Eredmény: 1 - 7 (7) összesen

Téma: Gmail fülek problémái

  1. #1
    Új tag
    Csatlakozott
    10-02-26
    Hozzászólás
    7
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás Gmail fülek problémái

    Sziasztok,

    A következő problémával fordulnék hozzátok, hátha ki tudunk találni valamilyen megoldást.
    Webáruházat üzemeltetünk, és az áruházból kimenő különböző rendelés állapot változásról szóló értesítő üzeneteket (ha azok gmail-es címekre mennek) máshogy cimkéz a gmail. Valamelyik order státusz "Frissítések" állapotra kerül (ez lenne ugye a jó), de valamelyik státusz üzenet viszont "Promóciók"-ra. Egyik visszaigazoló e-mail sem tartalmaz semmilyen reklámot, csak értesítést a vásárlónak a rendelés állapotáról, illetve a láblécben az elérhetőségeinket, illetve egy linket az áruházra, illetve bizonyos szövegeknél linket a rendelésére.

    Az a gondunk, hogy a "Frissítések" fül alatt a legtöbbször ugyan elolvassák az üzeneteinket, de ha pl. a promóciók fül alá kerül egy fontos e-mail (pl. átvehető a rendelése), azt néha észre sem veszik a vásárlók.

    Kérdésem tehát, hogy az új gmail e-mail szelektációs füleit lehet-e valahogyan SEO-zni (mit változtassunk az e-mailben, hogy mindegyik tranzakciós, rendelés állapot változással kapcsolatos e-mailünk "Frissítések" kategóriát kapjon, netalántán a primary tab-ba kerüljön , de semmiképpen se a promóciók közé. Sajnos a promóciók közé került leveleink sem tartalmaznak semmilyen promóciót, csupán csak egy linket a webáruházra, valamint pl. a futárszolgálatos szállítások tracking number linkjei kerülnek a promóciós e-mailek közé.

    Szintén fontos info: A leveleket a Mandrill segítségével küldjük ki, az SPF és a DKIM is megfelelően van beállítva, a dkim-et is az áruház domainje hitelesíti.

    Más kérdés: Nem tudom van-e jelentősége, de mintha korábban olvastam volna már erről is. A weboldalunk átállt https-re, ha a html levélben https-es linkeket használunk (akár a képek linkelésére, akár külső linkként a webáruházra), annak lesz-e a rendelési állapot változásáról szóló leveleknél, vagy esetleg a hírleveleinknél pozitív vagy negatív hatása?

    Köszönöm előre is.

    Üdv,
    Szilárd



  2. #2
    Bölcs repjegyutazas logója
    Csatlakozott
    11-03-27
    Hely
    Győr
    Hozzászólás
    838
    Begyűjtött 277 köszönetet
    191 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Gmail fülek problémái

    Sziasztok!

    Én ugyan ezzel a problémával szembesülök mint a topik inditó, hogy az emailjeink, amely csak a megrendelés részleteit tartalmazza, a Gmail-ban a "Promóciók" fül alá esik be.

    Ezég kellemetlen, mert sokan hivogatnak minket, hogy nem kapták meg, holott csak a "Promóció" fül alatt kellene keresniük.

    Külön érdekessége az egésznek, hogy soha nem küldtünk ki semmilyen hírlevelet, és semmilyen marketing anyaggal nem próbálkoztunk korábban. Az emailünkben sem található semmilyen reklámra utaló tartalom.

    Valaki esetleg tudja, hogy a Gmail mi alapján dönti el (sorolja be), hogy mi kerüljön a "Promociók" fül alá vagy éppen az "Elsődleges" fül alá?

    Segítségéteket előre is köszönöm!


    Kiegészítés:

    Itt találtam pár ötletet, bár átolvasva, úgyis az algoritmus dönti el, hogy mi hova kerül, de meg lehet beszélni pár ügyféllel, hogy húzza át az elsődleges levelek közé a promóciókból az emailt, és valamelyest az is segít a problémán.

    https://www.salesautopilot.hu/hogyan...odleges-fulre/

    Üdv,


    Utoljára módosítva: repjegyutazas által : 2018-11-22 12:37
    On-site SEO | WooCommerce webáruház | WordPress | Üvegfóliák értékesítése

  3. #3
    Bölcs Pityu logója
    Csatlakozott
    08-07-04
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    1.561
    Begyűjtött 448 köszönetet
    328 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Gmail fülek problémái

    Teljesen random, hogy hova teszi a Gmail a webshop leveleit. Azt vettem észre, hogy ha az árajánlat, ajánlat, leiratkozás, promóciós kód, kupon... ilyesmi szavak szerepelnek az automatikus mailben, akkor 99,9%-os eséllyel a promóciók zsebbe teszi. Szerintem amúgy elég egy céges logós fejléc is. Sőt, jobbat mondok. Olyat is láttam már, hogy az egyik fiókban a promóciók, a másikban az elsődleges levelek közé tette.



  4. #4
    Bölcs Gr3nT logója
    Csatlakozott
    09-04-01
    Hely
    Bp.
    Hozzászólás
    1.357
    Begyűjtött 210 köszönetet
    174 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Gmail fülek problémái

    Biztosan benne van a tartalom is ami miatt oda teszi. De én megnézném a kiküldő címet, spf, domain mindent. Ha lehet smtp-ről menjen stb.
    Ezekből mind-mind következtet és eszerint teszi be.

    Bár jó funkció a külön fülecskézés, bár én az első mozdulattal kikapcsoltam, így nálam csak 1 fiók van továbbra is.



  5. #5
    Adminisztrátor BagiZoli logója
    Csatlakozott
    07-04-26
    Hozzászólás
    3.861
    Begyűjtött 326 köszönetet
    158 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Gmail fülek problémái

    Hát, ha már az SPF/DKIM auth-on is túl vagytok, akkor azért sok mindent megtettetek. Még érdemes lehet egy-két email teszter szolgáltatás megpróbálni, hátha kidob valami triviális hibát. Én ezt szoktam használni https://www.mail-tester.com/

    Amivel viszont még mindenképpen próbálkoznék, az a from: és a subject: header -ök variálás. Állítólag noreply@ ról küldeni levelet nem a legtutibb. Hasonlóan balszerencsés a domain@domain.com-ról.

    Igazából látni kellene a levelet, amit elküldesz.



  6. #6
    Bölcs Pityu logója
    Csatlakozott
    08-07-04
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    1.561
    Begyűjtött 448 köszönetet
    328 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Gmail fülek problémái

    Kb. fél éve teszteltem egy php mail alkalmazást. Az egyik gmail-es címemen az Elsődlegesbe tette a levelet, a másikban a Promóciók közé. Én feladtam, de ha megtalálod a bölcsek kövét, engem is érdekelne a megoldásod.



  7. #7
    Bölcs Baross Ferenc logója
    Csatlakozott
    09-04-06
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    2.208
    Begyűjtött 845 köszönetet
    574 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Gmail fülek problémái

    Saját ajánlatkérő form-omról érkező, important-nak jelölt forrást javarészt elsődlegesbe teszi, de előfordul, hogy spam / promó közé teszi.
    De ha igazi spamot kap ez a form, akkor az 100%-al az elsődlegesbe teszi



Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •