Szavazás eredménye: Az ember élete bármikor teljesen újratervezhető!

Szavazók
14. Ezen a szavazáson nem szavazhatsz
  • Barmság!

    2 14,29%
  • Van ebben valami!

    7 50,00%
  • Tudom, hogy így van!

    2 14,29%
  • Ha lenne segítségem, sikerülne!

    3 21,43%
Több válaszra voksolható szavazás
Oldal: 1 / 4 123 ... UtolsóUtolsó
Eredmény: 1 - 10 (31) összesen

Téma: Bemutatkozósdi

  1. #1
    Új tag
    Csatlakozott
    09-05-12
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    6
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Felkiáltójel Bemutatkozósdi

    Sziasztok!
    Mindíg izgalmas egy új társasághoz csatlakozni. Új arcok, új ismerősök, új emberek.
    Velem kapcsolatban talán azt érdemes tudni, hogy a társadalom dolgaival foglalkozom, mert ez érdekel igazán. Tudom, hogy széles spektrum ez, de van kapaszkodóm is, ami viszonyítási alapot képez. Látómezőmben van az emberek viselkedése, szokásai, gondolkodása, még inkább az intézményesült dolgok, de leginkább arra fókuszálok, ami nem úgy működik az emberekben, és emberek között, ahogy annak igazából működnie kellene.
    Nem túl szép kifejezés a társadalmi diszfunkció, de a "nem működésnél" talán frappánsabb.
    Hogy konkrét legyek azt is elmondom, hogy a problémafelvetések mellett igazából a megoldásokat keresem, és sok tekintetben sikerrel is járok. Meglehetősen széles körben teszem közzé gondolataim, és mindíg újabb lehetőségeket keresek. Így jutottam el ide is. Sok-sok pozitív visszajelzésem van eddig, remélem, hogy Te is azok közé tartozol, akik megerősítenek engem abban, hogy jó úton járok.
    Csak röviden: Azt veszem észre, hogy sokak kényszerülnek arra, hogy újra kezdjenek valamit.(karrier, házasság, kapcsolat, tanulmányok, stb.) Itt a hangsúly a kényszeren van! Ugyanis egész életünk döntéseink sorozata, és hozadéka is egyben. Az vagy, ott vagy, aki, és ahová eddigi döntéseid hozadékaként lettél, és kerültél. Azt gondolom, hogy ha valaki kicsit szélesebb körben igyekszik a saját életével kapcsolatban gondolkodni, akkor preventív jelleggel mérlegelhet, hogy korábbi döntései vajon a helyes útra terelték-e? Azért preventív, mert ahogyan a múltban gondolkodtál, annak ma van eredménye, így logikus, hogy ahogy ma gondolkodsz, az a közel, és távoli jövőd alapja. A kezedben van a lehetőség, hogy megelőzd a bajt, ami kényszer helyzetbe sodorhat Téged.
    Azt mondom, hogy újragondolhatod az életed bármely részét, és nem kell megvárnod, amíg a kényszer visz arra, hogy ezt megtedd. (ez utóbbi, ugyanis krízishelyzetet okoz, és pánikban az ember ritkán hoz jó döntést)
    A hogyan? - okon érdemes együtt gondolkodni.
    (bár honlapom még nem tehetem itt közzé, mert nincs 15 teljesértékű hozzászólásom, de egyszer ennek is eljön az ideje!)
    Köszönöm, hogy itt lehetek, és hiszem, hogy együttgondolkodásunk sokaknak tereli kedvezőbb mezőkre életét!



  2. #2
    Tag
    Csatlakozott
    09-01-17
    Hozzászólás
    93
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Bemutatkozósdi

    Szia! Szerintem írj magadról inkább pár sort, és tanulj a nagyoktól, hogyan tudod jól felépíteni és forgalmassá tenni azt a bizonyos honlapot - erre a célra rendkívül jó terepet találtál, és rendkívül sok segítőkész embert.
    "követőket" meg ilyesféle "együttgondolkodókat" már nem biztos, hogy itt fogsz találni, sőt...



  3. #3
    Bölcs Csetneki_Sanyi logója
    Csatlakozott
    07-06-05
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    599
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Bemutatkozósdi

    Kedves Szilveszter, első posztnak egész pofás amit írtál, bár az ilyesmi mindig kissé ctrl-c ctrl-v gyanús - ráadásul ez még olyan ügynökös nyomulásnak is tűnik - de remélem, csak tűnik.

    Ami az újrakezdést illeti, mint az egyik gondolatot: szerintem az újrakezdés nem feltétlenül rossz, sőt. Néha szükség van arra, hogy valamit újrakezdjünk, valaminek a romjain építsünk egy - talán - jobbat, és ezeknek a kívülről esetleg "visszalépésnek" tűnő eseményeknek is megvan az ember életében a maguk jelentősége - tapasztalatot szerez, tanul a hibákból, satöbbi satöbbi.
    Oké, lehet hogy közhelyeket írtam, de Te kezdted


    Utoljára módosítva: Csetneki_Sanyi által : 2009-05-13 10:11 Oka: kiegészítés
    online tudományos számológép: számológép, egy film kvíz és egy érdekes blog.

  4. #4
    insert_click bubu001 logója
    Csatlakozott
    08-05-19
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    1.296
    Begyűjtött 7 köszönetet
    5 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Bemutatkozósdi

    Pálinkás jóreggelt szilveszterkor is!
    öööö.... apa kezdődiiiiik!
    Isten hozott a SEO fórumon



  5. #5
    WordPress Maniac mahone logója
    Csatlakozott
    08-08-22
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    4.609
    Begyűjtött 249 köszönetet
    170 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Bemutatkozósdi

    Kellemes időtöltést a fórumon!



  6. #6
    Új tag
    Csatlakozott
    09-05-12
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    6
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Bemutatkozósdi

    Köszönöm a véleményeket!
    Nos magamról: Az élethosszig tanulás híve vagyok, így természetes, hogy a nagyoktól igyekszem megtanulni mindent, ami előbbre visz.
    ctrl-c, ctrl-v ? Ez tetszett! Sosem mondtak még nekem ilyet. Tartom magam ahhoz az illemhez, hogy ha idézek, akkor megjelölöm a forrást is. Gondolom attól tűnnek ismerősnek a soraim, hogy a gondolkodásommal nem vagyok egyedül. Logikus, hogy akkor együttgondolkodóra is találhatok, akár itt is. Csak arra nincs megoldás, amire nem keressük a megoldást. Tudom, hogy ez nem nagy bölcsesség, de hát erre futi'.
    Talán sok mindenre választ ad, ha elárulom magamról, hogy területfejlesztési szakirányos, szociológia szakos hallgató vagyok, aki hálózatban gondolkodik. Mégpedig egy működő társadalmi hálózatban. Elméletem szerint a társadalom, szomszédok szomszédjaiból áll, akik hatással vannak egymásra, és függnek egymástól. Ha tetszik, ha nem. Az jár jól, akinek ezt tetszik, mert ő pozitívan viszonyul a környezetéhez, és jó kapcsolatokat igyekszik kialakítani.



  7. #7
    Bölcs Csetneki_Sanyi logója
    Csatlakozott
    07-06-05
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    599
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Bemutatkozósdi

    Szilveszter, nem akartalak megbántani a ctrl-v ctrl-c dologgal, és most már látom, nincs is rá szükséged hogy akár mástól, akár magadtól másolj-idézz, mert tudsz írni.

    De.
    Amit írsz, az nagyrészt közhelygyűjtemény, közhelysűrítmény. Jó, magam is sokszor a közhelyek rabja vagyok (sőt, lehet hogy már ez a "közhelyek rabja vagyok" is őrült közhelyes), de amit itt leírál, ez a baba-mama fórumtól az önkéntes tűzoltók fórumáig bárhová beírható lett volna, és van benne valami erősen ügynökösdi-világmegváltósdi szagú.

    Még az is lehet, hogy a saját hibáimat és közhelyeimet látom a soraidban és ez zavar, de olvasd el újra amit írtál, és rájössz, hogy semmi új tartalom vagy új összefüggés nincs a mondataidban. Egy hang viszont azt súgja, hogy valamit (terméket, filozófiát, vagy nem tudom) nagyon el szeretnél majd adni



  8. #8
    Bölcs Csetneki_Sanyi logója
    Csatlakozott
    07-06-05
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    599
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Bemutatkozósdi

    Egy direkt kérdés:
    Szerinted mi az a preventív megoldás (legyen az csodaszer, táplálékkiegészítő, párt, civil kezdeményezés vagy akár egyház), amivel elkerülhető egy későbbi döntés kényszere?


    Idézet Szilveszter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Elméletem szerint a társadalom, szomszédok szomszédjaiból áll, akik hatással vannak egymásra, és függnek egymástól. Ha tetszik, ha nem. Az jár jól, akinek ezt tetszik, mert ő pozitívan viszonyul a környezetéhez, és jó kapcsolatokat igyekszik kialakítani.
    Hát, ez sem úttörő felfedezés ugyan, de már majdnem seo:
    Az én elméletem szerint például az internet szomszédos oldalak szomszédjaiból áll, amik hatással vannak egymásra, és függnek egymástól. Ha tetszik, ha nem. Az jár jól, akinek ezt tetszik, mert ő pozitívan viszonyul a környezetéhez, és jó linkeket igyekszik kialakítani.



    Utoljára módosítva: Csetneki_Sanyi által : 2009-05-13 11:47 Oka: kiegészítés

  9. #9
    A kis Stefan syshost logója
    Csatlakozott
    08-06-29
    Hely
    Zalaegerszeg
    Hozzászólás
    302
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Bemutatkozósdi

    Üdv a fórumon! Kellemes időtöltést!



  10. #10
    Új tag
    Csatlakozott
    09-05-12
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    6
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Király re: Bemutatkozósdi

    Kedves Sanyi!
    Preventív megoldás? Nos bizonyára hallottál már arról (vivát közhely) hogy: "Ha tudom, hogy elesek, akkor előtte leülök!" Valami ilyesmi a preventív megoldás. Vagy inkább annak keresése. Mindenkinek a saját, személyre szabott megoldását kell megtalálnia annak okán, hogy ami addig nem megfelelően működött, az a hiba ne forduljon elő még egyszer. Mondhatnám azt, hogy hibát elkövetni nem bűn. Az a bűn (hiba, botorság, butaság), amikor az ember nem tanul a hibáiból.
    Nos a közhelyek. Megszületünk, élünk, és meghalunk. Az eleje, és vége között eltöltjük az időt, ki így, ki úgy. Tanulunk, szerelmesek leszünk, házasodunk, dolgozunk, alkotunk, szórakozunk, bosszankodunk, hibázunk, hajléktalanok leszünk, vagy fényes palotát építünk, alkoholisták leszünk, drogosok leszünk, boldogok leszünk, boldogtalanok leszünk, stb, stb. Folytathatnám ezt reggelig. Kinek-kinek tetszése, ízlése szerint.
    A baj talán ott van, hogy sokaknak nem működik az élete. Kapcsolata, munkája, anyagi helyzete, gyermekáldása, lakhatása, tanulmányai, viszonyai, és körülményei, stb, stb, ezt is sorolhatnám. Ez az egész valóban közhely, és valóban semmi újat nem írtam, és nem is találtam ki. Azt sem én találtam ki, hogy a világon minden agyban dől el. És ez is közhely. Amennyiben az írásaim a baba-mama fórumtól az önkéntes tűzoltók fórumáig beilleszkednek, akkor talán jogosan érzem azt, hogy amit írok, az társadalom-kompatibilis, vagyis "fogyasztható". Én ennek akár örülhetek is! Az igazán nagy dolgokat, és egyedi gondolatokat meg majd később mondom. Maradjunk annyiban, hogy ez megfogalmazás alatt áll.
    Én új gyerek vagyok itt, és természetes, hogy az itteniekkel, vagy épp ennek az oldalnak a stílusával, mondanivalójával ismerkednem kell. Az ismerkedési fázis bizony rejt magában hibákat (mert hogy közben írom a "közhelyeket ész nélkül"), és én kész vagyok ezeket a hibákat elkövetni, hiszen ebből tanulok.
    Akiket ezen idő alatt untatok, azoktól elnézést kérek, de mentségem legyen, hogy rossz szándék nincs bennem.
    A többit meg majd meglátjuk!



Oldal: 1 / 4 123 ... UtolsóUtolsó

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •