Eredmény: 1 - 4 (4) összesen

Téma: Több aldomain, vagy aloldalak?

  1. #1
    Törzsvendég
    Csatlakozott
    11-02-19
    Hozzászólás
    147
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Alapbeállítás Több aldomain, vagy aloldalak?

    sziasztok!

    egy fotós ismerősömnek szeretnék segíteni beszállni az online piacra.. több témában is fotóz, pl. esküvői, étel, rendezvény, stb. keresgélek a google-ben és látom, hogy a legtöbb esküvői fotózással kapcsolatos domain variáció szépen elöl szerepel, neki viszont egy elég semleges becenév.hu jellegű domain-je van.

    ti mit tennétek, gyártanátok "eskuvoifoto.becenev.hu", "etelfoto.becenev.hu" jellegű oldalakat? vagy inkább egy elágaztató főoldal, ahonnan a menüpontok a "becenev.hu/etelfoto", "becenev.hu/eskuvoifoto" stb. helyekre vigyenek?

    tapasztalataitok szerint a domain, aldomain, url-ben levo utvonalban levo kifejezesek közül melyiknek milyen relatív erőssége van?

    üdv,



  2. #2
    Törzsvendég otthonbiztonsag logója
    Csatlakozott
    11-02-17
    Hely
    Pest megye - Pécel
    Hozzászólás
    157
    Begyűjtött 2 köszönetet
    2 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Több aldomain, vagy aloldalak?

    Üdv!

    Szerintem a XYfoto.becenev.hu, jobb gondolat, megjegyezhetőség szempontjából is barátibb, mint a becenev.hu/XY fotó. Nem írtad, milyen weboldalról lenne szó, statikus, vagy esetleg cms rendszer.
    Lehet megcáfolnak, de ha lenne rá lehetőség, én külön cms- rendszert raknék, minden aldomainre, külön adatbázissal, külön főoldal ugye mindegyiknek , több ilyen "megoldás" fut a számomra konkurens oldalak között és elég szép seo eredményeket érnek el vele. Katalógusokról nem tudok nagyon nyilatkozni, de lehet hogy az aldomaint nem deeplinknek veszik, hanem főoldalnak ezért is lehet szerencsésebb, aztán majd a nálam vénebb rókák megmondják, hogy hogyan is megy ez .



  3. #3
    Tag
    Csatlakozott
    09-04-28
    Hozzászólás
    59
    Begyűjtött 0 köszönetet
    0 hozzászólásával

    Alapbeállítás re: Több aldomain, vagy aloldalak?

    Megéri átalakítani egy 3 éve működő site-ot (főoldal pr4, aloldalak pr 4 és 3) aldomain-esre?
    Kiváncsiságból kipróbálnám a jelenlegi aloldalakat 301-al átirányítani a megfelelő aldomainre, csak nem tudom mennyit veszthetek vele. Az jelenlegi aloldalakra már történt linképítés - ha jól tudom azt a 301 tovább viszi.
    Jelen esetben drupal szolgál ki mindent.



  4. #4
    Törzsvendég
    Csatlakozott
    11-02-19
    Hozzászólás
    147
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Alapbeállítás re: Több aldomain, vagy aloldalak?

    @otthonbiztonsag: köszönöm a választ, sokat segítettél. egyébként Drupal CMS rendszer működtetné az oldalt. többszörözött adatbázist nem szeretnék, mert akkor minden finomhangolást függetlenül kell megcsinálni. nincs tapasztalatom, hogy a drupalban hogyan lehet jól kezelni aldomaineket, de remélem találok rá valami egyszerű megoldást.. :-)



A téma címkéi:

Könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Fájlokat nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •