Eredmény: 1 - 5 (5) összesen

Téma: Digitális televíziózás 2012-ben, avagy bosszankodás a köbön

  1. #1
    Bölcs djarni logója
    Csatlakozott
    08-05-08
    Hely
    Székesfehérvár
    Hozzászólás
    5.290
    Begyűjtött 597 köszönetet
    460 hozzászólásával

    Alapbeállítás Digitális televíziózás 2012-ben, avagy bosszankodás a köbön

    Hihetetlen, hogy 2012-t írunk és olyan bosszantó hiányosságok vannak a tv szolgáltatók piacán, hogy az valami abszurd.

    A történet pár hónappal ezelőtt kezdődött és akkor döbbentem rá arra, hogy milyen hülyeségekkel etetik a jó népet, ami annyira nem is zavarna, ha a saját igényeimet teljesítenék.

    Kb 3-4 éve rendelkezem Panasonic plazma tv-vel, mely szinte az összes létező digitális extrával rendelkezik. - így utólag vizsgálva a dolgokat, a tv sok - sok évvel megelőzi a mai kor lehetőségeit, holott manapság a digitális tv-k 90-95%-a rendelkezik ilyen felszereltséggel.

    Jó néhány hónappal ezelőtt, kis naívan bementem az aktuális kábeltévé szolgáltatómhoz (DIGI) azzal az igénnyel, hogy elő akarok fizetni az HBO-ra. Magyarul én, mint ügyfél FIZETNI AKAROK azért, hogy HBO-t nézhessek. Természetes egyből fogadták a kérésemet, és mondták, hogyan működik.

    Az ügyfélszolgálatos a végén említette, hogy kimegy egy szerelő, viszi a kis setupbox-ot (STB), majd beüzemeli nekem. Na itt kezdtem kiakadni a dolgokon. Mondom, hogy nekem ne hozzon semmilyen boxot, digitális adás fogadására alkalmas tv készülékem van, és egyébként is minek ide szerelő, kapcsoljanak át valamit a központban és kész.

    De mivel én tényleg HBO-t akarok nézni, és FIZETNI AKAROK ezért a szolgáltatásért, tovább folytattam a beszélgetést.

    Először is az zavart leginkább, hogy nincs egyetlen olyan box sem, ami olyan minőséget produkálna, mint amit a panasonic gyártó beleépített a tv-ben, meg egyébként is minek menjen ennyi eszközön keresztül az a szerencsétlen digitális jel, hogy minél rosszabb minőségben jusson el a szemem elé?

    De mondom jóvan, hbo-t akarok, mutasson nekem egy ilyen setup box, megnézem hogyan csatlakoztathatom a tv-hez. Kihozta, és elkezdtem keresni rajta digitális csatlakozót - minimum egy hdmi-t -, helyette volt rajta egy antenna és egy scart.

    Mondom az ügyintézőhöz fordulva, ugye ezt nem gondoljátok komolyan? Jön a digitális jel, azt be dugom egy boxba, ami átalakítja analóg jellé, és ezt az analóg jelet dugjam be a digitális tv-be? Hát hülye vagyok én? Hát nem 2012-t írunk, vagy mi??? Arról nem is beszélve, hogy innentől kezdve - mivel a boxba megy az antenna -, az összes többi digitális csatornából is analóg jelet csinál, és én azt nézzem? Az összes digitális funkció, ami tartozik egy csatornához (műsorújság, nyelvválasztás, információ, stb..) egyrészt eltűnik, az analóg jel minőségéről pedig már szót se ejtsek.. Ehhez a minőséghez elég lenne egy 37 centiméteres (nem colos!), 30 éves kis Videoton tv is.

    Ekkora nagy igény 2012-ben az, hogy digitálisan nézhessek HBO-t?
    Én akarok előfizetni valamire, amiért hajlandó vagyok fizetni és elküldik az ügyfelet?

    Elkezdtem felmérni a piacot, megnézni a többi nagyobb szolgáltatót is. Az a jobbik eset, ha olyan boxat adnak, ami digitális jelet küld a tv felé, de HBO-t semmilyen körülmények között nem tudsz nézni egy modern digitális tv készüléken box nélkül, hihetetlen.

    Pedig a legtöbb tv-ben van egy kártyahely, amit közös interfészként (CI) emlegetnek, arra való, hogy dekódolt adásokat fogjál vele, mint az HBO.

    De nem. A magyar szolgáltatók inkább drágán gyártatnak boxokat, hogy rosszabb minőségben élvezhesd azt, ami egyébként a közegen - magán a kábelen - már rendelkezésre áll kiváló minőségben is.

    Évek óta van digitális adás, beleértve az HBO-t is, és egyszerűen nem képesek megoldani ezt a problémát? Jön a kábelen a jel, bent van a szobában, minden jön azon a kábelen, aminek jönnie kell, nehéz lenne ilyen CI kártyákat bérbe adni, vagy eladni, majd az előfizetésért fizetni?

    Kíváncsi lennék, hányan találkoztak már ezzel, és hogyan oldották meg, vagy hogyan fogadták el azt a tényt, hogy képtelen 2012-ben digitális formában hbo-t nézni anélkül, hogy valami hülye butító eszközt ne tegyél a tv elé. Az én esetem még botrányosabb, hiszen a DIGI nem képes HBO-t szolgáltatni még digitális formában sem! De azért DIGI a neve!

    Arra lennék még kíváncsi, hogy az egyszerű, magyar emberek közül hány szerencsétlen vett több százezerért lcd, plazma, vagy led tv-t azért, hogy szuper minőségben tévézhessen, miközben kapott egy sz@ros setubboxot, ami analóg jelet ad a hiper - szuper tv-jébe??

    Én nagyon fel vagyok ezen háborodva, főleg azért, mert én vagyok az, aki szeretne fizetni egy olyan szolgáltatásért, ami 2012-ben nem számít csodaszámba, hanem természetesnek kellene lenni. Ezek szerint nem az!

    Üdv.: Arni


    Prémium Linképítés - sikerek, kockázatok nélkül - Valódi értékek 10 éve.

  2. #2
    Bölcs benedictus logója
    Csatlakozott
    10-04-23
    Hozzászólás
    1.574
    Begyűjtött 2 köszönetet
    2 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Digitális televíziózás 2012-ben, avagy bosszankodás a köbön

    Mi is pont mondtuk le a DIGIt, mert alapból .... .
    Engem az zavart hogy jópár komolyabb csatorna hiányzott, ami más helyen "standard".

    Remélem elküldted a homárra is


    Linkeld.be Linkmegosztó
    Indexeld.be - Linkgyűjtemény prémium funkciókkal!

  3. #3
    Coolfox zsolti logója
    Csatlakozott
    07-05-04
    Hozzászólás
    712
    Begyűjtött 2 köszönetet
    2 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Digitális televíziózás 2012-ben, avagy bosszankodás a köbön

    Átlag tv csatornák nézegetésével nem lehet kihasználni a mai jobb tv-k előnyeit. Egyszerűen annyira szar képet nyomatnak, hogy egy sok éves tv a vateraról untig elég hozzájuk tized áron. Kétféle szolgáltató is volt itt, de egyik se volt sokkal jobb. Egyébként egyik havernál nem kell külön doboz az HBO-hoz. Valami helyi szolgáltató van és amire fizetnek az jön a kábelen azt kész. Ennyit tudok.

    Itt ahol most vagyok 4 HD csatorna 4800 lenne /hó, 1 év hűséggel. Mondjuk ebből HBO 2800, szal 2000 a maradék 2 doksi és 1 sport csatorna lenne. Így már szért nem lenne húzós. De itt csak ennyi van és kész. T-home SAT a cucc amúgy. De itt is doboz van és vmi nem tudom milyen kábellel kéne bekötni, de én fogtam aztán ráköttötem HDMi csatival. Indításkor mindig nyíg, hogy nem ezzel kéne, de azért jön a kép(nem HD, mert az nincs előfizetve). Alapból amúgy scart csatlakozót adtak hozzá......

    Egyébként hol vannak jó HD csomagok? Nem csíkos, zizis és egyéb gagyi kép, hanem tényleg tű éles legyen. Leginkább doksi film meg sport érdekel, film inkább csak feliratosan. Hol és mit használtok? Vagy milyen jó megoldások vannak? Új szolgáltatót keresek azért érdekelne az info.


    FoxWeb.hu Weboldal készítés + Keresőoptimalizálás. Mobilbarát honlapok. | SEO Támogató Weboldalak

  4. #4
    Bölcs
    Csatlakozott
    09-12-19
    Hely
    Budapest
    Hozzászólás
    697
    Begyűjtött 102 köszönetet
    64 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Digitális televíziózás 2012-ben, avagy bosszankodás a köbön

    Szia Arni!

    Ha tényleg csak az HBO-ra vágysz, akkor esetlegesen javaslom neked -ez talán nem a reklám helye, illetve nem is
    vagyok ügynökük- a MinDig TV Extra -t. A webshop picit félrevezető, ugyanis az HBO csomag rendelhető
    külön is! Ha a TV-d common interface-szel rendelkezik szükséged lesz egy kártyaolvasóra is. A CI egy PCMCIA-hoz hasonlo
    csatlakozó, míg maga a kártya egy bankkártyához hasonló vékony lapka. A CI-be egy kártyaolvasót (CA modul) kell venned, amibe
    bedughatod az előfizetői kártyát.

    Az árlista alapján neked a "HBO (SD) csatorna + CA modul" csomagra lesz szükséged, aminek éves díja 34089Ft.

    Természetesen ezen felül szükséged lesz a digitális adás vételére szükséges antennára is, bár Budapest területén ehhez
    bármely kínai vagy t..os antenna elegendő.

    Ezzel a lehetőséggel digitális minőségben nézheted az HBO-t.

    Remélem tudtam segíteni!



  5. #5
    Bölcs djarni logója
    Csatlakozott
    08-05-08
    Hely
    Székesfehérvár
    Hozzászólás
    5.290
    Begyűjtött 597 köszönetet
    460 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Digitális televíziózás 2012-ben, avagy bosszankodás a köbön

    Sajnos lakóhelyemen a lefedettség alapján nem tudom fogni az HBO-t még tetőantennával sem.

    Arni



Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •