Eredmény: 1 - 7 (7) összesen

Téma: Szükség van e egy megálmodott weblapra, Igényfelmérés? Propagálás?

  1. #1
    Törzsvendég
    Csatlakozott
    12-07-17
    Hozzászólás
    141
    Begyűjtött 18 köszönetet
    16 hozzászólásával

    Villanykörte Szükség van e egy megálmodott weblapra, Igényfelmérés? Propagálás?

    Sziasztok!

    Csak úgy eszembe jutott, ki hogy dönti el, hogy egy bizonyos weblapra van-e szükség vagy sem? Szóval csak van egy bizonyos téma ami érdekel, és lesz ami lesz? Vagy valamilyen módszerrel keresel egy olyan réteget, amelyet érdemes megcélozni? Aztán ha már megalkottad, hogy teszed ismertebbé? Jó, ez marketing kérdés, de a többivel együtt talán inkább ide tartozik. Baspo



  2. #2
    Bölcs yatoo logója
    Csatlakozott
    09-02-18
    Hozzászólás
    1.842
    Begyűjtött 524 köszönetet
    302 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Szükség van e egy megálmodott weblapra, Igényfelmérés? Propagálás?

    Ez egy igen szerteágazó kérdés, ami csak úgy eszedbe jutott!

    Alapvetően válaszuk szét a hobbi oldalakat azoktól amivel pénzt akarsz keresni.

    Mi azokkal szoktunk foglalkozni amikkel pénzt akarnak keresni.

    Ez itt egy keresőoptimalizálással foglakozó fórum, tehát első sorban optimalizáljuk az oldalakat, természetesen addig amíg ez realizálódik szoktunk adwords hirdetéseket is javasolni, ahol érdemes ott facabook kampányokat is lehet használni.

    Tehát, ha tudod mit akarsz eladni, akkor megkeressük azokat a kulcsszavakat amikre úgy gondoljuk, hogy majd el lehet adni a termékeket.

    Ilyenkor megépítjük az oldal magját, a fontosabb részeket és aloldalakat amik tartalmazzák azokat a kulcsszavakat amire a legtöbb keresés van, készítünk egy adwords kampányt ezekre a szavakra, lehetőleg konverzió követéssel. 1-2 hónap alatt kiderül hogy melyik szavakból jönnek a konverziók és mennyiért. Ilyenkor már fel lehet építeni egy elég jó stratégiát a keresőoptimalizálásra is, ha mondjuk hirdettünk 10 kulcsszóra, biztosan lesz legalább 200 olyan amire kerestek is és tartalmazza az adott fő kulcsszót. Ezekből az adatokból meg tudjuk tervezni a következő egy év cikkeinek a mennyiségét, kulcsszavait és a szükséges sűrűséget. Itt elkezdődik a munka, és csak dolgozunk, és dolgozunk és még mindig dolgozunk... Természetesen a vevő az azonnali eladásokat szeretne látni, ezt az első évben mindenképp az adwords-re alapozva szoktuk javasolni, mindenki annyit költ amennyit meg tud engedni magának, természetesen az adwordsnek is vannak buktatói, az egyik legnagyobb hiba, hogy "csak havi 5000Ft akarok költeni rá amíg megjön az első vevő", ez az egyik legrosszabb cél amit kitűzhetünk magunknak egy értékesítő weboldal esetén. Ráadásul az adwords úgy van felépítve, hogy az ilyen emberek fognak fajlagosan mindig a legtöbbet fizetni egy konverzióért.

    Aztán az első egy év után már el lehet kezdeni marketingezni is az oldalon, mert akkor már lesznek látogatók is. És így tovább, de ezt ne vedd készpénznek, mert vannak akik ezt másképp gondolják!



  3. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

    baspo (2013-03-29)

  4. #3
    prosequor
    Vendég

    Alapbeállítás re: Szükség van e egy megálmodott weblapra, Igényfelmérés? Propagálás?

    Az adwords-részéhez nem értek, sosem csináltuk, így készséggel elhiszem, hogy úgy van, ahogy leírod. Az adwordson túl: tartalom, tartalom, és ismét csak tartalom. Amikor nekiálltunk honlapunkat összerakni, először meghatároztuk, -annak ismeretében, hogy mivel foglalkozunk- a fő menüpontokat, és megírtam az első adag tartalmat. Egy része jó lett annak, amire gondoltunk, egy része nem. Ami nem jó, azt nyilván már átírtam, illetve emellett folyamatosan bővítjük a tartalmat, és kb. egy év után már összegyűlt elegendő infó, hogy érdemi következtetéseket tudjunk levonni a keresőkifejezésekből, amikkel eljutottak az oldalra. Most lesz két éves a honlap, és nem mondanám, hogy kész van. Sosem lesz kész
    +1 tanács: egy blog, különösen a kezdeti időkben nagyon jó kiegészítője lehet egy honlapnak.



  5. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

    baspo (2013-03-29)

  6. #4
    Törzsvendég
    Csatlakozott
    12-01-09
    Hozzászólás
    110
    Begyűjtött 27 köszönetet
    26 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Szükség van e egy megálmodott weblapra, Igényfelmérés? Propagálás?

    Szia Baspo

    Tényleg szerteágazó a kérdésed
    Yatoo válaszolt Neked, megpróbálom másképp megközelíteni a dolgot

    Mind a két út lehet sikeres, amit írtál, de hogy sikeres lesz-e az alapvetően a megcsinálás minőségétől függ.

    Az is járható út, ha van egy téma, ami Téged nagyon érdekel, és arról szívesen írsz, akár még a magad örömére is. Ha ezt kitartóan, hozzáértően és érdekesen csinálod, akkor előbb-utóbb rá fognak akadni azok, akiknek ez értékes és vagy érdekes lehet.

    Az is járható azonban, hogy tudatosan kikutatsz egy olyan réteget, akit szerinted érdemes lehet megcélozni, mert pl. ennek a szegmensnek az igényével eddig még nem nagyon foglalkoztak, ezért találtál egy piaci rést, és ha értékes és érdekes tartalmat jelentetsz meg erre a piaci szegmensre szabottan, akkor sikeres lehet az oldalad.

    Az ismertté tevés alapja az értékes és érdekes tartalom. Ha ez van, akkor egyre többen fogják megismerni, mert idetalálnak valahogy, ajánlják az ismerősöknek.
    Aztán persze erre ismertségre rá is segíthetsz
    Erről yatoo leírt néhány használható dolgot

    Sok sikert a témádhoz és az oldalad ismertté tevéséhez
    szunaip



  7. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

    baspo (2013-03-29)

  8. #5
    Bölcs Baross Ferenc logója
    Csatlakozott
    09-04-06
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    2.208
    Begyűjtött 844 köszönetet
    573 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Szükség van e egy megálmodott weblapra, Igényfelmérés? Propagálás?

    Teljesen naiv elképzelésnek tartom, hogy "írd meg a világ legjobb tartalmát szívvel lélekkel és majd rátalálnak" - pl. tucatnyi író, festő stb. műve csak a halála után lett értékes - mert akkor fedezték fel őket egy "marketinges" Azt akarod h a honlapod is így járjon? Akkor semmi esetre se költs marketingre

    A weboldal (többnyire) üzlet: profin hozzáértő módon kell megtervezni az egészet, elméletileg még az íróasztalon el kell hogy dőljön, hogy sikeres lesz-e vagy sem. Az ilyen vagy lesz belőle valami, vagy nem típusú projectek többnyire a kukába landolnak - de honnan lesz meg a tudásod, hogy érdemes-e nekivágni? A szakértőtől. Aki többnyire a kivitelező is. S akinek ugye nem érdeke megmondani neked, h ezt ne csináld Meg ugye tévedhet is.

    Ahogy telik az idő, a "lesz ami lesz" weboldalaknak egyre kisebb a tér, szép lassan minden témában komoly vállalkozások uralkodnak, s őket nem fogod megdönteni csak úgy.



  9. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

    baspo (2013-03-29)

  10. #6
    Törzsvendég
    Csatlakozott
    11-10-14
    Hozzászólás
    102
    Begyűjtött 3 köszönetet
    3 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Szükség van e egy megálmodott weblapra, Igényfelmérés? Propagálás?

    Készíts egy weboldalt olyan témakörben, ami érdekel. Foglalkozz vele, hirdesd és idővel majd meglátod érdemes e további időt beleölnöd. Persze ha csak hobbinak fogod fel, akkor majd meglepetés lesz, amikor hasznod kezd származni belőle.



  11. Az alábbi felhasználók hálásak a válaszért:

    baspo (2013-03-29)

  12. #7
    Törzsvendég
    Csatlakozott
    12-07-17
    Hozzászólás
    141
    Begyűjtött 18 köszönetet
    16 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Szükség van e egy megálmodott weblapra, Igényfelmérés? Propagálás?

    Adwords az a rész, amihez jelenleg kevés ismeretem van. De hurrá, van mibe beásnom magam!

    Nos, egy kis bevétel valóban elég nagy meglepetés lenne!

    Az, hogy csak úgy eszembe jutott, nem teljesen előzmény nélküli. Sportegyesületek bemutatásáról szóló oldalról beszélünk. Úgy láttam, a megyében ilyesmivel nem nagyon foglalkoznak. Ha valaki sportolni akar, keres, és szüség van rá. Ha valaki tagot keres az egyesületébe, keres, hirdet, és szükség van rá. Legnagyobb sajnálatomra a hirdetések száma, valamint a látogatók száma is igen csekély. További bővítésekre is nyitott vagyok. Baspo


    Utoljára módosítva: scs által : 2013-03-29 16:58 Oka: egybe

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •