Oldal: 7 / 7 ElsőElső ... 567
Eredmény: 61 - 64 (64) összesen

Téma: Visszaélés: a Domain regisztrátor magának regisztrálta a domaint

  1. #61
    Törzsvendég
    Csatlakozott
    14-08-26
    Hozzászólás
    167
    Begyűjtött 97 köszönetet
    66 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Visszaélés: a Domain regisztrátor magának regisztrálta a domaint

    Én nem rágom a témát, tényszerűen leírtam azt, ami történt abból a célból, hogy esetleg más is tanulhasson belőle. Nincs se harag se semmi, max. megvan a véleményem az ISZT-ről, de ez had legyen már meg, ha nem haragszol. Azért reagálok azokra, amiket írsz, mert rengeteg bennük a féligazság, spekuláció és ferdítés (szerintem). Egy fórum pedig egy jó hely arra, hogy véleményt mondjunk. Amikor ide írsz, akkor az benne van, hogy valaki reagálni fog.

    Tényként állítottál több esetben is dolgokat, amik max. csak részben vagy egyáltalán nem úgy voltak/vannak. Ne vedd zokon, hogyha reagálok.

    - A tanácsodat és idődet már megköszöntem, cserébe kiadtál bizalmas infókat a fórumon, amivel kapcsolatban nem látom, hogy elnézést kértél volna.
    - Szerződést kötni lehet írásban, szóban, de még ráutaló magatartással is. A visszaigazolásban az szerepelt, hogy az igényemet rögzítették a rendszerükbe, így ez egy érvényes szerződés.

    "Amikor felszabadul egy domain név, akkor szabadon regisztrálható. Ha még nem szabadult fel, akkor nem. A szabadulás előtt töltötted az igénylő papírt. Így semmilyen szerződés nem jött létre. Az ISZT jogilag teljesen helyesen járt el."
    - Hol van leírva az ISZT szabályzatában, hogy egy regisztrátor nem vehet fel előre rendelést olyan domainre, ami éppen törlés előtti parkolásban van?

    "Elég nagy baj lenne, ha az ISZT minden ilyen esetben elvenné kapásból a domaint.."
    - Ki kérte, hogy kapásból vegye el a domaint? Az viszont nem kivizsgálás, hogy megkérik a regisztrátort, hogy vizsgálja meg saját magát.

    "Hiszen elég lenne minden regisztrátornak küldenem egy igénylőlapot e-mailben és megszerezhetném jogilag az összes szabaduló domaint, ha valaki visszaírná, hogy a levelem megérkezett."
    - Nem azt írták vissza, hogy levelem megérkezett. Megint ferdítesz, pedig azt állítod, hogy elolvastad a leveleket. Szó szerint idézek "Köszönjük megrendelését a domain nevet rögzítettük rendszerünkbe.". Amennyiben ezt kapod vissza, tárgyban a megrendelt domain nevével, akkor igen, jogilag kérheted a domaint, hogyha azt végül saját maguknak szeretnék megtartani. Mint azt a példa mutatja is. Nem véletlen, hogy visszaléptek a "jogi" vizsgálat előtt.

    "Ha egy domain 2016.06.12 szabadul, akkor hiába adsz le igényt előtte. Ha 2016.06.13. -án adod le és szabad, akkor az igénylésed jogos. Jövőbeni időpontra nem lehet domain regisztrációs szerződést kötni. Ha nincs szerződés, nem illetékes az ISZT."
    - Csak akkor nem köthetek érvényes szerződést, hogyha az törvénybe, rendeletbe stb. ütközik. Van ilyen ISZT szabályzat, ami tiltja, hogy előre kitöltsek domain regisztrációs formot? Ha igen, akkor nyugodtan írd ide, hogy pontosan hol találom, hogy tanuljak valamit.

    "Tanulni viszont csak úgy lehet az esetből, ha minden részlet ismert. Mert elsőre sokan azt gondolhatják, hogy a regisztrátorok lenyúlják a domain neveket. Hogy te kitaláltál egy domaint és hirtelen ugyan azt a domaint regisztrálta a regisztrátor magának. Mert nem ez történt."
    - Lehet, hogy nem ez volt a szándék, de az én nézőpontomból pontosan ez történt.

    "Viszont az igényed eleve semmis, mert a domain foglalt volt az igénylés pillanatában és az is maradt még jópár napig. Persze a port dönthetett volna úgy is, hogy neked adja, ha már a másikat is magának szerezte meg. Nem akarta, mert te a regisztrációs áron akartad a domaint, ő meg keresni akart rajta (gondolom én)."
    - Az, hogy egy regisztrátor mennyit kér egy szolgáltatásért az teljesen mindegy. Itt a szolgáltatás az volt, hogy az előre leadott igénynek megfelelően, a domaint a felszabadulás után regisztrálják. Ezt nem tiltja törvény tudtommal, így miért lenne semmis? Ha van ide vágó jogszabályod akkor lássuk.
    - A Ti saját online domain elkapásos rendszeretekben is pontosan ugyanez a jogi helyzet van. Előre megbízlak, hogy egy domaint annak felszabadulásakor regisztráljátok be részemre. Az, hogy ezt emailben, faxon, online vagy postán teszem, az csak a szerződés formája. Akkor ez is mind semmis, mert nem lehet előre leadni regisztrációs igényt?



  2. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

    Geri (2016-06-09)

  3. #62
    Törzsvendég PT989 logója
    Csatlakozott
    13-05-17
    Hozzászólás
    186
    Begyűjtött 92 köszönetet
    58 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Visszaélés: a Domain regisztrátor magának regisztrálta a domaint

    MrWolf nem akarok belefolyni mélyen az ügybe, csak egy részletre reagálnék: "Az viszont nem kivizsgálás, hogy megkérik a regisztrátort, hogy vizsgálja meg saját magát."
    Saját véleményem szerint sem megfelelő megoldás ugyanakkor a domain regisztrációs szabályzat 8.1. pontja szerint a jogviták általános szabályozása: "A Szabályzatnak való megfeleléssel kapcsolatban a domain-igénylő és a Regisztrátor között keletkezett vita esetén a Regisztrátor, illetve ha a Regisztrátor kéri, a Nyilvántartó álláspontja döntő. Abban az esetben, ha a vita a Regisztrátor és a Nyilvántartó között keletkezik, akkor a Nyilvántartó álláspontja a meghatározó."

    Vagyis első lépés kettőtök vitájában (domain-igénylő és regisztrátor), hogy visszaküld az ISZT a regisztrátorhoz, hogy vizsgálja meg. (Ennek egyik oka lehet a regisztrátor cégen belüli belső hiba amit ilyenkor érdemes lehet az adott cégnek kivizsgálni.)



  4. #63
    Törzsvendég
    Csatlakozott
    14-08-26
    Hozzászólás
    167
    Begyűjtött 97 köszönetet
    66 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Visszaélés: a Domain regisztrátor magának regisztrálta a domaint

    Ezt én értem, de itt a jogvita nem a Szabályzatnak való megfeleléssel volt kapcsolatos, hanem azzal, hogy regisztrátor megszegte-e a domain-igénylővel kötött szerződést, azaz történt-e visszaélés vagy sem. Erre külön nem láttam kitételt a jogviták általános szabályai között, ennek ellenére az ISZT egy gyakorlatilag ide nem illő esetet (a 8.1-et) alkalmazva elutasította a panaszomat. Nyilvánvaló, hogy amennyiben regisztrátor ilyen vonatkozásban érintett a kérdésben, úgy saját magát nem vizsgálhatja.

    Elképzelhető, hogy tévedek, de azt gondolom, hogy ha már van egy felügyeleti szerv, akkor az ilyen eseteket ennél azért mélyebben is meg lehetne vizsgálni. Az is lehet, hogy az ilyen eset egyáltalán nem az ISZT feladatköre. Akkor viszont nem kellett volna állást foglalni, hanem rögtön a TT elé kellett volna küldeni az ügyet.

    Nade, szerintem térjünk nyugovóra ezügyben. Lényeg a lényeg



  5. #64
    ɯopǝǝɹɟ Freedom logója
    Csatlakozott
    09-11-02
    Hozzászólás
    5.974
    Begyűjtött 2.174 köszönetet
    1.396 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Visszaélés: a Domain regisztrátor magának regisztrálta a domaint

    Sima ügy.
    Ti - igénylők -, kutatjátok fel helyettük az ígéretesnek tűnő lejáró domain neveket, a űrlapjuk csak ezt a célt szolgálja. Halandó ember, több százezerrel forinttal, esetleg milliókkal kecsegtető domain neveket nem fogják megkapni. Ne is álmodjatok erről.



Oldal: 7 / 7 ElsőElső ... 567

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •