).
    Illetve szerintem ennek nem sok köze van a lapod erősségéhez. Sokkal-sokkal nagyobb lapokat lebüntetett már ezért (PR6- PR7-s lapokat, iszonyat sok látogatóval) - szerintem egyszerűen még nem kerültés sorra. De idővel felfigyel rád is a Google. Várd csak ki. Türelem.



  9. #29
    Bölcs djarni logója
    Csatlakozott
    08-05-08
    Hely
    Székesfehérvár
    Hozzászólás
    5.290
    Begyűjtött 597 köszönetet
    460 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Régi oldal újradolgozása

    Ezek szerint mégis lehet pozitív hatása, mégpedig az, hogy nem fog megbüntetni

    Egyébként gondolod, ha 8 hónap alatt nem zavarta a külső linkek, akkor most zavArni fogja? Vagy később még lehet büntetés?

    Egyébként sajnos rengeteg olyan oldallal találkozom az interneten, melyek halomszámra regelnek .hu domaineket erős kulcsszóval, pl lakás. És megveszik az összes megyeszékhelylakas.hu domaint (pl. lakaspecs), és ezt eljátsszák másik kulcsszóval, mondjuk ingatlan, vagy albérlet.. mindegyik város. Namármost ez már kapásból 3x19 oldalt jelent, és meglinkeli az összes oldalon az összes másik oldalt. És mi az eredmény? Találati listán az első helyen az adott város+kulcsszó keresésével.

    Szóval nem értem.. Azokat bünteti, aki odafigyel az apróságokra (mint pl. én vagy te), és azokat nem, akik szarnak bele, és használják még a nem javallt technikákat is?

    Hát hol itt az igazság..

    Szóval visszatérve... így 8 hónap után nem volt semmi, mennyi esélyt adsz %-ban meghatározva arra, hogy előbb-utóbb büntetni fog.. ?

    Tudom, tudom ne alapozzak a véleményedre, de azért mégis kíváncsi vagyok, sok tapasztalatod van már e téren. Aztán majd saját belátásom szerint döntök.. Azt a 7 meglinkelt oldalt piszok mód erősíti a zenekarokaz.hu, hiszen a nagy erejét szépen át is adja nekik.. ezért nem szívesen veszem le azokat, de ha muszáj, akkor igen



  10. #30
    Törölve
    Vendég

    Alapbeállítás re: Régi oldal újradolgozása

    Idézet djarni eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Ezek szerint mégis lehet pozitív hatása, mégpedig az, hogy nem fog megbüntetni
    Én nem ezt mondtam - én nem cseréltem a sitewide linket, hanem levettem-, vagy nofollow. Nem mindegy. Tehát én behúztam a farkam... (anno Stefan ezért jól ki is nevetett, majdhogynem nyuszinak titulált érte), míg te "további manipulálásra" szeretnéd ezt használni.

    És sajnos és sem tudok többet ebben a témában. Egy biztos: valami nem kóser a sitewide linkekkel kapcsolatban, és hihetetlenül ravasz-, az eddigi legravaszabb algoritmus működeti ennek figyelését. Már legalább fél éve próbálok rájönni, hátha kiszúrok benne valami törvényszerűséget, eddig sajnos sikertelenül. Valszeg van benne valami véletlenszámgenerátor is, (pl. a gyanús lapok esetében: egyszer ezt, egyszer azt bünteti - összevissza, rendszertelenül) így csak azt lehet elmondani róla, hogy minden sitewide linkekkel rendelkező lapot "gyanús címkével" lát el a Google, majd egyszercsak jön a lapra a nagy reccs. Hogy a nagy reccsel mire várt eddig, hogy miért akkor, és miért pont őt..., nos, hát ide illesztehették a véletlenszámgenerátort, hogy így nehezítsék meg a SEO-sok munkáját.

    De én ezen mondjuk már túl vagyok (hogy ezen bosszankodjak), van más ezer hasznos módszer a SEO-ban, használom azokat. A sitewide link meg mehet a kukába. Annyit ez nem ér.



A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •