Eredmény: 1 - 2 (2) összesen

Téma: Google web designer

  1. #1
    Szerkesztő 12vereb logója
    Csatlakozott
    10-09-06
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    261
    Begyűjtött 65 köszönetet
    45 hozzászólásával

    Alapbeállítás Google web designer

    Még nem láttam ezt az eszközt külön topicban, csak említésre került a Google hírekben, gondoltam hasznos lesz.
    Szóval nemrégiben indította el a Google a Web Designer nevű offline szerkesztő programját, egyenlőre béta verzióban. Több helyen is olvashattunk már róla, többek közt az ITE is lehozott egy cikket. A projekt hivatalos oldala pedig itt érhető el: https://www.google.com/webdesigner/

    Én letöltöttem, mert bannert akarok készíteni, amire alkalmasnak tűnik. Eddigi tapasztalataim alapján ezt annak tudnám ajánlani, akik valamelyest értenek a sitebuildhez, de elég egy kezdő szintet megütni, és már könnyen megy a dolog. Nem hinném, hogy a szoftver képes lesz teljes értékű website-ok előállítására később, de részfeladatok ellátására biztosan alkalmas lesz, mint a HTML5 animációk legyártása, tehát a sitebuliderek nem lesznek munka nélkül később sem. A kezelőfelülete egyszerű, nekem a korai Macromedia flash szerkesztőire emlékeztet. Mivel béta változat, tartalmazhat hibákat vagy következetlenségeket. Nekem például az volt furcsa, hogy viszonylag kevés (ám de hasznos) funkciókkal rakták tele, amit látsz az van. Nem minden egyértelmű a használatakor, és csak angol nyelven találtam meg. Ha valaki kezelt már layereket timeline-on korábban, annak nem lesz ördöngősség, nekem ezt ki kellett tapasztalnom, mert szigorúan statikus design terveket készítettem, számomra a csúcs a Photoshop CS5.

    Videó segédlet a webdesigner használatához.

    Tapasztalatok, vélemények, viták, kérdések egyaránt hasznosak lehetnek.



  2. #2
    Szerkesztő 12vereb logója
    Csatlakozott
    10-09-06
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    261
    Begyűjtött 65 köszönetet
    45 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Google web designer

    Készítettem bannert vele. Van némi gyermekded egyszerűség a profibb animáció készítő programokhoz képest, tehát sokkal kevesebb (de egyszerűbben használható) lehetőségeket kínál. Ilyen például az, hogy a nem kehet útvonalat megrajzolni a mozdítandó objektumnak, így csak kezdő és végpont között tudom változtatható sebességgörbe alapján elküldeni a layert. Nem változhat közben a szín és a forma sem, max az áttűnést lehet szabályozni a két végpont között.

    Egy hátrányt is észrevettem. Sok banner kezelő felületben nem lehet alkalmazni a legyártott HTML5 file-okat. Ehhez nekem fel kellett tennem az FTP-re, és készítenem kellett egy Iframe-et, és csak ennek a keretnek a scriptjét tudtam elhelyezni a hirdető felületen. Mivel én nem vagyok HTML guru, ezért töprengtem egy kicsit, mire sikerült megjeleníteni a bannert. Ez tehát egy kis probléma, amiért a flash bannerekkel szemben hátrányt szenved. Nyilván később a mobil keresések miatt a flash elemeket tartalmazó oldalak kerülhetnek kicsit háttérbe.

    Volt egy olyan probléma is, ami némileg a szoftver kiforratlanságából is ered, hogy a kész bannert, amelyet a rendszer által még nem publikáltam kimentettem egy másik mappába úgy, hogy az eredeti is megmaradt, innentől semmit sem lehetett vele csinálni. Még egy jelentős hátrány, hogy utólag a munka nem volt már szerkeszthető, tehát újból megnyitva nem enged módosítani. Legalábbis nekem nem sikerült, de nem próbáltam ki minden módot.



A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •