Eredmény: 1 - 4 (4) összesen

Téma: Meglévő magazin egy kategóriájának átvitele új kulcsszavas domainre

  1. #1
    Bölcs irokob logója
    Csatlakozott
    11-03-23
    Hely
    Far Far Away
    Hozzászólás
    504
    Begyűjtött 113 köszönetet
    96 hozzászólásával

    Alapbeállítás Meglévő magazin egy kategóriájának átvitele új kulcsszavas domainre

    Találtam egy általam erősnek gondolt domain nevet, melyhez folyamatosan bővülő tartalommal is rendelkezem és azt gondolom, hogy nem szabadna kihagynom ezt a lehetőséget, de nem tudom merre induljak el.

    Megpróbálom egy példával leírni az ehhez kapcsolódó ötleteimet és a segítségeteket kérem abban, hogy ti mit tartanátok követendő módszernek az alábbiak közül, illetve minden ötletet szívesen fogadok a témában:

    Tegyük fel, van egy filmes magazin, valamilyenmagazin.hu címmel, melynek egyik kategóriája a filmvigjatekok. A lényeg, hogy a jelenlegi domainnévben nincs kulcsszó! Ennek ellenére elég jól muzsikál a keresőben, különösen a filmvígjátékok kulcsszóra.

    Tegyük fel, meg tudom szerezni a filmvigjatekok.hu domaint. Ti mit tennétek a már meglévő- és az új tartalommal?

    1. Az eredeti domainen lévő tartalom megmarad, de nem kerül bővítésre. A filmvigjatekok kategóriájú cikkek ezentúl mennek az új domain alá, komédia, burleszk, stb. kategóriában. Esetleg a valamilyenmagazin.hu/filmvigjatekok oldalról meglinkeljük az új domaint.

    2. Az eredeti domainen lévő valamilyenmagazin.hu/filmvigjatekok tartalom egy az egyben átmegy az új domain alá 301-es átirányítással és ott folytatódik az új cikkekkel a téma.

    3. Kaptam olyan ötletet, hogy az új domaint regisztráljuk be és 301-el irányítsuk az eredeti valamilyenmagazin.hu/filmvigjatekok címre. (Ennek én sem tudom mi értelme van, hisz nem mutat link az új domainre, azaz nem újraregelt domainnév).

    4. Párhuzamosan működik a kettő. A régi tartalom ott marad ahol van, az új tartalom az új címre kerül mindenféle átirányítást mellőzünk. Mi van, ha RSS-sel (vagy más módon) behúzzuk a valamilyenmagazin.hu/filmvigjatekok címre az új oldalon létrejövő tartalmat? Esetleg nofollow linkkel, forrás megjelöléssel?

    Természetesen nem filmes oldalról van szó és még azt is hozzá teszem, hogy a G.kulcsszótervező szerint az új domainnévre van önálló keresés. (talán a 3. pont így értelmes?)

    Szerinted?


    Az élet nem habos torta - A medve nem játék

  2. #2
    Bölcs DomainFlotta logója
    Csatlakozott
    12-05-20
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    2.859
    Begyűjtött 1.167 köszönetet
    673 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Meglévő magazin egy kategóriájának átvitele új kulcsszavas domainre

    A mostani forgalmat irányítsd át 301 el z új domain névre. Erre találták ki.
    Így minden linkerő átmegy az új domainre


    Stabil növekedési pályára állítanád a vállalkozásod?
    Tartalommarketing a Gyakorlatban Könyv

  3. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

    irokob (2016-06-29)

  4. #3
    Törzsvendég wzol logója
    Csatlakozott
    14-05-31
    Hozzászólás
    118
    Begyűjtött 36 köszönetet
    32 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Meglévő magazin egy kategóriájának átvitele új kulcsszavas domainre

    Amennyire én tudom a domain nevében lévő kulcsszónak egyre kisebb a jelentősége, és én úgy érzem, hogy a leírt verziók mindegyikével legalább annyit vagy még többet vesztesz, mint amit nyernél a kulcsszavas domain miatt. Szóval összefoglalva: én nem lépném meg ezt a bontást.

    Részletekben:

    1. - Bár az új domainen friss, minőségi tartalom lenne, de jó darabig csak te tudsz adni neki linkerőt, ami miatt sokáig nem lesz korrekt forgalma.

    2. - Ekkor a te eredeti oldalad lassan elveszít X% látogatót - pont arra a kulcsszóra, amire írtad, hogy abban jól teljesít -, a 301 pedig ha jól emlékszem csak idővel hozza át az erejét, és közel sem biztos, hogy mindet - tehát szétszedés után a 100-ból így lesz 60 + 30.

    3. - Ezt én sem értem: ha egy új domain, akkor nincs mit onnan átirányítani, technikailag lesz egy új üres oldal, ami rád mutat. Azt nem tudom elképzelni, hogy a tartalom nélküli, egyből átirányító oldalt csak a neve miatt előkelő találatként dobná ki a Google, sőt, abban se vagyok biztos, hogy üresen egyáltalán kiadja-e találatként.

    4. - Ez tűnik a legveszélyesebb megoldásnak: ez gyakorlatilag egy új oldal teljesen duplikált tartalommal, és mivel más nem lesz az új oldalon, ezért azt egyértelműen büntetni fogja a kereső.

    Ez a dolog akkor működhetne, ha tematikában nagyon kilógna a kiszemelt témakör: tehát maradva a filmes példánál az okos G. szereti a tematikában kapcsolódó dolgokat (komplexebb a felhasználói élmény), így a vígjátékokat kiemelni egy filmes oldalról nem szerencsés. Ellenben ha a filmes oldal például projektor hírekkel, tesztekkel, forgalmazással is foglalkozna, akkor már jobban meggondolnám.



  5. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

    irokob (2016-06-29)

  6. #4
    Bölcs djarni logója
    Csatlakozott
    08-05-08
    Hely
    Székesfehérvár
    Hozzászólás
    5.290
    Begyűjtött 597 köszönetet
    460 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Meglévő magazin egy kategóriájának átvitele új kulcsszavas domainre

    Rövid leszek: hülyeség az egész!

    Hosszabban:

    Folytasd azt, amit elkezdtél, jó az úgy. A leírt ötleted semmilyen előnnyel nem fog járni. A felvázolt pontok között pedig vannak olyanok, amikből inkább hátrányod származik, és azt is elrontod, amit eddig hoztál össze.

    Az egésznek akkor lenne értelme, ha teljesen függetlenül nyomatnád mind a 2 domain-en, de azt dupla kapacitással. Ha nem így teszel, akkor az egyik a másik rovására megy, és inkább hátrányosan fog érinteni.

    Üdv.: Arni


    Prémium Linképítés - sikerek, kockázatok nélkül - Valódi értékek 10 éve.

  7. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

    irokob (2016-06-30)

A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •